Fructul sfânt care ține boala deoparte. Stimulează sistemul imunitar și te scapă de pietre la rinichi

Rodiile sunt interzise, însă, pacienților oncologici, care fac tratament medicamentos, recomandă medicii specialiști.
Alina Costache
15 ian. 2024, 07:15
Fructul sfânt care ține boala deoparte. Stimulează sistemul imunitar și te scapă de pietre la rinichi

Fructul sfânt, rodia, este cel mai bun prieten al rinichilor și inimii și stimulează sistemul imunitar. Rodiile sunt interzise, însă, pacienților oncologici, care fac tratament medicamentos, recomandă medicii specialiști.

Rodiile sunt o bogăție de antioxidanți polifenoli, susține Maggie Moon, MS, RD, șef al comunicării nutriționale pentru POM Wonderful.

„Polifenolii sunt o clasă de compuși vegetali bioactivi cu proprietăți antioxidante cunoscute pentru a combate moleculele instabile care pot provoca daune celulelor tale în timp. Aceste molecule dăunătoare se numesc radicali liberi”, spune specialistul.

Fructul care îți poate salva viața! Află ce se întâmplă în corpul tău dacă îl mănânci în fiecare zi
Acestea conțin antociani, care sunt un tip de flavonoide (una dintre cele două clase de polifenoli). Cercetările arată că antocianii pot fi asociați cu o serie de beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și încetinirea creșterii cancerului. Antocianinele sunt cele care dau rodiilor acea frumoasă culoare rubinie și cu cât fructul este mai profund colorat, cu atât conține mai mulți antioxidanți.

Sursă bogată de fibre
Potrivit Departamentului de Agricultură al SUA, rodia oferă patru grame de fibre/porție. Asta înseamnă aproape 15% din valoarea zilnică de fibre recomandată pentru adulți în aproximativ o jumătate de cană cu fruct. Fibrele ajută sistemul digestiv să fie sănătos și susțin un nivel stabil al zahărului din sânge.

O bogăție de vitamina C
De asemenea rodiile sunt o sursă excelentă de vitamina C, un ajutor prețios în multe procese esențiale ale organismului, cum ar fi metabolismul proteinelor, sinteza colagenului și producția de neurotransmițători. De asemenea, ajută la funcționarea sistemului imunitar și ajută la absorbția fierului non-hem (care se găsește în sursele de fier pe bază de plante).

Benefiicile consumului de rodie
Țin inflamațiile departe
Potrivit lui Kelsey Lorencz, RDN, consilier de nutriție, un alt beneficiu al antioxidanților care se găsesc în rodii și în sucul de rodie este reducerea potențială a inflamației din organism. „Studiile au constatat că un consum regulat de suc de rodie poate reduce markerii inflamației, cum ar fi Interlukin-6 și proteina C-reactivă”, spune Lorencz. Inflamația cronică este un precursor al mai multor boli, inclusiv al bolilor de inimă și al diabetului, de aceea e bine să includeți aceste fructe în dietă.

Fructul din acest sezon recomandat de Mihaela Bilic. Are o mulțime de beneficii pentru sănătate și e prietenul siluetei perfecte. „Are puțină fructoză, puține calorii și indice glicemic mic”

Contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii
Cercetările arată și faptul că sucul de rodii ajută la scăderea tensiunii arteriale, oferind efecte protectoare pentru cei cu boli de inimă. „Într-un studiu clinic, pacienții cu afecțiuni cardiace care au băut zilnic o cană cu suc de rodie au înregistrat o scădere a durerilor toracice”. Și tot rodiile oferă o sursă bună de potasiu, un electrolit important pentru buna funcționare a mușchilor, creierului și reglarea ritmului cardiac.

Rodiile previn apariția pietrelor la rinichi
Studiile arată că pietrele la rinichi pot să apară la orice persoană, la orice vârstă, iar dacă nu sunt tratate la timp duc la complicații renale grave. Pentru a preîntâmpina apariția acestora, rodiile sunt excelente. Un studiu arată că sunt buni aliați în prevenirea apariției pietrelor la rinichi datorită fitofenolilor dietetici antioxidanți.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Pericolul ascuns de pe plaje. Lucrul banal care poate duce la tragedii
Capital.ro
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Playtech.ro
Ce spune Ciprian Marica despre incendiul pornit în incinta academiei sale din Pipera. Fanii nu se așteptau la asta!
DailyBusiness
Este vestea cea mare! BNR anunță ce se întâmplă cu ratele românilor
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Nuntă cu final tragic! O șoferiță și-a condus mama spre MOARTE, după ce s-a răsturnat într-o râpă.
Capital.ro
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate continentele lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni: alternanțe între caniculă și instabilitate atmosferică
MediaFlux
EUROPA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu RUSIA! AVERTISMENT de la granița ROMÂNIEI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!