Legumele care îngraşă mai mult decât o shaorma. Cei mai mulţi români le consumă zilnic

În cazul în care crezi că știi tot despre diete, ei bine, s-ar putea să te înșeli! Există chiar și câteva legume care îți pot da peste cap întreagul plan de slăbit!
Alina Costache
14 ian. 2024, 17:33
Legumele care îngraşă mai mult decât o shaorma. Cei mai mulţi români le consumă zilnic
Câte calorii are o shaorma cu de toate

Legumele sunt recomandate în fiecare dietă, dar, atenţie,  nu toate au calorii puţine. Probabil majoritatea românilor au încercat să scape de surplusul de grăsime sau cel puțin să nu mai pună alte kilograme, mai ales că au trecut sărbătorile.

Dacă ai încercat o dietă în trecut, probabil consideri că fructele și legumele sunt cele mai bune pentru a scăpa de kilogramele în plus, însă sunt și câteva excepții!

Care sunt legumele care îngrașă

Cartofii sunt primii pe listă atunci când vine vorba de legumele care pot îngrășa, aceștia coțin amidon, iar caloriile sunt din plin. Dacă îi gătești necorespunzător, ca de exemplu, prăjiți sau combinați cu lapte și unt, poți să îți iei la revedere de la dietă!

Țelina si păstârnacul, ceilalți inamici ai dietei. Fasolea este o altă legumă de care trebuie să stai departe atunci când încerci să slăbești, deoarece poate fi o adevărată bombă calorică dacă este făcută iahnie.

Conform specialiștilor, o porție de 100 de grame de fasole are aproape 200 de calorii, iar un castron de ciorbă de fasole dublează numărul caloriilor. Astfel că, un castron de ciorbă de fasole are nu mai puțin de 400 de calorii, astfel că nu este cea mai bună alegere dacă vrei o masă ușoară.

Sigur ai crede că țelina sau păstârnacul sunt ideale pentru dieta perfectă, însă nu e chiar așa! Legumele albe au și ele multe calorii, deși sunt folosite foarte des în salate sau supă, potrivit Csid. O porție de 100 de grame de țelină conține 15 calorii, iar aceeași cantitate de păstârnac are 50 de calorii.

Totodată, legumele care îngrașă mai puțin și merită incluse în meniul zilnic sunt roșiile, castraveții, ardeii sau salata verde. Dacă le vei consuma cum trebuie, rezultatele nu vor înceta să apară!

În cazul în care te pregătești să intri la dietă, ar trebui să știi faptul că nu toate legumele sunt recomandate, deoarece unele dintre acestea ajung să aibă mai multe calorii decât o shaorma.

 

Nici morcovii nu te vor ajuta să ajungi la silueta de vis. Specialiștii au dezvăluit că această legumă conține o cantitate destul de ridicată de zahăr, așa că nu este recomandat să-i consumi în cantități mari.

Pe de altă parte, evită porumbul dulce dacă îți dorești să slăbești. Căci gustul lui și dulceața sunt, de asemenea, provenite de la zahărul pe din compoziție, în așa fel încât se află printre legumele care îngrașă.

„Zahărul vă dezechilibrează hormonii, inclusiv insulina și cortizolul, care semnalează corpului dumneavoastră să stocheze calorii sub formă de grăsime. De aici și creșterea în greutate”, a declarat Dr. Dunston, conform rd.com. 

Câte calorii conține o shaorma cu de toate. O poți face mai sănătoasă la tine acasă

Shaorma este unl dintre preparatele preferate ale românilor și nu numai. A devenit populară în mai multe țări și există mai multe sortimente care pot fi încercate. În România a devenit celebră datorită gustului, dar și datorită faptului că este extrem de sățioasă.

Câte calorii conține o shaorma

Poate fi numită o adevărată bombă calorică. Chiar dacă conține salată și carne friptă, dar și alte legume, anumite ingrediente o fac să fie bogată în calorii, iar cei care o consumă în mod regulat pot avea probleme cu kilogramele în plus.

Citește și: Șeful ANPC vrea ca toate ingredientele mâncărurilor să fie trecute în meniurile restaurantelor: „Ciorba de burtă să se ştie din ce burtă e făcută. Să ştim ce înseamnă shaorma cu de toate”

Dimensiunile acestui preparat diferă în funcție de locul de unde este cumpărată. În mod obișnuit, o shaorma clasică cu carne de pui, sos și legume poate avea între 400 și 700 de calorii. Dacă shaorma este una mare, poate fi vorba și de mai multe calorii.

Chiar dacă se prepară din carne de vită sau de pui, asta nu o face mai puțin săracă în grăsimi saturate sau în colesterol. Ingredientul care dăunează cel mai mult este, de fapt, sosul abundent pe care aceasta îl are.

Citește și: Cum se prepară sosul tzatziki, ideal pentru shaorma, kebab, gyros și grill. Secretul castraveților

Maioneza sau sosul de usturoi pot ridica semnificativ conținutul de grăsimi și calorii dintr-o shaorma, iar pe lângă ele se regăsesc și cartofii prăjiți.

Shaorma poate fi un aliment sănătos dacă sunt eliminate câteva ingrediente, cum ar fi cartofii și sosurile. Dacă nu puteți renunța la ele, puteți opta pentru un sos de iaurt sau un sos natural din roșii, iar cartofii îi puteți lăsa alături, dar copți, nu prăjiți.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ei sunt românii care pot primii 40.000 de euro de la stat. Fondurile sunt nerambursabile, trebuie sa respecți o singură condiție simplă
Capital.ro
Vor primi bani mai mulți. Anunțul așteptat de proprietarii de apartamente din România
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Nepotul lui Trump, dezvăluiri despre rasismul „unchiului Donald”: „Negri! Uite la ce au făcut negrii”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretul înmormântării lui Ceaușescu. S-a aflat după 35 de ani
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
George Restivan a divulgat adevăratul motiv pentru care s-a despărțit de Adriana Bahmuțeanu 😲 Voia să-și salveze fiul!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Statul află TOTUL despre tine. Apare al doilea CNP. Cine e obligat legal să îl dețină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Aproape 8.000 de candidați au susținut proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!