BACALAUREATUL OLIMPICLOR a început luni cu proba orală la limba română. VEZI CALENDARUL

Peste 200 de elevi calificaţi la olimpiade sau concursuri sportive internaţionale şi care în perioada sesiunii de bacalaureat din vară vor fi plecaţi din ţară pentru a participa la aceste concursuri, participă la sesiunea specială a bacalaureatului, care se desfăşoară începând de luni, la Ploieşti.
Romania TV
20 mai 2013, 09:33
BACALAUREATUL OLIMPICLOR a început luni cu proba orală la limba română. VEZI CALENDARUL

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, probele de examen, care au început luni, se susţin la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, iar corectarea lucrărilor va avea loc la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din localitate, potrivit Mediafax.

La această sesiune specială a bacalaureatului participă 209 elevi, dintre care patru sunt etnici maghiari şi unul este etnic german. Cei patru elevi de etnie maghiară vor susţine probele scrise în limba maternă, în timp ce elevul de etnie germană a ales să susţină în limba română toate probele, cu excepţia celei de evaluare a competenţelor lingvistice în limba maternă.

La sesiunea specială de bacalaureat dedicată elevilor olimpici s-au înscris elevi din judeţele Alba, Cluj, Dolj, Constanţa, Botoşani, Neamţ, Maramureş, Tulcea, Timiş, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Vrancea, Brăila, Iaşi, Bacău, Sălaj, Hunedoara, Olt, Sibiu, Ilfov, Vâlcea, Mureş, Giurgiu, Mehedinţi, Suceava, Bihor, Bistriţa Năsăud şi din Bucureşti. Este vorba despre elevi olimpici calificaţi la olimpiade internaţionale de chimie, biologie, matematică, informatică, limba rusă, fizică, precum şi sportivi care vor participa la concursuri internaţionale de atletism, baschet, box, canotaj, ciclism, handbal, judo, kaiac, lupte, karate, biatlon, scrimă, tenis tir, dar şi de elevi care în perioada sesiunii de bacalaureat din vară vor susţine examene de admitere la universităţi din străinătate.

Cei mai mulţi dintre candidaţii care se pregătesc pentru o competiţie sportivă sunt înscrişi la handbal – 37, atletism – 29, canotaj – 21, lupte – 17, judo – 16, baschet şi box câte 11, totodată există candidaţi pentru competiţii de călărie, ciclism, schi fond, patinaj artistic şi patinaj viteză, tir cu arcul, tenis şi tenis de masă, scrimă, snooker, taekwondo, motocros.

De asemenea, câte nouă candidaţi se pregătesc pentru concursurile internaţionale de biologie şi chimie, câte şapte pentru limba rusă modernă şi matematică, şase – fizică, cinci – informatică şi unul – geografie.

Prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a început luni la ora 9.00, iar elevii sunt programaţi din oră în oră, intrând în serii de câte cinci, ultima serie fiind programată la ora 15.00. Din cei 209 elevi care participă la sesiunea specială a bacalaureatului, 108 susţin această probă luni, ceilalţi 101 urmând să susţină examenul oral marţi.

În intervalul 22-23 va avea loc evaluarea competenţelor digitale, iar în perioada 24-25 mai va avea loc evaluarea competenţelor lingivistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Din 27 mai, candidaţii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat. Astfel, în 27 mai este programată proba la limba şi literatura română, în 28 mai proba obligatorie a profilului, în 29 mai proba la alegere a profilului şi specializării, în timp ce în 30 mai va avea loc proba la limba şi literatura maternă, iar rezultatele vor fi afişate în 31 mai.

DailyBusiness
Oferta momentului în România! iPhone cu 0 lei avans
Spynews
Cum a arătat tortul de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță. Noi imagini exclusive de la petrecere / VIDEO
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini știu unde se află
Capital.ro
Lege de la UE. România e obligată. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Playtech.ro
Doamne cum arăta Anamaria Prodan înainte să-și micșoreze sânii!!! Imaginile secrete au SCĂPAT pe net
DailyBusiness
Ai planuri pentru luna octombrie? Meteorologii anunță cum va fi vremea în fiecare zi, toată luna
Adevarul
Suma uriașă cu care se vinde vila arhitectului care a coordonat construcția sediului Primăriei Capitalei
wowbiz.ro
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Spynews
Ce tort au avut la nuntă Lora și Ionuț Ghenu. Cei doi au organizat un eveniment spectaculos / FOTO
Spynews
Liviu Vârciu s-a sărutat cu altă femeie! Anda ce spune? Imaginile au fost filmate!
Evz.ro
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
O tânără în vârstă de 27 de ani a murit la birou. Femeia a leșinat o dată, însă ar fi fost ignorată de superiori. Care este cauza decesului
Cancan.ro
Mario Fresh, primele declarații după despărțirea de Alexia Eram: 'A fost o decizie dificilă pentru amândoi!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru români. Crește de aproape 3 ori: „S-a mărit și se va mări din ce în ce mai mult”
StirileBZI
Vor fi verificate aproape 4,6 milioane de pensii! Cine trebuie să dea banii înapoi
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
substantial.ro
Scandal în căminele studențești din Regie: o studentă mușcată de ploșnițe atrage atenția asupra problemelor de cazare
MediaFlux
RĂZBOIUL s-a EXTINS! CAPITALA este SUB ASEDIU
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Delicii exotice dintr-o livadă din Buzău