Mulți tineri sunt în situația lui J.B., astfel că experiența sa le poate servi și altora atunci când își evaluează opțiunile de angajare, astfel că acesta a oferit un interviu în care descrie viața din corporație, de la program până la oportunitățile de promovare, salariu și prime.
”Pe scurt, timp de minim 8 ore vorbești cu oameni care au probleme la telefon și nu ai voie să răspunzi urât. Chiar și din propria experiență pot spune că este o muncă foarte solicitantă și stresantă. În altă ordine de idei, de foarte multe ori încerci să-ți manevrezi nervii astfel încât să poți face față injuriilor și agresivității verbale a zeci de clienți nervoși.
E groaznic. Mai ales în perioada sărbătorilor. Și noi, dar și cei din Regatul Unit, pentru că eu lucrez cu britanici și uneori și americani, au o perioadă foarte încărcată. Măcar am primit și primă de sărbători, pentru prima oară în trei ani de când lucrez aici.”, a dezvăluit J.B. pentru DC News.
În ce privește salariul, tânărul spune că acesta este mic pentru volumul de muncă depus și este variabil, în funcție de proiect.
Citește și: Penalizări la pensie, din septembrie 2024. Ce români vor pierde bani
”Păi… depinde de fiecare proiect acum. Proiectul în cadrul căruia lucrez eu îmi dă 2700 de lei în mână și bonuri de masă în valoare de 250 de lei, după 3 ani de vechime. Când am intrat în prima zi luam 2500 de lei și aceleași bonuri de masă. Așa e la mine, că de exemplu, la unul dintre departamentele cele mai grele ca să zic așa, unde nu mai ieși om după tură, se dau 3500 de lei și 250 de lei bonuri de masă. Dar acolo nu vrei să ajungi niciodată. Dacă ajungi, de obicei se întâmplă pentru că se vrea să fii dat afară sau pentru că cineva nu te place.”, a mai spus J.B.
Acesta spune că anul acesta este primul când a primit o primă de Crăciun, dar foarte mică, respectiv 200 de lei.
„Mi se pare foarte mică. Eu am pus mult suflet în munca de aici. Cumva mă simt trădat de faptul că asta e toată aprecierea, deși ar trebui să zic „mersi” și pentru asta. „Noroc” cu britanicii. Cu toții știm că pentru aceeași muncă, dar în Regatul Unit sau altă țară din Occident salariul pentru ce facem noi e mult mai mare și au și măsuri de protecție pentru angajații lor. Dar asta e și ideea, se vine în România că e muncă de calitate și ieftină”, a mai precizat J.B.