Clotilde Armand, în centrul unui nou scandal. Cum și-a mărit salariul cu 50% și apoi s-a făcut că plouă. Reacția incredibilă a Primăriei Sectorului 1

Clotilde Armand sfidează legea din nou. Primarul Sectorului 1 face ce face și ajunge periodic în atenția publică cu noi scandaluri. Zilele trecute a fost surprinsă parcând neregulamentar, după ce chiar ea a mărit amenzile pentru șoferii care nu respectă legea. Mai mult, își majorează salariul cu 50%, cu mâna viceprimarului, iar apoi ridică din umeri.
Alina Costache
06 ian. 2024, 00:30
Clotilde Armand, în centrul unui nou scandal. Cum și-a mărit salariul cu 50% și apoi s-a făcut că plouă. Reacția incredibilă a Primăriei Sectorului 1

La începutul lunii decembrie 2023, în presă a apărut un articol intitulat „Clotilde Armand și-a majorat salariul cu 50%, cu mâna viceprimarului USR”. Știripesurse.ro scria că primarul și-a delegat lui Oliver Leon Păiuși, viceprimarul Sectorului 1, atribuțiile de primarul al Sectorului 1, „cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si în legătură cu aceasta”. În articol era precizat faptul că primarul Sectorului 1 are un dosar penal ce vizează faptul că și-a mărit indemnizația.

Citește și Clotilde Armand cere amenzi mai mari pentru șoferii care nu respectă legea, dar ea a fost surprinsă parcând neregulamentar

Clotilde Armand sfidează legea în mod constant

Ulterior, Clotilde Armand a dezmințit informația că ar fi semnat documente pentru majorarea propriului salariu. „V-am mai spus cum funcționa fabrica PSD de știri false și înainte să ajung primar. O voi face și din funcția de edil pentru ca lumea să afle adevărul. Îi promit șefului PSD că voi merge după fiecare leu furat de administrația PSD de la cetățenii Sectorului 1 și am să încep cu un contract oferit de primarul diamant pentru ”presa” partidului. Culmea, exact pe site-urile respective apare informația FALSĂ cum că eu aș fi semnat să-mi majorez salariul. Un fake-news grosolan, o să-i dau în judecată pe autorii articolului și pe proprietarul site-ului”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

Jurnaliștii de la știripesurse.ro au trimis Primăriei Sectorului 1 un set de întrebări pentru lămurirea acestei situații.

„Subsemnatul Florin Pușcaș, redactor-șef al publicației stiripesurse.ro, vă rog să-mi comunicați, în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, următoarele informații:

– Dacă doamna primar Clotilde Armand a semnat Dispoziția Nr. 5127 / 2023, prin care și-a deleagat lui Oliver Leon Păiuși, viceprimarul Sectorului 1, atribuțiile de primarul al Sectorului 1, „cu privire la emiterea actului administrativ de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1 al Municipiului București, precum și a documentelor conexe ce stau la baza emiterii si în legătură cu aceasta”.

– Care a fost temeiul legal în baza căruia se majorează cu 50% indemnizația lunară a Primarului Sectorului 1.

– Care este temeiul legal pentru delegarea atribuțiilor cu unicul scop vizând emiterea actului de stabilire a majorării cu un procent de 50% a indemnizației lunare a Primarului Sectorului 1.

Vă mulțumesc anticipat!”.

Citește și Marcel Ciolacu, veste bună pentru pensionari şi avertisment pentru bugetari în prima şedinţă de Guvern VIDEO

Răspunsul trimis de Primăria Sectorului 1

După o lungă așteptare de o lună, Primăria Sectorului 1 a revenit cu un răspuns la solicitare, însă nu care să lămurească în vreun fel situația majorării salariului lui Clotilde Armand.

„Referitor la aspectele solicitate de către dumneavoastră, Serviciul Imagine și Cultură a fost împuternicit să vă comunice următoarele:

Primăria Sectorului 1 este în prezent o administrație care funcționează 100% pentru cetățeni și care rezolvă cu promptitudine, eficiență, corectitudine și onestitate problemele și nevoile comunității locale.

Pentru a ne atinge acest obiectiv și pentru a reda încrederea locuitorilor Sectorului 1 în această instituție, la nivelul Primăriei Sectorului 1 au fost schimbate în profunzime atitudinea și modul de acțiune ale administrației locale în relația cu cetățenii și cu societatea civilă precum și în privința modului de gestiune a banului public.

Valorile care ne ghidează în prezent activitatea sunt transparența și corectitudinea în alocarea și cheltuirea fondurilor de la bugetul local, legalitatea și integritatea în emiterea actelor administrative, precum și competența în luarea măsurilor care privesc viața locuitorilor acestei zone administrative.

Am schimbat în ultimii trei ani paradigma de administrare a Sectorului 1 pentru a-i da șansa unui nou început. Obiectivele noastre sunt reconstruirea și dezvoltarea pe baze corecte a Sectorului 1 precum și creșterea substanțială a standardului de viață al comunității locale.

În spiritul principiilor enunțate mai sus, Primăria Sectorului 1 este, începând cu sfârșitul anului 2020, o administrație deschisă, transparentă și consultativă care consideră că o colaborare strânsă cu cetățenii și cu societatea civilă este esențială pentru succesul actului administrativ. Numai printr-o colaborare corectă între primărie și comunitatea locală putem să ne atingem scopul nostru comun: servicii administrative de calitate pentru cetățeni, care să conducă la creșterea semnificativă a calității vieții în Sectorul 1.

La nivelul Primăriei Sectorului 1 respectăm cu strictețe prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, și asigurăm, cu respectarea termenelor legale, accesul cetățenilor, presei și societății civile la informațiile de interes public, bineînțeles cu limitările impuse de art.12 din acest act normativ și de alte prevederi legale, în care sunt stabilite foarte clar excepțiile privind liberul acces la informații.

Dispoziția nr.5127/16.11.2023 conține date cu caracter personal și se încadrează în excepțiile de la liberul acces la informațiile de interes public prevăzute de Legea 544/2001. Astfel, potrivit art.12, alin.1, lit.d) din acest act normativ se exceptează de la liberul acces la informațiile de interes public al cetățenilor, prevăzut la art 1 și art.11 indice 1 din lege “informaţiile cu privire la datele personale, potrivit legii”.

Totodată, vă comunicăm faptul că această dispoziție este un act administrativ cu caracter individual, iar în acest sens sunt aplicabile prevederile articolului 199 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ: “Comunicarea hotărârilor și dispozițiilor cu caracter individual către persoanele cărora li se adresează se face în cel mult 5 zile de la data comunicării oficiale către prefect”. Ori dumneavoastră nu vă încadrați în această categorie.

Având în vedere prevederile legale menționate mai sus, nu putem da curs solicitării de a vă comunica Dispoziția nr.5127/16.11.2023.”

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise. S-a dat ordin de la UE. Ce se pregătește chiar acum
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Codul Rutier 2024. Obstacolul de care se tem toți șoferii. Sancțiunile sunt drastice
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'