Prognoza meteo. România lovită de un anticiclon, inversiune termică de Bobotează 2024

Valorile termice se vor menţine cu mult peste mediile multianuale specifice începutului de ianuarie, astfel cã temperaturile minime se vor situa în general între 0 şi 7 grade. În regiunile intracarpatice vor fi înnorãri persistente şi local va mai ploua, iar în sud şi est cerul va deveni variabil, iar probabilitatea pentru ploi va fi redusã.
Filip Stan
03 ian. 2024, 13:29
Prognoza meteo. România lovită de un anticiclon, inversiune termică de Bobotează 2024

Prognoza meteo JOI

TARA
Vremea se va încãlzi faţã de ziua anterioarã, în special în regiunile extracarpatice, şi va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 15 grade, iar cele minime între 0 şi 8 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorãri temporare şi va ploua pe arii extinse în vestul, sud-vestul şi centrul ţãrii şi local în rest. Noaptea, cerul se va degaja în mare parte din ţarã, iar ploi slabe vor mai fi doar pe arii restrânse, îndeosebi în centrul şi sud-vestul ţãrii. La munte, cantitãţile de apã vor mai depãşi izolat 10…15 l/mp, iar la altitudini mari precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi în Carpaţii Orientali, Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, cu viteze la rafalã de 60…80 km/h şi de peste 90…100 km/h pe creste, dar local şi temporar şi în zonele joase de relief, în general cu viteze de 45…55 km/h. Dimineaţa şi noaptea, izolat, în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceaţã, anunţă ANM.

BUCURESTI
Vremea va fi deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va avea unele înnorãri dupã-amiaza şi seara, când vor fi condiţii pentru ploi slabe. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafalã de pânã la 35…40 km/h. Temperatura maximã va fi de 13…15 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.

Avertizare meteo cod galben de ninsori și viscol! Care sunt zonele vizate. Elena Mateescu: ”Temperaturile vor scădea semnificativ”
Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã în cea mai mare parte a ţãrii, cu maxime termice cuprinse, în general, între 6 şi 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în a doua parte a intervalului în vestul ţãrii, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua, pe alocuri în est şi la munte, cu viteze mai mari în zona înaltã a Carpaţilor Orientali. Temperaturile minime se vor situa între -3 şi 8 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali pânã spre -7 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, pânã la 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în zonele joase din centru, sud şi est se va semnala ceaţã.
BUCURESTI
Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 2…3 grade. Spre sfârşitul intervalului va creşte probabilitatea de formare a ceţii.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va continua sã fie deosebit de caldã pentru aceastã datã calendaristicã. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 şi 10 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul Moldovei. Cerul va fi temporar noros, local vor fi ploi slabe cantitativ, în timp ce la peste 1800 m altitudine vor fi posibile şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri la altitudini de peste 1500 m, în sudul Banatului şi pe litoral. Noaptea şi dimineaţa, izolat şi pentru intervale scurte de timp, se va forma ceaţã în zonele joase.
BUCURESTI
Vremea va continua sã fie mult mai caldã decât în mod normal. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 5…6 grade. Dimineaţa şi noaptea este posibil sã se formeze ceaţã.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va intra într-un proces de rãcire semnificativã, ce se va resimţi mai ales în zona Moldovei. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse. În nord şi la munte vor predomina treptat ninsorile, în centru vor fi precipitaţii mixte, iar în sud vor fi mai ales ploi. Local, se va forma polei. Vântul va avea intensificãri temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în zonele joase din estul şi vestul teritorului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 grade în nordul Moldovei şi 13…15 grade în Lunca Dunãrii şi în Dobrogea, iar cele minime, mult mai scãzute decât în noaptea precedentã, se vor încadra între -12 grade şi 2 grade.

Ministerul Mediului: 2023 este cel mai cald an din istorie pentru România. A fost cel mai călduros Crăciun, vom avea temperaturi de primăvară de Bobotează 2024

BUCURESTI
Vremea va intra într-un proces de rãcire, ce se va resimţi mai ales spre searã şi noaptea. Maxima termicã va fi de 6…9 grade, iar minima va fi de aproximativ -4 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi temporare pe parcursul zilei, iar seara şi lapoviţã sau ninsoare, favorizând depuneri de polei. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a intervalului.

Prognoza meteo LUNI, MARTI, MIERCURI

TARA
Procesul de rãcire a vremii va continua, urmând ca temperaturile sã fie mai scãzute decât cele normale în toate regiunile. Precipitaţiile, predominant sub formã de ninsoare, se vor semnala în prima zi, apoi vor fi nesemnificative din punct de vedere cantitativ.
BUCURESTI
Procesul de rãcire a vremii va continua, urmând ca temperaturile sã devinã mai scãzute decât cele normale. În prima zi vor fi posibile ninsori, apoi doar trecãtor vor mai fi fulguieli.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'