Bonuri de masă 2024. Peste 1.000 de lei în plus pe lună pentru bugetari. Majorarea care a avut efecte pozitive

Creşterea cu peste 4% a tichetelor pentru donatori i-a adus pe români la centrele de transfuzii. Au stat chiar la coadă pentru cei 280 de lei, care se pot adăuga altor 880 de lei, în cazul bugetarilor.
Mircea Filipescu
05 ian. 2024, 08:45
Bonuri de masă 2024. Peste 1.000 de lei în plus pe lună pentru bugetari. Majorarea care a avut efecte pozitive
Se tăie din bonurile de masă ale angajaților. Măsura va intra în vigoare de la 1 iulie, odată cu majorarea salariului minim

Bonuri de masă 2024. La Bucureşti au fost astăzi peste 300 de voluntari, dublu faţă de 4 ianuarie anul trecut. Aşa de mulţi, încât au aşteptat peste două ore până să le vină rândul, iar mulţi nu au mai apucat să doneze până s-a închis centrul de transfuzii. Majoritatea ştiau că valoarea tichetului pentru donatori a crescut de la 67 la 280 de lei.

„Până o să intre în colaps Ministerul Sănătăţii, pentru că sunt prea mulţi bani. O să vină, vă daţi seama”, spune un bărbat care a donat sânge în primele zile ale anului.  Directorul centrului de transfuzii Bucureşti se plângea anul trecut că nu are suficient sânge ca să onoreze cererile spitalelor. Acum, se gândeşte să mărească numărul angajaţilor, dacă vor veni la fel de mulţi donatori şi zilele următoare.

Lucia Grijac, director Centrului de Transfuzii Bucureşti: „În ceea ce priveşte angajarea personalului, aceasta nu ţine neapărat de noi, dar cu personalul pe care îl avem, cu capacitatea pe care o avem, vom încerca să ne adaptăm, astfel încât să găsim cele mai bune soluţii”

Valorea tichetelor de masă pentru donatorii de sânge crește de patru ori față de anii trecuți în 2024

Asistentele de la Galaţi au avut şi ele o surpriză plăcută. Oamenii au stat la coadă încă de la prima oră ca să doneze sânge. La nici două ore de la începerea programului de lucru de la Centrul de Transfuzii au ajuns deja peste 70 de persoane. Mulţi donatori ştiau că tichetul care îi răsplăteşte este mai generos de anul acesta. „Vreau să încep prin a saluta inițiativa legislativă prin care a crescut valoarea tichetelelor. Nu aş vrea să nu menționăm că donatorul trebuie să se prezinte din considerente umanitare. Această creștere e un semn de apreciere”, a spus Camelia Stoichicescu, directorului Centrului de Transfuzii Galați.

Vestea că pot pleca acasă cu mai mulţi bani după ce donează a ajuns şi la Craiova. „Probabil că este un impuls pentru mai multe persoane, pentru cei care chiar au nevoie de asta. Şi cred că ar fi bine să fie mărite într-un fel”, spune un donator oltean.

„Ziua de azi a fost bună din punctul nostru de vedere. Au donat până acum aproape 100 de persoane. Ne aşteptăm ca acest număr să crească, întrucât valoarea tichetelor s-a modificat de la 1 ianuarie”, a spus Mariana Alina Linte, directorului Centrului de Transfuzii Craiova pentru Observator. În România, doar 1,7% din populaţie donează în mod regulat sânge, faţă de o medie europeană de 10%. Necesarul este oricum cu mult mai mare, iar trendul este descendent.

Bonsuri de masă 2024.  Tichetele de masă pentru donatori ajung la 280 de lei

Până acum, valoarea unui tichet era de aproape 10 lei. Începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea acestor tichete de masă a crescut la 40 de lei.

Românii care donează sânge primesc șapte tichete de masă! Donatorii vor primi 280 de lei în tichete de masă pentru o sesiune de donare, faţă de 68 de lei, cât primeau în trecut. În plus, donatorii beneficiază de o zi liberă de la serviciu și 50% reducere la transportul în comun.

Pentru a deveni donator de sânge trebuie să fie îndeplinite o serie de condiții. Printre acestea se numără o vârstă cuprinsă între 18 şi 60 de ani, pulsul regulat și tensiunea arterială stabilă. De asemenea, donatorii nu trebuie să fie sub tratament.

Se poate dona sânge de maximum patru ori pe an, la un interval de trei luni. Noile tichete mărite încearcă să rezolve problema lipsei de sânge din spitale.

Tichete de masă mărite pentru donatorii de sânge din cauza crizei din spitale

Printre motivele pentru care oamenii aleg să doneze sânge se numără și creșterea valorii la tichete. Pe lângă această măsură, mulți donatori au beneficiat la rândul lor de ajutorul altor oameni, iar acum au dorit să întoarcă gestul.

Bonuri de masă 2024. Condiții pentru a putea dona sânge și beneficia de noile tichete de masă majorate

  • să ai vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
    să fii cetățean român sau rezident în România;
    să ai greutatea >/= 50 kg;
    să ai tensiunea arterială între 10 ți 18 mmHg;
    să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni;
    să nu fii în evidență cu diverse afecțiuni în tratament (diabet, boli cardio-vasculare, hematologice, renale, infecțioase sau parazitare, reumatologice, neurologice, alergii etc.);
    să nu ai predispoziție la sângerare prelungită în caz de leziuni;
    femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, de alăptare sau în perioada menstruală.

Tichete de masă 2024. Mai mulţi bani pentru angajaţii români care primesc bonuri de masă

Tichete de masă 2024. Guvernul a aprobat creşterea valorii tichetelor de masă de la 1 ianuarie 2024, astfel că milioane de angajaţi români vor primi mai mulţi bani.

Potrivit datelor, peste trei milioane de angajați români primesc tichete de masă, dintre care 1,2 milioane de angajați la stat și peste două milioane de angajați la privat.

Tichete educaţionale 2024. Veste bună pentru elevi, ar putea primi 500 pe lei pe card în prima zi de şcoală din 2024
De la 1 ianuarie 2024, tichetele vor fi majorate ca urmare a unei propuneri Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Decizia vine în contextul scăderii puterii de cumpărare a populaţiei, ca urmare a războiului din Ucraina și a liberalizării preţurilor la energie.

Astfel, potrivit ordonanței de Urgenţă, începând cu data de 1 ianuarie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 40 lei, cu cinci lei peste cea de acum.

Tichete de masă 2024. Suma totală poate ajunge la 880 de lei

Pentru un angajat care lucrează 22 de zile, valoarea tichetelor de masă obținute va fi de 880 de lei, în 2024.

De menţionat este faptul că, creşterea valorii tichetelor de masă nu este obligatorie pentru angajatori, suma de 40 de lei reprezentând plafonul maxim care poate fi acordat şi care se va menține până în septembrie 2024, când ar putea avea loc o nouă majorare a valorii tichetelor de masă pentru angajaţi.

Ordonanţa vine şi cu un element de noutate şi anume că sumele reprezentând valoarea nominală a tichetelor de masă şi a voucherelor de vacanţă acordate potrivit legii vor fi incluse în baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care obţin venituri din salarii şi asimilate salariilor, astfel că vor fi impozitate cu 10%.

Spynews
David Popovici a vorbit despre relația pe care o are cu Taisia, iubita lui: „Mă face să nu mă simt vinovat”
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
De ce nu e bine să bei apă de la robinetul din baie. Specialiștii au elucidat misterul
Capital.ro
Amendă de 1.650 de lei. Rămâi fără permisul de conducere și fără certificatul de înmatriculare
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
UE anunță că se schimbă regulile pentru români! Dacă ai carduri și conturi la Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, ING, trebuie să știi asta!
Adevarul
E Budapesta peste București? Un vlogger celebru dă verdictul. „Sunt șocat de ceea ce văd, priviți câtă nesimțire aici” VIDEO
Spynews
Țara de vis în care să vă petreceți anii de pensie. Serviciile medicale sunt gratuite și se află în topul statelor cu un nivel de trai avantajos
Spynews
David Popovici luptă pentru aurul olimpic și la 100 de metri. Programul de marți al românilor la Jocurile Olimpice de la Paris
Evz.ro
Schimbare fără precedent la WhatsApp. Ce utilizatori vor fi afectați
Ego.ro
Detalii ULUITOARE despre mama lui David Popovici. A făcut un gest INCREDIBIL pentru a apăra cariera aleasă de fiul ei
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Florin Salam, primele declarații după ce Roxana Dobre și-a luat copiii și s-a mutat la mama ei: 'N-are rost!'
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
Cine este iubita lui David Popovici. Tânăra a izbucnit în lacrimi după ce înotătorul a obținut aurul olimpic la proba de 200 metri liber
Capital.ro
Românii cu buletin au fost avertizați. Vor ști totul despre tine. Este capcană chiar în lege
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Noul Președinte al Iranului, Massoud Pezeshkian, a Depus Jurământul în Parlament
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE privind ADERAREA la SCHENGEN! AUSTRIA a ANUNȚAT!
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?