VIDEO Cu cât sunt plătiți soldații ruși. Sumele dezvăluite de autorități sunt mult mai mari decât ce se credea

Rusia oferă militarilor angajați cu contract ceea ce Kremlinul numește condiții „foarte, foarte atractive” pentru a lupta în Ucraina.
Mircea Filipescu
26 dec. 2023, 12:27
VIDEO Cu cât sunt plătiți soldații ruși. Sumele dezvăluite de autorități sunt mult mai mari decât ce se credea

Un video postat pe contul de TikTok @inlumepebune arată mai multe panouri publicitare, amplasate lângă granița Rusiei, prin care autoritățile încearcă să atragă oameni care să se înroleze pentru a lupta în Ucraina.

Conform anunțurilor, plata inițială, la înrolare, ar fi echivalentul a 7.000 de euro, iar salariul lunar s-ar ridica la aproximativ 2.000 de euro.

@inlumepebune 2000€ pe lună 💸 #inlumepebune #fypromania #romanian #calator #calatorii #romaniatiktok #tiktokromania #romania ♬ original sound – inlumepebune

Pentru comparație, un pușcaș din Forțele Terestre ucrainene, care nu este implicat în zona de luptă, a primit 43.244 UAH (1100 euro) în 2022, din martie 2023 primește 50.587 UAH (1270euro). Un soldat putea conta pe 113.238 grivne (2830 euro), iar din martie el câștigă 120.500 grivne (3.000 euro).

Recruții și telegrafiștii care lucrează pe front primesc și ei salarii mari – până la 120.000 grivne.

Comandanții de brigadă ai Forțelor de Operațiuni Speciale au cele mai mari salarii. Pentru îndeplinirea sarcinilor pe front în 2022, au fost plătiți cu aproximativ 133.000 de grivne, iar din martie a acestui an – peste 150.000 grivne (3750 euro).

În plus unitatea de investigație rusă a RFE/RL, Systema, a descoperit numeroase cazuri în care beneficiile promise nu au venit niciodată.

Citește și: Zelenski, despre criza cerealelor: „Slavă Domnului, a apărut România inteligentă şi preşedintele României, Klaus Iohannis, m-a ajutat pur şi simplu”

Unii și-au pierdut un membru sau viața, alții și-au pierdut libertatea. Dar, nu în puține cazuri, soldații ruși sub contract și familiile lor nu au primit niciunul dintre beneficiile promise de stat pentru că s-au înrolat și au luptat în Ucraina – nu au primit nicio primă de luptă, condamnările nu le-au fost grațiate, nu au primit compensații pentru rănire sau deces. De fapt, nu au niciun document care să dovedească faptul că au luptat vreodată, a constatat unitatea de investigație rusă a RFE/RL, Systema.

Constatările se bazează pe dovezi care includ conversații pe care Systema și Current Time le-au purtat cu actuali sau foști soldați și cu rudele acestora.

Sutele de mii de persoane care au semnat acorduri cu Ministerul rus al Apărării pentru a lupta în Ucraina joacă un rol crucial în eforturile Kremlinului de a menține forța de luptă fără a recurge la o mobilizare în masă precum cea ordonată de președintele Vladimir Putin în septembrie 2022.

Acea mobilizare „parțială” s-a dovedit extrem de nepopulară. Mulți tineri ruși au fugit din țară, iar analiștii spun că Putin este deosebit de precaut în privința unei astfel de mișcări înaintea alegerilor prezidențiale din martie 2024.

Dar guvernul rus susține că numărul persoanelor dispuse să semneze pentru a lupta în Ucraina ar fi crescut, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, atribuie această tendință „condițiilor foarte, foarte atractive” ale contractelor.

Recruții mobilizați și voluntarii care semnează contracte pe termen scurt cu Ministerul Apărării pentru a lupta în Ucraina ar trebui să primească același salariu și beneficii ca și personalul profesionist al serviciilor armate care a semnat contracte. Salariul este de minimum 195 de mii de ruble (2115 dolari) pe lună – de aproape trei ori mai mare decât salariul mediu lunar.

Citește și: Ţara care anulează Sărbătorile. Luminiţele de Crăciun şi artificiile de Revelion, total interzise

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Minerva vine cu vești fantastice pentru zodii. Trei nativi termină săptămâna în forță
Capital.ro
Legea se schimbă în toată România. Trebuie să ai vârsta minimă de 21 de ani
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Românii care stau la curte pot primi amenzi de până la 100.000 de lei
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Polonia intensifică pregătirea paramilitară în școli și companii de stat
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!