Sofia Vicoveanca locuieşte într-un bloc cu bulină roşie care poate cădea la primul cutremur: „Păi, dacă e să mor de cutremur, uite treci pe stradă și îți ‘chică’ o cărămidă de nu știu unde în cap”

Sofia Vicoveanca, în vârstă de 82 de ani, este una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară. Interpreta încă urcă pe scenă, iar publicul îi iubește muzica. Puțini sunt însă cei care știu în ce consdiţii locuiește de 53 de ani artista.
Irina Dumitrescu
11 ian. 2024, 12:48
Sofia Vicoveanca locuieşte într-un bloc cu bulină roşie care poate cădea la primul cutremur:

Sofia Vicoveanca spune că nu îi este teamă nici de zborul cu avionul și nici de faptul că stă într-un bloc încadrat în clasa 1 de risc seismic. Aceasta obișnuiește să spună că îi este teamă numai de Dumnezeu.

Sofia Vicoveanca este fără doar și poate una dintre cele mai îndrăgite și cunoscute cântărețe de folclor, din România, dar puțină lume știe că locuiește într-un bloc vechi, din Suceava, cu bulină roșie, adică încadrat la risc de prăbușire în cadrul unui seism major.

Sofia Vicoveanca declară război operațiilor estetice: „M-ar bate Dumnezeu să intervin la chipul meu”. Cum își menține tenul tânăr la 82 de ani

Interpretei de muzică populară în vârstă de 82 de ani nu îi este teamă de un cutremur mare, chiar dacă locuința sa riscă să se prăbușească rapid, iar ea să-și piardă viața. Sofia Vicoveanca spune că are teamă doar de Cel de Sus și că și-a luat, totuși, unele măsuri de precauție.

De peste cinci decenii stă Sofia Vicoveanca în apartamentul din blocul cu bulină roșie, din Suceava, însă imobilul este mult mai vechi, a mai dezvăluit îndrăgita solistă. De altfel, până să-i spună o vecină, Sofia Vicoveanca nu știa că blocul este notat cu bulina roșie.

Nu mi-e frică de nimic. Mi-e frică doar de Dumnezeu, când greșesc să mă ierte. Nu. Eu aici unde stau este un bloc foarte vechi. Stau aici, în apartamentul acesta de 53 de ani, dar el este mai de demult.

Cred că e primul bloc făcut în Suceava. Și o vecină care stă de mai mulți ani ca mine aici mi-a spus: ‘Doamna Sofia, știți că avem bulină roșie?’ Deci, este pericol.  După ce mi-a spus vecina toată treaba aceasta, că avem bulină roșie, eu nu am stat degeaba.

M-am uitat unde este tocul la ușă mai mare, mai lat, masa… să mă strecor cumva în caz de ceva. Dar noi nu am avut cutremure. Trebuie să iau și măsuri, nu-i așa? Eu cred în toate acestea, dar trebuie să ne și păzim.”, a detaliat Sofia Vicoveanca pentru viva.ro

Sofia Vicoveanca: ”Când o să fie cutremur eu o să fiu plecată în turneu”

De asemenea, cântăreața de muzică populară crede că se va afla într-un turneu atunci când se va ivi un seism puternic și, totodată, este convinsă că moartea poate surveni oricând, nu doar în cazul producerii unui cutremur. ”De ce să îmi bat cuie în cap fără să mă doară?”, a mai completat solista.

”Eu am povestit asta la colegi și toți m-au întrebat: ‘Dar, Sofia, nu ți-e frică să stai?’ Am spus: ‘Nu. Când o să fie cutremur eu o să fiu plecată în turneu’. Păi, dacă e să mor de cutremur, uite treci pe stradă și îți ‘chică’ o cărămidă de nu știu unde în cap.

Ingredientul pe care Sofia Vicoveanca îl strecura în ciorbă fără ca soțul ei să știe: „A plecat dintre noi și n-a știut adevărul. Dacă spui o minciună, să o păstrezi până te duci”

Eu cred în asta. De ce să îmi bat cuie în cap fără să mă doară? Cred în asta, cum am spus, și am momente și eu când greșesc. Și atunci îl rog pe bunul Dumnezeu să mă ierte”,  a mai transmis artista, potrivit Viva.ro.

Sofia Vicoveanca face parte din ”generația de aur” a muzicii românești. Cântecele sale populare sunt și astăzi foarte ascultate și, în pofida celor 82 de ani pe care îi are, artista încă nu s-a retras de pe scenă, mai ales că are și multe solicitări din partea fanilor.

Sofia Vicoveanca merge să cânte la diferite evenimente, din diferite regiuni ale României, dar și de peste hotare, iar numerele și le susține numai live. În spațiul public se zvonește că are un preț de peste 1200 de euro pentru un recital.

Sofia Vicoveanca nu poate închiria locuinţa din bloc cu bulină roşie

Dacă ar vrea să plece într-o altă locuinţă, Sofia Vicovenaca n-ar putea câştiga bani. Chiriașii din blocurile cu bulină roșie se confruntă cu vești proaste, fiind nevoiți să evacueze locuințele într-un termen extrem de scurt, de doar 30 de zile. Modificările recente ale legii privind reducerea riscului seismic au adus schimbări semnificative în privința condițiilor de locuire și contractelor de închiriere în aceste clădiri clasificate cu risc seismic înalt. Astfel, sute de oameni se văd obligați să găsească noi alternative de locuit într-un timp foarte scurt, în timp ce proprietarii nu vor mai putea închiria aceste locuințe în urma noilor reguli impuse de autorități.

Sofia Vicoveanca, mărturisiri neașteptate: „Mă cheamă pământul”. Cea mai mare dorință a ei la 81 de ani

Sofia Vicoveanca e conștientă că timpul trece foarte repede și că la un moment dat va veni sfârșitul. Totuși, până atunci artista încearcă să se bucure cât mai mult de ce îi oferă viața și a dezvăluit ce mare dorință are.

E o perioadă grea pentru mulți oameni, mai ales de când a izbucnit războiul în Ucraina. Mulți privesc imaginile dezastrului și se tem să nu se extindă. Sofia Vicoveanca a mărturisit, într-un podcast, situația îi amintește foarte mult de copilărie, când părinții ei au pierdut totul.

Citește și Sofia Vicoveanca debordează de energie la 81 de ani! Cântăreața de muzică populară pleacă pe o insulă exotică: „Mă duc să îmi bucur sufletul! Azi ești, mâine nu ești!”

Părinții mei au avut o situație foarte bună, aveau o prăvălie. Noi ne-am refugiat la o mătușă la Vicov, de asta mi se zice că sunt vicoveancă. Tata era prizonier, dar după război a apărut foametea. Eu încerc să mă adaptez vremurilor, dar nu renunț la ce am învățat de la mama.

Îmi spunea așa mama: ai grijă, să nu vorbești mult, să nu râzi tare. Dacă ți-a dat cineva dreptate din privire, să nu uiți sî mulțumești. Cam așa. (…) Eu nu am o poză de copil. Am fost necăjită tare. Este refugiul meu (n.r.: să scrie) să nu îmi bată urâtul și singurătatea la ușă. Primul lucru când mă scol, îmi fac patul. Zilnic fac ceva. Ori spăl, ori calc, ori am grijă de flori’, a declarat Sofia Vicoveanca în podcastul lui Damian Drăghici, pe YouTube.

Sofia Vicoveanca, despre cea mai mare dorință a ei

Sofia Vicoveanca a mărturisit că o afectează foarte mult ce se întâmplă în țara vecină și că de când a început războiul a slăbit patru kilograme fiindcă se implică emoțional și se consumă.

„Am slăbit patru kilograme urmărind la televizor, parcă retrăiesc totul. Acești copii refugiați vor fi marcați pe viață’, a mai spus Sofia Vicoveanca în podcastul lui Damian Drăghici.

Citește și Sofia Vicoveanca arată impecabil la 81 de ani. Ce nu mănâncă și nu bea niciodată

Artista încearcă pe cât posibil să se detașeze, iar în acele momente alege să scrie poezii sau să facă curățenie, să se ocupe de flori și de treburile casnice.

Doamne, îmbătrânește-mă, dar nu îmi lua mințile! Dumnezeu ne pune la fiecare câte un ceva ce nu are nimeni. Există un drum al fiecăruia. Drumul este croit și, când e gata… Știu că sunt aproape de pământ, că mă cheamă pământul, dar Tu faci minuni și hotărăști pentru fiecare„, a mai zis Sofia Vicoveanca.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!