EXCLUSIV | Robert Turcescu, ”omorât” pe internet. Jurnalistul nu mai scapă de escrocheriile din mediul online. ”Lumea în care trăim s-a tâmpit de tot!”. CNA a sesizat DNSC

Robert Turcescu este un nume sonor în România. Jurnalist și fost realizator al emisiunii radio ”România în direct”, s-a trezit cu apeluri telefonice din partea apropiaților, care erau șocați și disperați. Motivul? Credeau că a decedat, asta după ce s-a viralizat un anunț în mediul online cu titlul ”Zi tristă pentru România. Robert Turcescu a murit”. Între timp, CNA a sesizat Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).
Alina Costache
11 ian. 2024, 12:04
EXCLUSIV | Robert Turcescu, ”omorât” pe internet. Jurnalistul nu mai scapă de escrocheriile din mediul online. ”Lumea în care trăim s-a tâmpit de tot!”. CNA a sesizat DNSC

Robert Turcescu nu mai are nevoie de prezentare, fiind una dintre cele mai cunoscute persoane din România. Turcescu este cunoscut ca fost politician, jurnalist și fost realizator al emisiunii radio ”România în direct”.

Este deja cunoscut faptul că numele renumitului jurnalist este târât în minciunile din mass-media. De data aceasta, escrocii din mediul online l-au trecut la morți!

Citește și Fiica lui Robert Turcescu intră în televiziune. Ioana Taisia este noua vedetă Pro TV: „Ador această experiență!”

Contactat de către Victor Ciutacu, care i-a urat sănătate multă, în timp ce îl aștepta ca invitat în emisiunea ”Punctul Culminant”, difuzată la România TV, Robert Turcescu a spus, în exclusivitate:

„Doamne Ajută să fim sănătoși și la trup, dar mai ales la minte! Mie mi se pare că lumea în care trăim, nu că a luat-o razna, s-a tâmpit de tot. Vorba poetului, ”Nu credeam să învăț a muri vreodată”, dar se pare că odată cu aceste nenorociri pe rețelele de socializare, trebuie să ne așteptăm și la lucruri de genul ăsta.

Îți dai seama cum e să te trezești că te sună cunoștințele, finii, foști colegi de facultate care oftează când răspunzi la telefon și zic ”Bă, trăiești? Scrie pe Facebook că ai murit”. După care, te trezești că deschizi Facebook-ul, față în față cu anunțul cum că își ia lumea rămas bun că ai decedat”.

În urmă cu puțin timp, numele lui Robert Turcescu a mai fost folosit în mod ilegal de infractorii din mediul online, iar de această escrocherie nu a scăpat nici Andreea Esca.

Numele celor doi au apărut în diferite reclame și știri false postate pe Instagram sau Facebook. Infractorii se folosesc de siglele televiziunilor de știri, iar o mulțime persoane care cad în plasă.

Mai mult decât atât, sunt oameni care nu se informează mai bine și riscă să investească bani în platforme fantomă.

La un moment dat, chiar și prezentatorul de televiziune, Dan Negru, s-a plâns că numele lui este folosit în anunțuri false și a avertizat oamenii să fie vigilenți.

”Dar CNA-ul și SRI-ul nu mișcă nimic?”

Printre altele, nici marile site-uri din țară nu se informează suficient, ca atare, site-ul Digi24 a promovat o știre falsă despre jurnalist, cu titlul ”Robert Turcescu a șocat toată România. El a vorbit despre un proiect care a ajutat deja peste 12.000 de români să câștige pasiv 20.000 de lei”.

Jurnalistul are de gând să acționeze, mai ales că nu este prima dată când astfel de minciuni sunt împrăștiate în mediul online.

„Caut în momentul de față un avocat dispus să își asume un astfel de proces prin care să dăm Facebook în judecate pentru că aceste mizerii apar pe aceasta rețea, în condițiile în care ele sunt sponsorizate! Dacă te uiți pe acest anunț vei vedea că este sponsorizat, deci, Facebook e părtaș la asta pentru că încasează bani.

Sunt folosite numele și sigla ROMGAZ, Rompetrol, sigla Digi24, sunt oameni naivi care deschid un astfel de site și cred că e pe bune. Eu am primit mesaje de la oameni care au investit în nu știu ce și au pierdut bani, și aproape că mă trag pe mine la răspundere.

Citește și Robert Turcescu își ia adio de la televiziune, după experiența B1 TV. „A fost scurt, dar intens”. Cu ce se va ocupa jurnalistul de acum

Sunt din ce în ce mai multe anunți, înțeleg că și Andreea Esca a pățit așa, la fel și Dan Negru, imagini folosite în mod abuziv în care vocile noastre sunt trucate și oamenii sunt îndemnați să investească. Băi, dar CNA-ul nu mișcă nimic? Dar SRI-ul e pus să păzească, nu? Domnul Rog de la SRI nu vrea să intervină puțin? Că se folosește sigla ROMGAZ. Nimeni nu acționează la nivel național, acum încep să mă gândesc că e o complicitate la nivel național. Mâine aud că a murit președintele României”.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Satul din România cu plaje fine, liniște și mâncare bună. Ideal pentru cei care s-au săturat de aglomerația și serviciile de pe litoral
Capital.ro
Vestea care a distrus-o pe Simona Halep: A fost ca și cum mi-ai înfipt un cuțit în piept și mi-ai luat respirația
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
32% dintre ucraineni acceptă concesii teritoriale pentru încheierea războiului
MediaFlux
TRĂDARE în INSULA IUBIRII! S-a VĂZUT TOT la TV!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!