Prognoza meteo. Vin temperaturi de congelator, ANM anunţă ger de crapă pietrele în România

Valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât mediile climatologice, astfel minimele vor fi cuprinse între -4...- 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și până în jurul valorii de 10 grade în dealurile vestice și pe litoral. Cerul va fi mai mult noros și va ploua slab pe arii restrânse în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova - cu precădere în a doua parte a nopții și doar izolat în celelalte regiuni, iar în Carpații Meridionali, la peste 2000 m altitudine, trecător vor fi precipitații slabe sub formă de lapoviță și ninsoare.
Filip Stan
06 ian. 2024, 16:25
Prognoza meteo. Vin temperaturi de congelator, ANM anunţă ger de crapă pietrele în România

Prognoza meteo LA NOAPTE Vântul va sufla slab și moderat. Pe alocuri în zonele joase de relief va fi ceață. BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult noros și temporar, în a doua parte a nopții, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mult mai ridicată decât în mod obișnuit, va fi de 4…7 grade.
DUMINICA Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă ce se va resimți în regiunile nord-estice, iar noaptea și în cele vestice și nord-vestice, în timp ce în celelalte zone valorile termice se vor menține încă cu mult peste normalul perioadei. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest; pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 10…20 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei și la munte, treptat, din a doua parte a zilei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în Maramureș, Crișana, Banat și în estul Transilvaniei pe timpul nopții – local vor fi și lapoviță sau ninsori; vor fi depuneri de polei. În restul țării va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, dar se va intensifica mai ales în a doua parte a intervalului în est și sud-est, local cu viteze la rafală ce vor depăși 55…65 km/h, amplificând senzația de frig. Temperaturile maxime se vor situa între 2…3 grade în nordul Moldovei și până în jurul a 15 grade în sud-estul extrem al țării, iar cele minime se vor încadra de la -9…-7 grade în nordul Moldovei și până la 5…6 grade în Oltenia și Muntenia. Pe alocuri dimineața se va forma ceață, anunţă ANM.

BUCUREȘTI Valorile termice se vor menține peste cele specifice datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade. Cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări.

Iarnă siberiană de duminică în România. Elena Mateescu, ANM: „Minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade”

Prognoza meteo. LUNI Vremea va fi predominant închisă și se va răci accentuat în toate regiunile, devenind geroasă noaptea în mare parte din Moldova și local în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe parcursul zilei în Transilvania, Oltenia, Muntenia și Dobrogea se vor semnala precipitații mixte, iar în rest va ninge și cu precădere în estul țării pe alocuri vor mai fi depuneri de polei. Noaptea, temporar va ninge slab cantitativ în majoritatea regiunilor. Vântul va continua să prezinte intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu rafale în general de 55…70 km/h, viscolind temporar ninsoarea și amplificând senzația de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -7…-6 grade în nordul extrem al Moldovei și 7 grade în zona deluroasă a Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -12 și -2 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Ziua, temporar vor fi mai ales ploi, iar din orele serii și pe parcursul nopții va ninge. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4…-3 grade.

Prognoza meteo. MARTI Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea zonelor, geroasă la începutul zilei în Moldova și în estul Transilvaniei, iar noaptea pe arii extinse în nordul, centrul și estul teritoriului. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării. În jumătatea de sud a Moldovei, în estul Munteniei și local în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ și temporar viscol, determinând vizibilitate scăzută. Local va ninge slab și în restul Munteniei, în Oltenia, iar în primele ore și în sudul Banatului și al Transilvaniei. Treptat, aria ninsorilor se va restrânge spre extremitatea de sud, iar dinspre nord cerul se va degaja în aproape toate zonele. Vântul va avea intensificări mai ales ziua în estul și sud-estul țării, iar în primele ore și la munte, cu viteze de 45…55 km/h, iar în sudul Moldovei, în estul Munteniei și pe litoral peste 60 km/h, amplificând senzația de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -3 grade, mai scăzute în Moldova și în estul Transilvaniei, până în jurul a -18 grade. Spre dimineață, izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură. BUCUREȘTI Vremea va deveni deosebit de rece, astfel că temperatura maximă va fi de -3…-2 grade, iar cea minimă de -8…-5 grade. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei și la începutul nopții când temporar va ninge slab, apoi se va degaja. Vântul va sufla în general moderat ziua (temporar cu rafale de 40…45 km/h), amplificând senzația de frig.

Ciclon polar şi diferenţe uriaşe de temperaturi, vom avea maxime negative. Florinela Georgescu, director ANM, prognoza meteo pe 4 săptămâni
Prognoza meteo. MIERCURI Vremea se va ameliora, devenind în general frumoasă, dar se va menține rece, mai ales la începutul zilei când în nord, centru și est va fi ger. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în cursul nopții în regiunile estice, iar vântul va sufla slab și moderat. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă, astfel că maximele se vor încadra în general între -5 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și -3 grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură. BUCUREȘTI Vremea va deveni frumoasă, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul precedent, însă dimineața și noaptea vor fi în continuare reci. Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -8…-6 grade. Spre dimineață, vor fi condiții de ceață cu depunere de chiciură.

TENDINŢA DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice, cu precădere cele diurne, vor continua să crească. Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în jumătatea de nord-est a țării.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Despăgubiri pentru România și Bulgaria, după refuzul Schengen
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Lavrov Saluta Nominalizarea lui J.D. Vance ca Potențial Vicepreședinte al SUA
MediaFlux
REDUCERI la facturile de ENERGIE ELECTRICĂ
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'