Medicul Vlad Ciurea explică ce efecte nocive poate avea acest produs. Pâinea poate să ne lase fără energie și chiar să combată efectul cafelei. Mai mult, pâinea încetinește activitatea cerebrală.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.
„Dacă intenționați să mâncați rapid pâinea, o puteți depozita pe blatul din bucătărie”, a explicat Margarethe A. Cooper, profesor de Food Safety Education la Universitatea din Arizona.
„Dar dacă îți ia mult timp să-ți consumi pâinea și dacă bucătăria ta este caldă și umedă, și mai ales dacă pâinea este de casă, merită să o pui la frigider pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului”, adaugă ea.
Pâinea de casă nu are conservanții care împiedică să se strice. Lisa Young, nutriționist și profesor la Universitatea New York din New York City spune că temperatura rece din frigider face ca amidonul să se recristalizeze și se usucă. Rezultatul? Pâinea va dezvolta o aromă veche. Dacă învelești strâns pâinea în plastic și o pui la frigider, poți ajuta la încetinirea procesului de învechire.
Citește și Dieta banală care poate preveni 200.000 de decese premature. Este foarte simplu de ţinut