Băuturi în trend în 2024. O nouă tendință, cafeaua cu ciuperci, aduce tot mai multe beneficii

Cafeaua cu ciuperci a câștigat recent atenția și a devenit o tendință în care oamenii o numesc o alternativă mai sănătoasă la cafeaua tradițională. A stârnit curiozitatea la nivel mondial, iar dacă veți încerca această nouă tendință, specialiștii garantează o experiență plăcută și surprinzătoare.
Alina Costache
06 ian. 2024, 07:11
Băuturi în trend în 2024. O nouă tendință, cafeaua cu ciuperci, aduce tot mai multe beneficii

Cafeaua evoluează în trenduri în 32024. O tendință este conceputul de ciuperci în cafea, nu în mărime naturală. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ele erau folosite ca înlocuitor al cafelei.

O tendință este conceputul de ciuperci în cafea, nu în mărime naturală. Este vorba despre soiuri medicinale, cum ar fi coama leului care sunt deshidratate și transformate în pulbere apoi adăugate la boabele de cafea măcinate. Acest lucru îți aduce beneficii – te ajută când ești stresat și pot reduce riscul de cancer. Nu e prima dată când ciupercile ajung în băutura ta. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ele erau folosite ca înlocuitor al cafelei.

De ce să nu bei niciodată cafeaua în a doua parte a zilei. „Crește riscul de a face boli cardiovasculare”
Cafeaua cu ciuperci este descrisă ca având același gust ca cafeaua obișnuită, dar cu aproximativ 25-30% din praful de cafea făcută din ciuperci. Oferă arome pământoase de cafea, cu o notă de nuci și fără dezavantajele refluxului acid sau insomniei induse de cofeină.

Cafeaua cu ciuperci: beneficii pentru sănătate și curiozități

  • Istoria cafelei cu ciuperci datează din cel de-al Doilea Război Mondial, când deficitul de cafea din Europa a dus la introducerea unei alternative în Finlanda pentru cafeaua cu ciuperci Chaga.
  • Ciupercile Chaga cresc pe mesteacăni pe terenuri reci și au fost folosite în mod tradițional în diferite culturi ca stimulent al imunității.
  • Cafeaua cu ciuperci este de obicei formulată sub formă de pulbere și poate fi preparată în același mod ca cafeaua obișnuită. O lingurita de praf se amesteca cu apă caldă sau lapte, cu zahăr după gust.
  • Poate fi savurat și rece preparându-l în mod obișnuit și apoi răcindu-l cu gheață.
  • Utilizatorii descriu cafeaua cu ciuperci ca având o textură mătăsoasă și o aromă de nuci, similar cu un cappuccino bine făcut în lapte de migdale.
  • Utilizatorii apreciază aroma sa unică și impactul pozitiv asupra ciclului lor de somn și asupra sănătății. 
  • Compușii extrași din ciupercile medicinale se numesc adaptogeni, care pot îmbunătăți răspunsul organismului la stres. Potrivit studiilor, ciupercile medicinale îmbunătățesc imunitatea, pevin a cancer, au efect antiulcer și antialergenic.
  • Produsul a surprins și impresionat pasionații de cafea cu aromele sale unice.
  • Ciupercile sunt recunoscute pentru calitățile lor bogate în nutrienți și există o predicție că următoarea inovație ar putea fi gustările pe bază de ciuperci. 
  • Interesul tot mai mare pentru produsele pe bază de ciuperci, subliniază aplicațiile versatile ale ciupercilor în lumea culinară.

Alte băuturi în trend în 2024

Mărcile de băuturi susținute de celebrități cresc. Printre lansările recente se numără Renais Gin al Emmei Watson și 818 Tequila al lui Kendall Jenner, alături de liniile non-alcoolice ale lui Katy Perry și Blake Lively. Un simplu pahar nu mai este suficient. Apa inteligentă va fi o mare tendință în 2024. Adaosul de electroliți după un antrenament intens sau de colagen pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii se numără printre preocupările tiktokerilor.

Mai puțin alcool, zahăr și calorii – este una dintre cerințele Gen Z pentru 2024 care și-a propus să adopte un stil de viață sănătos. Vom vedea mocktailuri cu infuzii de fructe de pădure, flori și ierburi sau vinuri dezalcoolizate, albe și rosé.

La ce temperatură se bea cafeaua, de fapt? Trucul secret care îi oferă o aromă intensă

La ce temperatură se bea cafeaua, de fapt? De regulă, cafeaua se prepară la 96 de grade celsius, însă temperatura de servire va fi cu mult sub cea de preparare.

Citește și Cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când bem cafea! Lidia Fecioru: „Ne îmbolnăvește. E interzis!”

La ce temperatură se bea cafeaua, de fapt?

Până în prezent, există foarte puține dovezi care să demonstreze faptul că temperatura afectează gustul cafelei.

Cu toate acestea, există câteva studii care au arătat că temperaturile mai ridicate de servire atât pentru alimente, cât și pentru băuturi amplifică percepțiile de dulceață și amărăciune, pe când gustul de acru și sărat devine mai pronunțat la temperaturi mai scăzute.

Pe de altă parte, există unele studii care au descoperit că temperaturile mai ridicate pot diminua gustul și pot masca nuanțele delicate ale băuturii.

Astfel, conform studiilor menționate mai sus, pentru a accentua notele dulci și amărui ale cafelei, este necesară o temperatură mai mare de servire. Atenție! Dacă este prea mare temperatura vei anestezia capacitatea de a gusta cu adevărat cafeaua delicioasă.

Chiar dacă oamenii de știință nu au descoperit nici până astăzi care este temperatura ideală de servire a cafelei, comunitatea iubitorilor de cafea din lume a descoperit răspunsul.

Ei bine, potrivit lor, pentru a te bucura de un gust inedit, cafeaua ar trebui servită la aproximativ 82 – 85 de grade Celsius, nu mult sub temperatura standard de preparare. Însă, medicii nu prea sunt de acord cu această teorie deoarece spun că este o temperatură prea mare.

Conform medicilor, este bine să servești cafeaua atunci când aceasta are între 68 și 79 de grade. Temperaturile mai scăzute sunt mai bune pentru cafelele de calitate superioară.

Chiar dacă temperatura de 68 de grade ar putea părea una destul de scăzută pentru cafea, există unii oameni care susțin că și aceasta este de fapt prea mare.

Unii oameni afirmă că intervalul ideal pentru servirea cafelei este de 48-60 de grade. Aceștia susțin că cafeaua care are o temperatură de peste 65 de grade este mult prea fierbinte pentru ai simți aromele subtile.

Se pare că nimeni nu a descoperit până acum care este temperatura magică la care poate fi servită cafeaua astfel încât să te poți bucura de cele mai intense arome.

Însă, pentru a te bucura de o cafea cu adevărat aromată trebuie să ții cont de un lucru. O cafea bună începe întotdeauna cu boabe de cafea bune.

Astfel, alege întotdeauna cafea de specialitate, proaspăt prăjită, și depoziteaz-o corect pentru a-i menține prospețimea.

De asemenea, nu uita să alegi cu atenție metoda de preparare a cafelei, să folosești apă de calitate și să menții raportul corect între cafea și apă. Așa vei putea să te bucuri de cea mai bună cafea acasă.

Citește și Alimentele pe care nu ar trebui să le consumi niciodată la micul dejun. Când ar fi bine să bei cafeaua. Sfaturile profesorului Vlad Ciurea

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Anunțul momentului despre facturile românilor! Ce se întâmplă cu prețul energiei electrice?
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Transportatorii au luat foc. Traficul cu probleme îi scoate din minți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Rudele primarului fugar Cătălin Cherecheș condamnate la închisoare cu suspendare pentru tentativa de mituire a unei judecătoare
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!