Arbitrii încing spiritele în Liga I. Cluburile vor străini, Crăciunescu refuză. Vezi aici de ce

Liga I este în vacanţă, dar este departe de a fi linişte în fotbalul românesc. După meciul Vaslui - Rapid (2-3), centralul Istvan Kovacs a devenit ţinta oficialilor ambelor cluburi, ceea ce înteţeşte discuţia privind aducerea de arbitri străini la meciurile din Liga I. Variantă este cerută insistent de patronii de cluburi, dar respinsă hotărât, cel puţin pentru moment, de CCA.
Romania TV
21 dec. 2011, 08:42
Arbitrii încing spiritele în Liga I. Cluburile vor străini, Crăciunescu refuză. Vezi aici de ce

De câteva sezoane încoace, arbitrajul este una dintre problemele centrale ale fotbalului românesc. Din toate părţile se pun tunurile pe „cavalerii” fluierului şi pe şeful CCA, oricare ar fi el, iar erorile de arbitraj s-au perpetuat şi s-au înmulţit direct proporţional cu presiunea pusă pe cei care se presupune că ar trebui să împartă dreptatea pe dreptunghiul verde. Voite sau nu, greşelile repetate i-au făcut pe arbitrii români indezirabili la ei acasă. Cluburile cu pretenţii din Liga I cer ca din retur să li se aducă arbitri străini, deoarece nu mai suportă greşelile şi vor eliminarea suspiciunilor.

Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai arbitrilor este finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, fost arbitru internaţional. Patronul moldovenilor s-a dezlănţuit la adresa actualului şef al CCA, Ion Crăciunescu, şi a centralului Istvan Kovacs după meciul pierdut de Vaslui în faţa Rapidului, marţi seară, în etapa a 18-a a Ligii I. „Kovacs este un arbitru făcut în eprubetă, pentru interese. El m-a tocat şi cu Astra. E un arbitru promovat cu dedicaţie, e făcut să servească două, trei echipe. Lui Crăciunescu îi exultă mustaţa de bucurie. El îi învaţă p-ăştia să dea roşu la orice atingere. Îi creşte inima când pierd eu. El conduce sub formă de dictatură, ca în Columbia, cu pistoalele pe masă„, a tunat Porumboiu, la DigiSport. „Marius Avram, de exemplu, e un arbitru corect, dar i se aprind lămpile lui Crăciunescu când îl vede, doar din cauza lui taică-său. În schimb, ţine în braţe toate hahalerele”, a adăugat finanţatorul Vasluiului. Declaraţie interesantă în condiţiile în care pe la finalul lui 2010 acelaşi Porumboiu spunea despre acelaşi Avram, fiul fostului şef al CCA, Vasile Avram, că este „cel mai mare compromis din istoria arbitrajului”.

Deşi a lăsat Vasluiul în 10 oameni în prima repriză, facilitând astfel misiunea Rapidului, Istvan Kovacs l-a scos din sărite şi pe antrenorul Răzvan Lucescu, după ce a eliminat şi un jucător al giuleştenilor, Deac. Lucescu jr. spune că centralul l-a „vânat” pe jucătorul său şi că ţinând cont de arbitraj, victoria Rapidului la Vaslui este „uriaşă”.

Cluburile cu pretenţii din Liga I insistă, astfel, pentru aducerea de arbitri străini măcar la meciurile importante din retur. Astfel se vor elimina parti-pris-urile, spun ei, şi, în orice caz, suspiciunile privind existenţa lor. Propunerea lor este susţinută şi de preşedintele LPF şi vicepreşedintele FRF, Dumitru Dragomir: „Şapte, opt meciuri pe etapă sunt stricate de arbitri. Dacă nu vor fi aduşi arbitri străini, acest campionat nu se va termina. Ce dacă nu e de acord Crăciunescu? El stă şi comentează la televizor. Comitetul Executiv decide”.

În ciuda poziţiei acestuia şi a mai multori patroni de cluburi, varianta arbitrilor străini este refuzată însă vehement de Crăciunescu, care crede că aceia care critică în repetate rânduri arbitrajul urmăresc să deţină monopolulul în acest domeniu. „Se pare că arbitrajul este baza în fotbalul românesc… Avem soluţii, avem arbitri competenţi. Nu se pune problema aducerii de arbitri străini. Nu mă voi duce niciodată să stau la coadă la aeroport să aştept un arbitru străin care să conducă un meci de la noi. M-aş înjosi„, a explicat Ion Crăciunescu, la sport.ro.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind organizarea alegerilor prezidenţiale și parlamentare
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!