EXCLUSIV Profesorul Vlad Ciurea ne oferă cele mai importante sfaturi pentru a preveni bolile. Adevăratul rol al creierului

Un creier sănătos face ca viața să fie mai frumoasă. Nu o spunem noi, ci profesorul Vlad Ciurea. Medicul neurochirurg a explicat, în exclusivitate la România TV, cât de importantă este sănătatea acestui organ pentru întreg corpul omenesc.
Filip Stan
01 ian. 2024, 20:06
EXCLUSIV Profesorul Vlad Ciurea ne oferă cele mai importante sfaturi pentru a preveni bolile. Adevăratul rol al creierului
EXCLUSIV Profesorul Vlad Ciurea ne oferă cele mai importante sfaturi pentru a preveni bolile. Adevăratul rol al creierului

Creierul este cel mai important organ din corpul omenesc, după cum ne spune profesorul Vlad Ciurea. Nu toți știm cum să ne protejăm acest organ de atacurile din mediul înconjurător. Medicul neurochirurg a explicat ce trebuie să facem pentru a fi sănătoși și longevivi.

Citește și: Cât de puternică este, de fapt, rugăciunea! Vlad Ciurea explică ce se întâmplă în creierul nostru atunci când ne rugăm: „Este benefică pentru organism”

Profesorul Vlad Ciurea ne spune cum să ne protejăm de bolile neurologice

Reputatul medic neurochirurg Vlad Ciurea a explicat, în exclusivitate la România TV, cum putem să ne menajăm creierul pentru a ne feri cât mai mult timp de bolile neurologice. Acestui organ, poate cel mai important din întreg corpul uman, îi sunt necesare puține lucruri, însă indispensabile pentru o bună dezvoltare și funcționare.

„Creierul uman produce intelingența artificială, nu trebuie să o lase să scape. Acolo sunt lucruri pe care le stocăm, secretele noastre, amintirile noastre, tot ce este esențial în ceea ce se numește creier. Creierul feminim e mai dezvoltat pe partea dreaptă, pe partea creativă, iar creierul stâng este cel decisiv, este o asimetrie între cele dou emisfere. Cu toate că e total anatomic, se numește corpul Calus, ca o autostradă. O anumită zonă din acest minunat organ este mai dezvoltată. La copii, genetic se întâmplă, de la bunici, fetițele de exemplu, dacă bunica știa să gătească, va ști și fetița. Scrisul, vorbitul, vizualizarea dezvoltă partea cerebrală. Nu trebuie lăsat totul într-o singură direcție. 

Există o adicție pentu lucrurile negative, este dovedit științific. Depresia este o prăbușire a tuturor funcțiilor cerebrale. Comoditatea nu este bună la nimic, starea actuală duce la comoditate. Adică tu nu mai faci nimic. Comoditatea aceasta nu este bună. Avem tehnologia, o avem în mână, dar avem nevoie de motivație, trebuie să ne educăm, să îndepărtăm lucrurile rele de organism. 

Creierului îi plac toate fructele, toate lucrurile vegetale, toate semințele, toate acele fructe de pădure, dulcele din miere, din zahăr, adicția de zahăr este groaznică, omega, găsim prin pește gras, somonul, slăninuța. Toate aceste mâncăruri super prăjite, încărcate cu E-uri, fac rău creierului. Proteina din carne este greu digerabilă și nu face bine creierului. Una e să poftești, alta e să guști. (…) Sunt trei prafuri albe: sare, zahăr, făină albă. Toate trei sunt periculoase pentru creier, modifică celula nervoasă. Apa pentru creier este foarte importantă. Creierul stă în apă, 78% din creier este în apă. Eu pledez pentru apă mai alcalină, să modificăm Ph-ul din creier”, a explicat profesorul Vlad Ciurea.

De asemenea, muzica, pictura, plimbările, socializarea, animalele de companie fac foarte mult bine creierului. Pe partea ocupă, fumatul, consumul de alcool și lipsa de odihnă pot duce la clacarea neuronilor, lucru ce duce la accidente vasculare sau chiar tumori.

„Dacă un neuron se îmbolnăvește, se lovește, face un accident vascular ischemic. Certurile, scandalurile, divorțurile, stresul, toate acestea fac rău. Alcoolul, tutunul, acele substanțe energizante, lipsa de odihnă, toate acestea sunt periculoase pentru creier”, a mai explicat profesorul Ciurea.

În ceea ce privește somnul, Vlad Ciurea ne spune că în niciun caz nu trebuie să avem telefonul mobil prin apropiere atunci când vrem să dormim. Acest lucru face mult bine creierului.

„Telefonul e o sursă de radiații, este bine să îl ținem la distană, de ce să forțăm? Cei care țin telefonul la capul patului se trezesc mai puțin odihniți decât cei care îl țin la distanță, dacă nu putem în altă cameră, măcar la 3-4 metri distanță. Între 10 seara și 6 dimineața este cel mai odihnitor somn. Trebuie să gasim tot ce e posibil ca acest creier să se odihnească. Somnul se induce prin îndepărtea luminii, închiderea televizorului, îndepărtea telefonului și relaxare totală în poziție orizontală”, a mai spus profesorul universitar.

Citește și: Singura băutură alcoolică pe care creierul o acceptă. Vlad Ciurea, dezvăluiri uluitoare: „Creierului îi place puțin, desface vasele cerebrale, pofta de viață”

 

 

 

DailyBusiness
Salarii explozive în România! Joburi de peste 10.000 lei pe lună și oportunități uriașe pentru câteva domenii în creștere
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Afacerea cu care Florin are mare succes în Romania, după ce a stat 14 ani în Italia. Din ce câștigă bani frumoși astăzi
Capital.ro
Dezvăluire incendiară despre Călin Georgescu. S-a aflat totul abia acum: I-a plăcut de el...
Playtech.ro
Cum trebuie reglată tetiera din maşină pentru a te proteja în caz de accident. Prea puţini şoferi ţin cont
DailyBusiness
Busu, la un pas de moarte. Cine l-a salvat pe prezentatorul de la Pro TV: „Mi-a rupt cinci coaste și îi mulțumesc”
Adevarul
PSD sună mobilizarea pentru Crin Antonescu cu previziuni sumbre: ieșirea de la guvernare, primari aleși în două tururi și posturi tăiate SURSE
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Insula din Grecia perfectă pentru familii. Priveliștile sunt spectaculoase, iar apele calme sunt ideale pentru înotătorii începători
Spynews
Cine sunt și cum arată surorile lui chef Alexandru Sautner. Doina Militaru și Cristina Iacob au gătit pentru jurați și au primit cuțitul de argint
Evz.ro
„Trădătorii” de la Pro TV. Va fi un adevărat joc psihologic
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
La ce sumă a ajuns pensia minimă în aprilie 2025, după indexarea de 10%
Cancan.ro
Marian, un bărbat de 34 de ani din Brașov, a fost ucis în bătaie în propria locuință. 7 copilași au rămas acum fără tată
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu. Nu se mai aștepta la acest anunț minunat: Cele mai mari șanse
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
A murit! Fiica sa a făcut anunțul cutremurător
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
E decis să se retragă din cursa prezidențială. Candidatul care e dispus să cedeze
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum a rămas Vladimir Putin fără vodca lui preferată: povestea unei bătălii legale orchestrate la București