Este important de știut faptul că unele bănci pot impune comisioane pentru retragerile de numerar la anumite bancomate, în special cele care nu fac parte din rețeaua băncii respective.
Majoritatea unităților bancare stabilesc o limită maximă de retragere la bancomat, de obicei între 3.000 și 5.000 de lei, pentru titularul contului. Însă, în situații speciale, acest plafon poate fi extins de către deținătorul contului.
Citește și: Nu mai ai nevoie de card! Bancomatele de unde retragi bani cu telefonul sau cu ceasul inteligent VIDEO
ING
ING stabilește o limită de 30 de operațiuni de depunere și retragere de numerar, cu posibilitatea de ajustare în platforma Home Bank. Pentru cei ce dețin conturi la ING, suma maximă de retragere de la bancomat este de 15.000 de lei.
Totodată, ING impune limite și pentru plățile cu cardul la terminalul POS și pentru tranzacțiile online. Poți efectua până la 30 de plăți într-o zi, cu cardurile obișnuite de debit sau de credit, însumând un total de 40.000 de lei.
Raiffeisen
Raiffeisen impune un plafin redus de retragere, limitându-le la 3.000 de lei pentru cardurile Raiffeisen Bank Standard, Raiffeisen Bank Vodafone ori Raiffeisen Bank eMAG.
Cu toate astea, clienții care optează pentru variantele Raiffeisen Bank Gold beneficiază de o limită de retragere mai mare, de 5.000 de lei, în timp ce posesorii de Raiffeisen Bank World Mastercard au posibilitatea de a retrage până la 10.000 de lei.
BCR
Clienții BCR pot să retragă inițial 3.000 de lei pe zi de la bancomat, dar acest prag poate fi extins până la suma de 10.000 de lei, în funcție de tipul de card deținut.
Pentru un card standard, retragerea de numerar zilnică este limitată la 3.000 de lei, în timp ce deținătorii de carduri Gold pot retrage 5.000 de lei pe zi, cei cu carduri Platinum au posibilitatea de a retrage 7.000 de lei zilnic, iar posesorii de carduri Private Banking pot retrage până la 10.000 de lei pe zi.