Salarii 2024. Angajaţii din România care încep anul cu 1.200 lei net în plus la leafă dacă au măcar trei luni pe cartea de muncă în 2023

Anul trecut a fost greu pentru mulți români din punct de vedere financiar, mai ales pentru cei care nu au beneficiat de creșteri de salarii. Unii au reușit să le negocieze și vor câștiga mai mult începând cu 2024, în timp ce alții și-au pierdut speranța.
Filip Stan
11 ian. 2024, 19:08
Salarii 2024. Angajaţii din România care încep anul cu 1.200 lei net în plus la leafă dacă au măcar trei luni pe cartea de muncă în 2023

Salarii 2024. Ce măriri de salariu au primit românii pentru 2024: „35% de luna asta. Fără să cer, am muncit”. Subiectul este de interes și în mediul online. Întrebarea adresată de un român pe o rețea de socializare a strâns peste 200 de răspunsuri.

„Ați primit mărire de salariu pentru 2024? Dacă da, cât a fost procentual?. Sunt curios cum e la alte firme”, a scris acesta pe Reddit.

Salarii 2024. „48% mărire prin metoda am schimbat firma”

Cei care au primit procente generoase în pus la salariu au menționat că au reușit asta după ce au schimbat locul de muncă.

„48% mărire prin metoda am schimbat firma.”

„Same for me…61%.”

„50% cu schimbat firma. Dar ca să nu ard în iad, honestly primisem după evaluare 6% cu mult entuziasm din partea angajatorului. Le-am zis mulțumesc și am acceptat oferta pe loc la +50%.”

„Voi aveți măriri. Noi avem scuze”
Alții au primit sume modeste.

„2.1% ….i-am zis mai în glumă, mai în serios, să își păstreze extra shaorma pe lună că sunt la dietă.”

„Voi aveți măriri. Noi avem scuze. Eu „nu am vechime suficientă”, colegul care pleacă, nu a primit pentru că e în preaviz, cei din Canada cu care lucrăm „încă nu sunt unde ar trebui să fie”. Dar mi-a scăzut salariul în noiembrie. Și asta mă face să trag mai tare pentru bunăstarea firmei. Vreau să-și ia CEO-ul o mașină mai mișto. Suport emoțional. Suntem o familie. Am uitat vreo lozincă?”

Salarii 2024: „Promovare + mărire 20% pe CIM”

„La 16k net pe cim aș fi porc să mă aștept la un 5% sau să le zic că oricum sunt în discuții cu alții, oricum mă bate gândul să schimb firma (10+ ani).”

„Păi anul asta „mărire” cam -10% că`s în IT (minus 10 la sută). Și vreo -10% la bonurile de masă, că se taxează și alea acum. Deci.. Undeva la (minus) 12%. Ultima mărire a fost prin martie 2023. Se preconizează că în 2024 e salary freeze.”

„La bonurile de masă vei avea ÎNCĂ 10% în minus. Alea se taxau deja cu 10%. La 20 de zile lucrate x 40 de lei să spunem (dacă ai maximul pe bonuri), ai 800 de lei în bonuri. Pentru aia 800, îți opreau din salariu deja 80 de lei. Acum îți vor scădea 160. Cel puțin eu așa am înțeles.”

„Am primit înștiințare că mi se închide postul”. Unii s-au trezit că rămân fără serviciu.

„Tehnic nu e corect decât pentru la salariile sub un prag anume. Pentru că inflația se măsoară în raport cu bunurile de consum tipic, ori în domeniul asta salariile nu le folosim în totalitate pentru a acoperi cheltuieli și a consumă lunar. Mi s-a părut o generalizare cam prea mare. Cu principiul sunt de acord, o mărire de 5% nu e mărire și una de 10% abia se simte din păcate.”

„Am primit înștiințare că mi se închide postul.”

„22% la salariu + beneficii de 650 de lei + bonus anual 4500. L.e. E prima dată când primesc bonus + înainte primeam doar tichete de masă de 15 lei.”

„Cel mai probabil 7% creștere punct salarial și 200 de puncte începând cu 1 iunie. De asemenea, prima de aproximativ 18k lei componentă fixă + premiere în Decembrie 2023 – Companie de Stat.”

„35% de luna asta”
„5%, 4 zile de concediu în plus, 50% dintr-un salar ca bonus anual (aveam deja al 13lea salar în funcție de performanță personală)…în total e sub 10%, chiar dacă iau tot bonusul de performanță.”

„10% pe SRL.”

„20% Am trecut de la PFA la SRL.”

„17%. Am avut salariu mic și nici după mărire nu e nu știu ce.”

„5000 net -> 6500 net că am împlinit un an în firmă.”

„11% pe CIM.”

„Cam 800 de euro brut pe luna în plus.”

„35% de luna asta. Fără să cer, am muncit (cât se poate, n-am dat pe dinafară) pur și simplu. Am pornit cu 3500 de lei în 2022-iunie, ca intern, acum am 8000.”

„În 2024 încă nu, că de abia am venit la birou. În 2023 de la 17k la 21k. Sper la un 25k pentru 2024 să îmi acopăr măcar inflația reală”.

Salarii 2024. prime de început de an la Dacia

Salarii 2024. Prime substanțiale primite de angajații unei mari companii din România. Este vorba despre angajații Renault Group România de la Uzina Dacia. Prima se acordă într-o singură tranșă salariaților care au lucrat în anul 2023 și care au contract individual de muncă în vigoare la data de 3 ianuarie 2024.
Sindicaliştii Dacia, succes răsunător în negocierile cu administraţia fabricii. Salariile angajaţilor cresc cu aproape 60%Valoarea primei este de 1.500 lei brut / salariat (1.200 lei net) pentru salariații care au lucrat minimum 3 luni în anul 2023, scrie ziarulargesul.ro. Salariații care au lucrat mai puțin de 3 luni în 2023 vor primi 400 lei brut / salariat (300 lei net).

Regularizarea elementelor fiscale se va face la lichidarea lunii ianuarie (10 februarie 2024).
Dacia schimbă strategia. Producătorul auto reduce prețurile mașinilor, dar și valoarea avansului pentru comenzi, din cauza cererii scăzute

Angajații Uzinei Dacia vor avea parte de prime de Crăciun în acest an. Compania din România își va răsplăti salariații cu un al 13-lea salariu de 2.500 de lei pentru sărbătorile de iarnă.

A fost stabilit calendarul de plăți pentru luna decembrie 2023, pentru lucrătorii Dacia. Beneficiile care se vor oferi sunt consistente. Dar sindicaliştii sunt de părere că se pot oferi mai multe beneficii salariaților.

Solicitările sindicaliștilor

În ședința de negocieri care a avut loc în luna noiembrie 2023, comisia de negociere din partea Sindicatului Autoturisme Dacia a prezentat următoarele solicitări:

  • majorarea generală salarială cu 1.600 de lei, pentru fiecare salariat în sumă fixă, de la 1 ianuarie 2024;
  • primă pentru rezultatele anului 2023 în valoare de 2500 de lei;
  • majorarea tichetelor de masă la valoare de 40 de lei, începând cu ianuarie 2024;
  • primă pentru Ziua Constructorului de Mașini în valoare de 600 de lei, acordată în luna septembrie;
  • transformarea unui număr de 250 de contracte CDD în CDI;
  • majorarea salariului minim pe societate la 4000 de lei;
  • acordarea unor zile de concediu de odihnă suplimentare pentru anumite locuri de muncă din ADSA;
  • primă în valoare de 500 de lei pentru lansare proiect nou;
  • creșterea procentului de reducere la cumpărarea unui autoturism la 12%;
  • majorarea bonificației pentru fiecare zi de sâmbătă și duminică cu 100 de lei.

Propunerile Administrației

Comisia de negociere a Administrației a venit cu câteva propuneri în urma solicitărilor aduse de către sindicaliști. Propunerile comisiei pentru salariați sunt următoarele:

  • creșterea salarială pentru nivelurile de responsabilitate 1-5, inclusiv muncitori și funcționari L4A și L4B – 200 de lei începând cu luna aprilie 2024;
  • creșterea salarială L3C de 150 de lei plus 1% creștere individuală, începând cu luna aprilie 2024;
  • pentru nivelurile LcB și LcA – Creștere individuală cu 3,35%, începând cu luna iunie;
  • primă pentru rezultat – 700 de lei acordată în luna aprilie 2024;
  • valoarea tichetului de masă – 40 de lei începând cu luna ianuarie 2024, cu condiția să facă parte din pachetul salarial;
  • primă pentru Ziua Constructorului în valoare de 200 de lei;

De asemenea, administrația propune spre negociere încă două puncte:

  • includerea compensării taxei de 20% în salariu;
  • plata salariului într-o singură tranșă lunară.

Comisia de negociere din partea Sindicatului Autoturisme Dacia nu este de acord cu propunerile aduse de către Administrație. De asemenea, comisia își menține solicitările formulate până acum, potrivit RomâniaTV.net

Compania Dacia

S.C. Automobile Dacia S.A.cunoscut și sub numele de Dacia, este un producător român de automobile. Care își ia numele din regiunea istorică străveche a Europei care constituie România de astăzi. Din 1999 aparține grupului francez Renault. Obiectul de activitate al societății îl constituie producerea și comercializarea de automobile, piese auto, mașini unelte și instalații pentru industria de automobile.

Automobile Dacia deține următoarele companii: Mașini Unelte Dacia, Motoare Dacia, Servicii Comune Dacia și Utilaje Dacia. Care au fost create înainte de privatizarea uzinei Dacia în anul 1999. De asemenea, mai deține societatea Transporturi Dacia care asigură transportul muncitorilor și transportul de mărfuri pentru uzină. Precum și Mecanica Dacia și Matrițe Dacia.

În anul 2004, Mașini Unelte Dacia, avea 32 de salariați. Motoare Dacia avea 2.305 angajați, iar Utilaje Dacia avea 832 de salariați. Matrițe Dacia avea 222 de angajați în anul 2011 și o cifră de afaceri de 7,5 milioane de euro în 2010.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
România, lovită de furtuni. După o lună de caniculă, ANM anunță temperaturi scăzute, vijelie și grindină
Capital.ro
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Playtech.ro
Wow! Cum arată Prințul George la 11 ani. E leit tatălui său, William
DailyBusiness
Atenție! Începând de azi se completează formularul 216. Cine e obligat!
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Bogdan Vlădău, primele declarații despre divorțul de Gina Chirilă: 'Încă îmi revin un pic' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Jurnalista Alsu Kurmasheva, condamnată la șase ani și jumătate de închisoare în Rusia pentru „răspândirea de informații false”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!