Case fără VECINI: Cele mai IDILICE locuri de pe planetă GALERIE FOTO

Ai visat vreodată să ai o casă într-un loc atât de intim încât e aproape inaccesibil? Mai multe construcţii idilice de pe planetă se potrivesc perfect acestei descrieri.
Alina Costache
21 mai 2013, 05:53
Case fără VECINI: Cele mai IDILICE locuri de pe planetă GALERIE FOTO

1. La o înălțime de 4003 de metri, pe o creastă stâncoasă a vârfului triunghiular Matterhorn, din Elveția, se află coliba Solvay, administrată de Clubul Alpin elvețian. Ea are spațiu pentru numai zece persone, care vor trebui să se aventureze până acolo pe terenul montan cel mai neospitalier, potrivit Moco Choco.

casa

2. Regatul Bhutan este o țară săracă, dar fericită, situată în Asia de Sud, care deţine unele dintre cele mai izolate locuinţe din lume.

casa

3. Dacă ajungi vreodată la Passo Pian delle Fugazze în Italia, între Vivenza și Rovereto, vei avea parte cu siguranţă de o surpriză. Valea Leno a provinciei Trento este locul unde se află şi Schitul de San Colombano, construit la 120 de metri înălţime, pe faţada unei stânci. Casa a fost construită în urmă cu aproape 700 ani, în 1319.

casa

4. Templul Xuangongsi, din Heng Shan, China, conține imagini reprezentându-i pe Buddha, Confucius și Laotzu.

casa

5. Mănăstirea ortodoxă Sfânta Treime din Meteora pare că pluteşte deasupra oraşului Kalambaka, din centrul Greciei. Stâncile au fost locuite de pustnici încă din secolul al 11-lea, iar acum pe ele se află o serie de 21 de mănăstiri bizantine ce sfidează gravitaţia.

casa

6. Muntele Athos, situat pe o peninsulă în Grecia, este considerat a fi cel mai sacru loc de pe Pământ. Pe muntele Athos se află 20 de mănăstiri de călugări. Mănăstirea Simonos Petras a fost fondată în 1257 şi se situează la peste 240 de metri deasupra Mării Egee.

casa

7. Această reședință uimitoare ocupă cea mai mare parte a unei insule situată la câțiva kilometri de Stockholm, Suedia. Clădirea se întinde pe o suprafață de 137 de metri pătrați şi include o cameră de zi, o camera de oaspeţi, o bucătărie și uşi de sticlă care duc la mare.

casa

8. Pilonul Katskhi, situat în statul Georgia, în regiunea Caucazului, unde Asia de Vest și Europa de Est se întâlnesc, are o înălţime de aproape 130 de metri şi ar fi fost frumos şi de unul singur. Surpriza este că pe vârful monolitului de calcar se află o biserică izolată.

casa

9. Această casă fermecătoare este situată pe o insulă numită Elliðaey, lângă Vestmannaeyjar, un mic arhipelag de pe coasta de sud a Islandei. În 2000 casa a fost dăruită cântăreței Bjork din partea statului islandez drept „mulțumesc” pentru că a reprezentat ţara cu succes.

casa

10. Obosit de vecini plictisitori? Iată soluția! O insulă de pe râul Saint Lawrence din Canada are spatiu doar pentru o singură casă mică. Când apa este scăzută, proprietarii pot pune mobila de grădină pe verandă și se pot bucura de soare, fără să fie deranjaţi de nimeni.

casa

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
Se interzic mașini în România. Apare o nouă taxă auto în orașe. Amendă 500 lei/zi, dacă ignori
Playtech.ro
Sociologul Alfred Bulai, acuzat că ar fi făcut avansuri studentelor, în timp ce era profesor și decan la SNSPA. Poliția a început o anchetă
DailyBusiness
Cati bani primește David Popovici după ce a câștigat medalia de aur. Sportivul a scris istorie la JO2024
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Românii, mai săraci din toamnă. Vestea care le pune capac
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Statul cere banii de la români. Obligația, trecută direct în lege. Poliția intervine imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Mesaje de felicitare din partea sportivilor români pentru înotătorul David Popovici, medaliat cu aur olimpic
MediaFlux
PENSIONARII care pot RĂMÂNE FĂRĂ măriri de PENSIE! DECIZIA care schimbă TOTUL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!