Ce înțelegere a avut Cornel Dinicu cu procurorii care îl anchetează. Se pare că după incendiul în care copilul său a murit alături de alte șapte persoane în incendiul care i-a mistuit pensiunea, Cornel Dinicu ar fi reușit să îi convingă pe procurori să amâne reținerea sa și implicit solicitarea arestării sale preventive.
Potrivit unor surse juridice, între patronul de la Ferma Dacilor și procurorii prahoveni ar fi avut loc o discuție în urma căreia anchetatorii s-ar fi învoit să-l cheme la audieri abia după înmormântarea fiului său, scrie Gândul.
Mai mult, apropiații omului de afaceri spun că acesta știa de la bun început că în urma audierilor va fi reținut și că se va solicita arestarea lui preventivă.
După ce au ajuns la concluzia că focul nu a fost pus, procurorii au solicitat miercuri judecătorilor de la Tribunalului Prahova pentru 30 de zile a lui Cornel Dinicu, dar și a administratorilor de la „Ferma Dacilor”.
„Nu sunt indicii că focul a fost pus”, este una dintre concluziile anchetatorilor.
„În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfășurat în mod convergent și sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de «cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată», desfășurate la sediul social din comuna Tohani, județul Prahova.
Astfel, construcția corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire. Totodată, demersurile și măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, respectiv ale Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și ale Legii nr. 10/1995 republicată privind calitatea în construcții. De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcționat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, H.G.R. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu și a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare, și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu”, au transmis procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, într-un comunicat de presă.