Adrian Năstase comentează rezultatele ultimului sondaj CURS: ”Oamenii întotdeauna au spus că votează cu răul cel mai mic, dar nu au spus că votează din rău în mai rău”

Ultimul sondaj CURS, care a măsurat intenția de vot a românilor în ce privește partidele politice, a fost comentat de fostul premier Adrian Năstase, care spune că acesta nu este încă relevant.
Mircea Filipescu
27 dec. 2023, 23:15
Adrian Năstase comentează rezultatele ultimului sondaj CURS: ”Oamenii întotdeauna au spus că votează cu răul cel mai mic, dar nu au spus că votează din rău în mai rău”

Adrian Năstase consideră că datele alegerilor din 2024 sunt încă prea departe pentru a putea fi analizată corect intenția de vot, pentru că între timp românii pot fi nemulțumiți de multe dintre deciziile și măsurile luate de clasa politică, astfel că preferințele li se pot schimba pe parcurs.

„Nu cred că sunt relevante deocamdată (rezultatele). Mai avem aproape un an până la alegerile locale, vor fi probabil în septembrie. Va conta foarte mult guvernarea. Sunt atâtea teme delicate. Pensionarii probabil vor fi mulțumiți o vreme, dar încep alte categorii care vor fi nemulțumite. Se vor schimba opțiunile de vot. Probabil va exista o opțiune anti-sistem, probabil că ea se va îndrepta spre o direcție care va fi …Oamenii întotdeauna au spus că votează cu răul cel mai mic, dar nu au spus că votează din rău în mai rău. Practic ceea ce văd în Parlament în momentul de față este de o tristețe extraordinară”, a spus Adrian Năstase.

Un sondaj realizat luna aceasta, în București, de CURS arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, 31% dintre alegători ar vota cu PSD. Social-democrații sunt urmați de PNL (16%), USR (15%) și AUR (15%). Dacă, însă, USR ar candida împreună cu PMP și Forța Dreptei, alianța ar ajunge pe locul doi, cu 20%.

Citește și: Anunț istoric al lui Marcel Ciolacu: ”După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen”

Sondajul a fost realizat în București, în perioada 12 – 20 decembrie, pe un eșantion de 1002 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Întrebările au fost puse față-în-față, la domiciliul respondenților. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,1% la un nivel de încredere de 95%.

59% dintre cei intervievați au spus că, în opinia lor, Bucureștiul se îndreaptă într-o direcție greșită, 37% au spus că direcția e una bună, iar 4% au susținut că nu știu sau nu vor să răspundă.

Cât despre țară în ansamblu, 66% au spus că România se îndreaptă într-o direcție greșită, 26% că direcția e bună, iar 8% au ales varianta ”nu știu/nu răspund”.

Citește și: George Simion anunță că AUR a depus un proiect de lege pentru creșterea salariului minim la 5.000 de lei și scăderea taxării până la maximum 25%

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Asociația de proprietari îți ia banii. Toți proprietarii de apartamente trebuie să plătească
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Adevărata poveste a retragerii lui Joe Biden. Ultimele 24 de ore ale unui candidat epuizat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Nu mai este necesar ITP-ul. Șoferii care trebuie să meargă direct la RAR cu buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden anunță că nu va candida pentru un nou mandat și o susține pe Kamala Harris pentru președinția SUA
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'