Prognoza meteo 14 ianuarie 2024. Gerul nu mai muşcă din România. Temperaturi în creştere, cu maxime de 11 grade

Vremea se va încãlzi, astfel cã în regiunile sudice valorile termice vor ajunge sã depãşeascã normele climatologice specifice datei, în timp ce în rest se vor situa în jurul acestora. Temperaturile maxime ajung până la 11 grade în sudul Olteniei.
Irina Dumitrescu
13 ian. 2024, 22:02
Prognoza meteo 14 ianuarie 2024. Gerul nu mai muşcă din România. Temperaturi în creştere, cu maxime de 11 grade

Prognoza meteo 14 ianuarie 2024. La noapte, în ţară, cerul va fi mai mult senin în sudul şi în sud-estul teritoriului şi parţial acoperit în rest. Va ninge slab în Maramureş, local la munte, în nordul şi în estul Transilvaniei şi izolat în restul Transilvaniei, Crişana şi Moldova.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri în zona montanã înaltã, în special a Carpaţilor Orientali, unde rafalele vor depãşi 70…90 km/h, iar ninsoarea va fi viscolitã. Temperaturile minime se vor încadra între -10 şi -2 grade. Pe arii restrânse se va forma ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult senin, iar spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de -6…-5 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -8 grade.

Prognoza meteo 14 ianuarie 2024

În ţară, vremea se va încãlzi, astfel cã în regiunile sudice valorile termice vor ajunge sã depãşeascã normele climatologice specifice datei, în timp ce în rest se vor situa în jurul acestora. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în estul Transilvaniei şi 11 grade în sudul Olteniei, iar cele minime în general între -9 şi 1 grad, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în jumãtatea de nord a ţãrii. Se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare în Maramureş, local în zona montanã şi pe arii restrânse în Transilvania, iar seara şi noapte pe alocuri şi în Crişana şi nordul Banatului, dar aici trecãtor vor fi şi ploi şi lapoviţã, condiţii în care, izolat, se va depune polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, la altitudini de peste 1700 m (rafale în general de 70…90 km/h), viscolind temporar ninsoarea cu precãdere în Carpaţii Orientali, dar pe suprafeţe mici şi la viteze mai reduse (40…50 km/h) şi în restul teritoriului. Mai ales dimineaţa şi noaptea, izolat, va fi ceaţã.

În Bucureşti, vremea se va încãlzi, astfel cã temperaturile vor depãşi normele climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa, în zona preorãşeneascã, vor mai fi condiţii de ceaţã. Vântul va sufla în general moderat (rafale de cel mult 30…40 km/h). Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de -5…-3 grade.

Citeste si Urgia albă pune stăpânire pe Europa! Ce este zăpada de bere și unde lovește

Prognoza meteo 15 ianuarie 2024

În ţară, regimul termic va fi în general peste ceea ce ar fi normal la mijlocul lunii ianuarie. În regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii mixte ziua şi predominant sub formã de ninsoare noaptea.

În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi se vor semnala precipitaţii cu precãdere în a doua parte a intervalului, mixte local în Moldova şi în zonele deluroase din restul teritoriului şi predominant sub formã de ploaie în zona joasã din Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia şi Dobrogea. Pe alocuri se va forma polei.

La munte vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini unde trecãtor ninsoarea va fi viscolitã şi pe arii restrânse şi în zonele joase de relief, cu o probabilitate mai mare în cele intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -4 şi 3 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, vremea va continua sã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea vor fi condiţii pentru ploaie slabã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de -2…1 grad.

Prognoza meteo 16 ianuarie 2024

In ţară, vremea se va rãci. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -12 şi 1 grad. Cerul va avea înnorãri şi local se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în jumãtatea sudicã a teritoriului.

Acestea vor fi mai ales sub formã de ploaie în zona de câmpie din regiunile sudice şi predominant sub formã de lapoviţã şi ninsoare în rest. Pe arii restrânse se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi pe alocuri în vest, sud-vest şi centru. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei. Cerul va avea înnorãri temporare şi trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de -5…-3 grade.

Prognoza meteo 17 ianuarie 2024

In ţară, cerul va fi variabil ziua, apoi se va înnora treptat în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie. În zona montanã precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în special pe creste, şi pe alocuri în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime, mai ridicate decât în intervalul precedent, vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. Izolat se va forma ceaţã.

În Bucureşti, vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil ziua şi temporar noros noaptea. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 5…7 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad.

Citeste si Avertizare „wintercast” emisă de meteorologii Accuweather în București. Cât va ninge în Capitală

Prognoza meteo 18, 19, 20 ianuarie 2024

În ţară, vremea se menţine caldã pentru aceastã datã în primele douã zile din interval, în cea mai mare parte a ţãrii, apoi valorile termice vor fi în scãdere şi se vor situa în jurul normelor specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicatã în toate regiunile.

În Bucureşti, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicatã în a doua parte a intervalului.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!