Prognoza meteo. Se aşterne strat de zăpadă în multe zone din România. Va fi viscol şi risc de polei luni dimineaţă

LA NOAPTE Valorile termice vor fi în scădere în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații în sud-vest, centru și nord-est și local în rest, iar pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 10 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei, în Carpații Orientali precum și la altitudini mai mari în restul masivelor, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În celelalte regiuni va ploua, iar trecător, în Maramureș, Crișana, Banat și Transilvania va fi lapoviță sau ninsoare.
Filip Stan
07 ian. 2024, 14:10
Prognoza meteo. Se aşterne strat de zăpadă în multe zone din România. Va fi viscol şi risc de polei luni dimineaţă

Prognoza meteo LUNI Vremea va fi predominant închisă și se va răci accentuat în toată țara, astfel încât va deveni geroasă noaptea în mare parte a Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei. Va ninge la munte și în Moldova, iar în județele din nordul acesteia se va depune strat mai consistent de zăpadă, local de peste 10…15 cm. În Transilvania, Oltenia, Muntenia și Dobrogea local vor fi precipitații mixte ziua și ninsori noaptea, iar în Banat, Crișana și Maramureș, pe arii restrânse va ninge slab. Izolat se vor acumula cantități de 15…20 l/mp. Vor fi depuneri de polei, cu precădere la începutul intervalului, în est și în vest. Vântul va continua să prezinte intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu rafale în general de 55…70 km/h, viscolind temporar ninsoarea, reducând vizibilitatea și amplificând senzația de frig. Temperaturile maxime se vor încadra între -7…-6 grade în nordul extrem al Moldovei și 6…7 grade în zona deluroasă a Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -15 și -2 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Trecător vor fi precipitații slabe mixte, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-3 grade.

Ger, ninsori și viscol în jumătate de țară. ANM a emis COD GALBEN. Când începe să ningă la București Harta ANM
Prognoza meteo MARTI Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea zonelor, geroasă la începutul zilei în Moldova și în estul Transilvaniei, iar noaptea pe arii extinse în nordul, centrul și estul teritoriului și izolat în rest. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și pe arii restrânse ninsori slabe ziua în jumătatea de sud a țării. Vântul va avea intensificări în est și sud-est, cu rafale în general de 50…65 km/h, iar pe arii mai restrânse și în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -9 și 2 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 și -4 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, până în jurul a -18 grade. Spre dimineață, izolat se va forma ceață cu depunere de chiciură. BUCUREȘTI Vremea va fi rece, astfel că temperatura maximă va fi de -1…0 grade, iar cea minimă de -8…-5 grade. Cerul va avea înnorări mai ales în prima parte a zilei când, temporar va ninge slab, apoi se va degaja. Vântul va sufla în general moderat ziua (temporar cu rafale de 40…45 km/h), amplificând senzația de frig.

Prognoza meteo MIERCURI Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, devenind în general frumoasă, dar se va menține rece, mai ales la începutul zilei când în nord, centru și est va fi ger. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări în cursul nopții în nord-est, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua în sud-est. Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă, astfel că maximele se vor încadra între -5 și 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 și -3 grade, mai coborâte în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură. BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor fi în creștere față de intervalul precedent și se vor apropia de cele normale pentru această perioadă, însă dimineața și noaptea va fi în continuare rece. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -7…-5 grade.

Citește și: Val de aer polar peste România. Vin ninsorile și în țara noastră. Meteorologii Accuweather au emis AVERTIZARE „WINTERCAST” pentru București

Prognoza meteo JOI Valorile termice vor continua să crească ușor și se vor situa în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil cu înnorări la început în nord-estul țării, apoi și în centru și sud-est, unde, local și temporar va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar local și în sud-vest și în nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -1 și 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și -1 grad, mai coborâte în depresiuni. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață cu depunere de chiciură. BUCUREȘTI Valorile termice vor continua să crească ușor, însă dimineața și noaptea va fi rece. Cerul variabil ziua, se va înnora treptat, însă probabilitatea pentru precipitații va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -5…-3 grade, anunţă ANM.

Prognoza meteo DE VINERI PANA SAMBATA Valorile termice vor scădea și se vor situa sub normele climatologice specifice acestei perioade, cu o tendință de încălzire în a doua parte a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima parte a intervalului.

Risc însemnat de avalanşe în majoritatea masivelor muntoase la altitudinea de peste 1.800 de metri

Centrul Meteorologic Transilvania Sud avertizează că există un risc însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, de producere de avalanşe, la peste 1.800 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, Bucegi, Rodnei, Călimani-Bistriţei, Ţarcu-Godeanu, Parâng.

În munţii Ceahlău şi Vlădeasa este un risc mai mic de avalanşe, de gradul doi, pe o scară de la unu la cinci, a informat, duminică, Centrul Meteorologic Transilvania Sud.

Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din zona de munte este de 73 de centimetri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, unde este risc însemnat de avalanşe. Accesul la Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina şi numai când condiţiile meteo sunt favorabile. Aici nu există pârtii amenajate.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Iluzia optică pe care doar cei cu ochi de vultur o pot rezolva. Ești genial dacă găsești pantoful ascuns în mai puțin de 12 secunde
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Șeful Poliției Municipale Brăila, prins beat la volan în urma unui accident rutier
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!