Prime de Crăciun în funcţie de anul naşterii! Care români vor primi bonusuri de 30% din salariu

Odată cu apropierea Sărbătorilor de Iarnă, angajatorii din România își întăresc relația cu angajații prin acordarea de prime și produse specifice Crăciunului. Cu toate acestea, ceea ce primește fiecare angajat poate varia semnificativ nu doar în funcție de poziția ocupată, ci și de generația din care face parte.
Filip Stan
19 dec. 2023, 16:22
Prime de Crăciun în funcţie de anul naşterii! Care români vor primi bonusuri de 30% din salariu
Prime de Crăciun în funcţie de generaţie! Care români vor primi bonusuri de 30% din salariu

Prime de Crăciun în funcţie de generaţie! Sorina Faier, expertă în resurse umane, a dezvăluit că valorile și așteptările diferite ale fiecărei generații influențează modul în care sunt acordate recompensele în mediul de lucru.

„În societatea modernă, fiecare generație are propriile valori, preferințe și priorități în ceea ce privește beneficiile și recompensele la locul de muncă. Fiecare generație își aduce contribuția la cultură organizațională și influențează modul în care sunt oferite recompensele în cadrul unei companii. Într-o lume în continuă schimbare, este important să înțelegem cum preferințele fiecărei generații pot influența modul în care sunt recompensați angajații”, a declarat Sorina Faier.

Citeşte şi: Prime Crăciun 2023: 40% dintre salariaţi vor bani, 15% tichete valorice cadou, 13% se așteaptă să primească produse specifice de sărbători, 10% al 13-lea salariu, iar 7% zile libere suplimentare

Experta a identificat patru generații distincte, fiecare cu propriile caracteristici și valori, și a explicat cum influențează acestea așteptările angajaților în privința primelor de sărbători.

Generația Baby Boomer: stabilitate financiară și beneficii pe termen lung

Generația Baby Boomer, născută între 1946 și 1964, a crescut într-o perioadă economică prosperă. Pentru acești angajați, stabilitatea financiară reprezintă principala valoare. Beneficiile precum pensii consistente și asigurări medicale gratuite sunt preferate, împreună cu alte măsuri financiare pe termen lung.

Generația X: zile libere și program flexibil

Generația X, născută între 1965 și 1980, a traversat schimbări tehnologice și sociale semnificative. Pentru acești angajați, zilele libere suplimentare și flexibilitatea programului sunt beneficiile principale căutate.

Generația Y (Millenials): performanță și oportunități de avansare

Generația Y, născută între 1981 și 1996, dorește să găsească un scop și o semnificație în munca lor. Millenials preferă bonusurile legate de performanță și oportunitățile de avansare în cadrul companiei.

Generația Z: beneficii elgate de inovare și tehnologie

Generația Z, născută după 1997, este cunoscută drept generația digitală. Acești tineri angajați preferă beneficii precum vouchere pentru cursuri online, abonamente la platforme de învățare și alte avantaje legate de inovare și tehnologie.

Citeşte şi: Prime Crăciun 2023. Angajaţi supăraţi că Moş Crăciun le-a uitat contul: „Care prime??? Da, prima la stânga, apoi tot așa până la prima! Ce naiba!”

Sorina Faier a mai subliniat că angajatorii pot acorda prime de Crăciun de cel puțin 300 de lei fără a plăti impozite sau taxe la stat. Astfel, top managerii pot primi bonusuri de până la 30% din salariul brut anual, în timp ce muncitorii calificați sau necalificați pot beneficia de prime cuprinse între 300 și 600 de lei net. Aceasta a concluzionat că o politică de bonusuri bine definită contribuie la motivarea angajaților și la retenția talentelor în cadrul companiei.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...