Quintus: Dacă Roşca Stănescu nu-şi va reveni avem toate mijloacele pentru a-l sancţiona

Mircea Ionescu Quintus susţine că dacă senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu nu-şi va reveni şi nu va da explicaţiile care să-i mulţumească pe partenerii din USL există toate mijloacele pentru ca acesta să fie sancţionat, inclusiv prin excluderea din partid, transmite Agerpres.
Romania TV
17 mai 2013, 09:05
Quintus: Dacă Roşca Stănescu nu-şi va reveni avem toate mijloacele pentru a-l sancţiona

„Dacă între timp domnul Roşca Stănescu nu-şi revine şi nu dă explicaţiile care eventual să mulţumească pe partenerii noştri, noi avem toate mijloacele să-l sancţionăm, până la excluderea din partid, pentru că excluderea este sancţiunea disciplinară cea mai gravă, noi putem lua şi alte măsuri, dacă dânsul nu-şi repară această greşeală”, a declarat Quintus, vineri, la RFI.

Seniorul liberal speră ca acesta să fie exclus din PNL, sugerând că Sorin Roşca Stănescu ar trebui să fie cel care ia o decizie în această situaţie.

„Eu am auzit o declaraţie a domnului Dan Diaconescu că ar fi foarte încântat să-l primească pe domnul Roşca Stănescu. Dacă a auzit-o şi domnul Roşca Stănescu şi dacă i-ar conveni această treabă, nu mai este nevoie să luăm noi nicio măsură împotriva lui. Sper să nu se ajungă aici!”, a spus Mircea Ionescu Quintus.

El consideră că Sorin Roşca Stănescu ‘a devenit prea repede parlamentar’ şi a rămas cu mentalitatea de ‘ziarist patron’.

„Dacă e vorba de cea mai mare criză din USL înseamnă că până acum n-am avut crize. Sigur că este un moment neplăcut când un membru al partidului nostru, care a devenit prea repede parlamentar, înainte de a se obişnui cu atitudinile şi cu poziţiile în partidul nostru şi care se pare că a rămas încă ziarist şi nu orice fel de ziarist, el a fost ziarist patron, adică îşi permitea să ia orice fel de atitudine, fără să întrebe mai sus. Or de data aceasta domnul Roşca a avut o atitudine ziaristică, ceea ce nu este permis într-un partid, chiar dacă nu e foarte disciplinat, cum e partidul nostru, de aceea şi suntem liberali şi şi-a îngăduit o atitudine de natură să deranjeze”, a arătat acesta.

Preşedintele de onoare al PNL declară că premierul Victor Ponta nu le poate spune liberalilor ce să facă.

„Mie mi-e foarte drag domnul prim-ministru, e şi mult mai tânăr decât mine. Eu îi înţeleg supărarea, dar nici nu poate domnul prim-ministru şi preşedinte al PSD să spună ce trebuie să facem noi într-o asemenea situaţie. O reacţie mai categorică şi mai uselistă decât a domnului preşedinte Antonescu nu văd ce putea să fie”, menţionează Quintus.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi că nu este mulţumit de soluţia colegilor liberali în cazul senatorului Sorin Roşca Stănescu, adăugând că, în opinia sa, Uniunea Social Liberală traversează cea mai mare criză de la formare.

„Cred că este cea mai mare criză pe care o are USL de la formare. De altfel, dl Roşca Stănescu, după această şedinţă, a continuat. Dacă nu se face nimic, este o invitaţie pentru alţi membri PNL să continue atacul împotriva PSD şi atunci nu putem merge mai departe împreună”, a spus Victor Ponta, la sediul BNR.

Liderul social-democraţilor a arătat că aşteaptă în continuare, până luni, când va fi şedinţa USL, să existe o delimitare clară.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a declarat joi că liberalii dezavuează unele aprecieri făcute de senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD, arătând că cei care vor mai încălca protocolul USL vor trebui să se despartă de partidul din care fac parte.

‘În chip categoric, noi considerăm că oricine mai încalcă într-un chip atât de clar articolul respectiv (n.r. – din protocolul USL) va trebui să se despartă de partidul din care face parte sau din USL’, a afirmat Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL.

Cât priveşte declaraţiile lui Victor Ponta în cazul lui Sorin Roşca Stănescu, liderul PNL a susţinut că social-democraţii şi liberalii nu sunt în situaţia de a-şi da ultimatumuri unii altora, iar PNL a hotărât ce a avut de hotărât în Biroul Politic Naţional.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
FCSB învinge Maccabi Tel Aviv și asigură o sumă importantă de la UEFA
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?