Victor Ciutacu, anunţ trist pe Facebook: „Dumnezeu să-l odihnească!”

Sărbătorile de iarnă ar trebui să fie pline de bucurie şi linişte, dar viaţa bate de multe ori şi acest film cu glamour al Crăciunului. Victor Ciutacu îşi aminteşte însă cu gânduri bune de generalul Victor Marcu, trecut definitiv în rezervă noaptea trecută.
Filip Stan
19 dec. 2023, 12:31
Victor Ciutacu, anunţ trist pe Facebook:

„O perioada, valurile vietii ne-au facut colegi. Nu la SRI, lasati visurile umede, ci la APAPS (fostul FPS). El era secretar general, eu eram consilierul ministrului. O vreme am impartit si aceeasi secretara, pe Nuti, o femeie brici, tipla. Rar am vazut un tip mai riguros, mai tipicar, mai elegant”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Victor Ciutacu, despre episodul de la nuntă când Traian Băsescu l-a închis în baie: „S-a încheiat apoteotic cu o horă în care s-au încins nea Traian, nea Gigi și inevitabilul Serghei Mizil, care astăzi ar fi rupt pe tiktok”

„Cea mai misto amintire cu el o am de acolo. Eram in concediu si lefurile inca se dadeau cash. Ma intorsesem de la mare si mi-era fomica. Mi-a luat secretara (cealalta, Veronica) banii si m-a sunat sa vin sa-i ridic. La aproape 40 de grade, m-am suit in taxi in sort, adidasi (fara sosete) cu sireturile desfacute, sapca intoarsa invers pe cap. Dupa ce am trecut (cu greu) de portar, am luat cascavalul si am dat sa-l salut pe ministru, Ovidiu Musetescu, Dumnezeu sa-l odihneasca. Era in sedinta cu directorii si consilierii, n-am mai bagat capul. La sfarsit, cand au iesit, pe o caldura infernala (cladirea era un cosmar termic), generalul era, ca de obicei, ca scos din cutie: costum, camasa apretata inchisa pana la ultimul nasture, cravata dreapta. Dam nas in nas, ne salutam si zambim amandoi. “Intri in cantonament sau iesi, Victore?”
Dumnezeu sa-l odihneasca!”, a mai scris Victor Ciutacu pe Facebook.
P.S. Stiindu-ma cu gura mare si proasta, el m-a averizat sa nu ma apuc sa vorbesc nerozii in pravalie si sa dau scurt viteza solicitantilor, ca-i totul cablat, conchide Victor Ciutacu.

Citeşte şi

Victor Ciutacu, după ce Marcel Ciolacu a organizat consultări cu ONG-urile pe tema regimului sponsorizărilor: „Pe lângă reputatul om de film Poponeț și făuritoarele de spitale USR, premierul ar fi trebuit să-l invite și pe Magician cu rucsăcelul lui plin cu citostatice de contrabandă”
General-maior în retragere, VICTOR MARCU, fost prim adjunct al directorului Serviciului Român de Informații ( 1992- !995 ) a încetat fulgerător din viață în noaptea de 18/19 decembrie 2023.

Născut la 28 iunie 1943 în  Moroieni-Dâmbovița din părinți țărani, a cunoscut de mic copil viața grea și cu multe privațiuni din lumea satului românesc supus tranformărilor dictate de contextul istoric al sovietizării României, localitatea natală aflându-se în zonă de ocupație militară.

După absolvirea unei școli profesionale , în paralel cu activitatea în fbbrică a urmat studiile liceale, iar în perioada 1965-1968 a frecventat cursurile Școlii Miitare de Ofițeri Activi a Ministerului de Interne, iar în anul 1970 a absolvit Facutatea de Științe Juridice a Universității din București.

Ca ofițer de informații pentru securitate națională  și-a desfășurat activitatea în domeniul contraspionajului economic ( 1968-1972 ), iar următorii 20 de ani în Serviciul Extern al Securității României.

Neacomodări de principii fundamentale  cu directorul Serviciului de Informații Externe l-au determinat să se transfere la Serviciul Român de Informații, fiind numit prim adjunct al directorului SRI.

Ca prim-adjunct al directorului SRI a avut contribuții esențiale la consolidarea doctrinar-organizatorică a activității de informații pentru securitate națională în contextul geopolitic al tranziției de la totalitarism către societatea democratică.

Victor Marcu și divergențele cu directorul SRI
Deosebirile fundamentale, până la divergențe, dintre generalul Victor Marcu și directorul SRI cu privire la sistemul viitor de alianțe al României, precum și propensiunea unor membri ai conducerii Serviciului de implicare în activități ce-i plasau în conflicte de interese au dus la îndepărtarea , deloc elegantă, printr-o înscenare tipic  kaghebistă, a generalului din funcția  de prim adjunct al directorului, în luna august 1995

Prin Decretul nr. 70 din 19 aprilie 1996 al Președintelui României Ion Iliescu, generalul Victor Marcu a fost trecut în rezervă.

Generalul Victor Marcu a servit cu credință , temeritate , devotament și onestitate profesională România, a iubit istoria poporului român , a cinstit tradițiile neamului și-a adorat familia și respectat prietenii.

Toți camarazii lui Victor suferă, alături de familia sa îndoliată, greaua și ireparabila pierdere a unui om a cărui înălțare în veșnicie ne va lipsi și nu vom putea crede că nu mai este prinre noi.

Vom păstra vie memoria ta. Drum lin spre astre, iubite camarad.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele 4 zodii care-și pot schimba soarta până pe 15 august. Șansa le surâde
Capital.ro
Limită la plata în numerar. Se pun restricții pentru acești români care plătesc cash
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Cel mai atractiv desert de post. Prăjitură cu gem și ciocolată
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Statul a luat banii românilor. Record istoric anunțat acum în România. Toată lumea plătește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Joe Biden reafirmă angajamentul SUA pentru securitatea Israelului în fața amenințărilor iraniene
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?