Cu toţii, unii mai mult, alţii mai puţin, spunem minciuni, iar oamenii de ştiinţă susţin că şi-au dat seama cum a apărut aceste „figuri de stil” sociale, conform unui material publicat de Daily Mail şi citat de Agerpres.
„În ultimă instanţă, abilitatea oamenilor de a minţi convingător ar putea să fi evoluat ca rezultat direct a naturii noastre cooperative”, susţin cercetătorii, adăugând că înşelăciunea este un lucru obişnuit în regnul animal.
Echipa de cercetători a analizat din punct de vedere comportamental 24 de specii diferite de maimuţe şi a ajuns la concluzia că acest comportament înşelător este mai frecvent întâlnit la speciile ai căror membri colaborează mai mult.
„Analiza noastră comparativă demonstrează că cu cât membrii unei specii sunt mai dispuşi să coopereze între ei, cu atât comportamentul înşelător este mai frecvent întâlnit”, susţine Luke McNally, cercetător la Trinity College din Dublin, conform materialului publicat în ultimul număr al revistei Proceedings of the Royal Society B.
Cum ştii când eşti minţit? Analiza facială şi semne comportamentale VIDEO