Protestul transportatorilor şi fermierilor continuă. Negocierile de la Ministerul Finanţelor au eşuat

Protestul transportatorilor și fermierilor continuă, deși, în cursul zilei de sâmbătă, aceștia au semnat acorduri cu miniștrii Agriculturii și Transporturilor. Duminică, o delegație a protestatarilor se întâlneşte cu ministrul Finanțelor.
Mircea Filipescu
14 ian. 2024, 18:30
Protestul transportatorilor şi fermierilor continuă. Negocierile de la Ministerul Finanţelor au eşuat

UPDATE 3: Negocierile fermierilor şi transportatorilor cu ministrul Finanţelor s-au încheiat fără rezultat.

Nu s-a ajuns la niciun acord, nu s-au găsit soluţii. Protestul va continua până când autorităţile vor înţelege că neputinţa lor de a gestiona o ţară este reală. Totul se motivează pe Comisia Europeană, PNRR„, a declarat reprezentantul fermierilor, Dănuţ Andruş, la ieşirea de la discuţii.

UPDATE 2: Potrivit unor surse participante la consultări, discuțiile avansează anevoios pentru că reprezentanții protestatarilor au solicitări rupte de realitate. Astfel, fermierii și transportatorii ar solicita eliminarea CASS, eliminarea sistemului e-factura, eliminarea accizei la combustibili sau reducerea cu 50% a impozitului pe venit, potrivit stiripesurse.ro

UPDATE 1: Reprezentanţii protestatarilor din transporturi şi agricultură nu s-au prezentat la întrevederea de la Ministerul Finanţelor de la ora 11.00 şi au solicitat amânarea discuţiile pentru duminică, la ora 14.00.

Din motive care nu ne sunt cunoscute, delegaţia acestora nu s-a prezentat la întrevedere şi a solicitat amânarea discuţiilor pentru ora 14.00. Reprezentanţii MF rămân deschişi la orice propunere de reprogramare a întâlnirii sau la stabilirea unei noi modalităţi de comunicare pentru a aborda revendicările şi problemele ridicate”, arată comunicatul de presă al Ministerului de Finanţe.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Protestul transportatorilor şi fermierilor intră, azi, în a cincea zi. Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anticipează și azi blocaje pe centurile marilor orașe, „îndeosebi pe centura Capitalei”.

Negocieri la Ministerul Finanţelor

Sâmbătă, liderii protestatarilor au semnat un acord cu ministrul Agriculturii, care include şapte puncte pe care ministrul Florin Barbu a promis că le va rezolva. În acord sunt, de asemenea, specificate termenele de rezolvare a problemelor cu care se confruntă fermierii.

Tot sâmbătă, au avut loc negocieri şi la Ministerul Transporturilor. Întâlnirea de la MTI a durat patru ore, la capătul cărora ministrul Sorin Grindeanu a anunţat că a semnat o minută cu reprezentanţii protestatarilor şi că s-a angajat asupra a şase aspecte care vor fi rezolvate în termen de 30 de zile.

Citeste si Momentul în care un luptător SAS a îndreptat arma către o maşină care încerca să spargă barajul poliţiei. Reacţia IPJ: „Scopul a fost acela de a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine şi a protestatarilor”. VIDEO

Întâlnirea de la Ministerul Finanțelor, de duminică, are loc în contextul în care miniștrii Agriculturii și Transporturilor au indicat faptul că revendicările de natură fiscală sau bugetară nu pot fi analizate decât după ce va fi formulat un punct de vedere al Ministerului Finanțelor.

Protestul transportatorilor şi fermierilor continuă. Restricţii de circulaţie în multe zone ale ţării

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, duminică dimineaţa, mai multe autocamioane se află în continuare staţionate în localitatea Afumaţi, pe DN 2, pe banda 1 a sensului de mers către Bucureşti, cu intenţia de a se deplasa pe timpul zilei către Capitală.

Estimăm că şi astăzi vor continua protestele transportatorilor şi fermierilor şi se va circula cu viteză redusă în multe zone ale ţării, în special pe centurile marilor oraşe, îndeosebi pe centura Capitalei, unde traficul a fost îngreunat în ultimele zile, de când au început manifestaţiile. (…) Sfătuim şoferii să acorde multă atenţie tuturor manevrelor efectuate şi să evite zonele cu proteste, pentru că se va circula cu viteză foarte redusă, pe alocuri putând apărea chiar blocaje în trafic”, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Citeste si Miniștrii Guvernului Ciolacu, stupefiaţi de unele dintre solicitările protestatarilor. Reacţia premierului când fermierii i-au cerut benzină gratis și să nu fie controlați în vămi: „Eu nu funcționez pe amenințări”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
S-a aflat ce salariu primește Prințul William al Marii Britanii. Câți bani câștigă lunar fiul Regelui Charles
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul aprobă proiect de lege pentru continuarea activității ELCEN ca serviciu public în Capitală
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!