Antonescu a fost întrebat cum vede ideea susţinută de liderii UDMR pentru introducerea printre prevederile constituţionale a menţiunii care priveşte instituirea unui Parlament ales în mod proporţional.
„Eu personal cred că nu este de dorit să stipulăm în Constituţie o anumită modalitate impusă a alegerilor în România (…) Nu sunt însă în această privinţă decât convins că putem să discutăm, putem să vedem argumentele. Da, în acest moment mă aproprie de propunerea domnului Hunor, şi nu numai pe mine, ideea că din tot ce am experimentat noi în 23 de ani ca sistem electoral până la urmă formula curat proporţională, formula de liste, era cea care aducea cele mai multe beneficii şi avea cele mai mici dezavantaje”, a susţinut Antonescu.
El a menţionat că sistemul semi-uninominal experimentat în ultimii ani a dovedit că obiectivul schimbării sistemului electoral nu a fost atins, însă a fost „destrămată acea conformaţie solidă măcar pe criterii de partid care presupunea mai multă stabilitate, care a generat un traseism mult redus”.
Totodată, Antonescu a susţinut că în cazul alegerilor parlamentare „sistemul proporţional e cel mai bun”.
În plus, liderul PNL a menţionat că optează pentru modificarea legii electorale în cazul alegerii primarilor şi preşedinţilor de Consilii judeţene, pentru instituirea a două tururi de scrutin care generează mai multă reprezentativitate şi competiţie.