Marian Godină, după ce activista Angi Șerban a fost ridicată de poliție: „Ar fi fost mai ok să o citeze și să o invite a doua zi la secție, ca să nu se mai poată victimiza în spațiul public”

Activista Angi Șerban a fost ridicată de poliție, duminică, 14 ianuarie, după o postare pe Facebook în care instiga la violență. Pornind de la fotografia în care un luptător SAS stătea cu arma îndreptată către o mașină, la Constanța, protestatara #rezist a comentat pe Facebook că, dacă la un protest pașnic "iese poliția cu pușca, nu cumva e legitim să iasă și poporul cu cocktailu'?" Godină crede că, în cazul ei, polițiștii au acționat greșit ridicând-o de la adresă.
Irina Dumitrescu
17 ian. 2024, 08:56
Marian Godină, după ce activista Angi Șerban a fost ridicată de poliție:

Marian Godină este de părere că instigarea protestatarei Angi Șerban și-a atins scopul și că ar fi fost mai normal ca polițiștii să o citeze, și nu să o salte de acasă, în acest fel dându-i ocazia să se victimizeze și, astfel, să-și facă reclamă „nesperat de mare și gratuită, protestatară care din reclamă trăiește„.

Marian Godină dezaprobă măsura ridicării de la domiciliu a lui Angi Șerban de către polițiști

Este o întrebare pe care dacă o citești cu puțină atenție… îți dai seama că în ea este și o afirmație, asta ca să nu mai zic că nu este nevoie ca om, cu scaun la cap, să te întrebi dacă ar fi legitim ca poporul să iasă cu cocktailuri. Oricine își poate da seama că nu este nevoie să întrebi asta, ci pur și simplu știi că nu ar fi legitim. Dacă ne uităm prin comentariile de pe Facebook, observăm că instigarea și-a atins scopul. Cel puțin o persoană a înțeles ce a vrut doamna protestatară să spună și a comentat ca atare.

Polițiștii au greșit oarecum din punct de vedere tactic prin faptul că au ridicat-o pe acea protestatară și, prin asta, nu au făcut altceva decât să-i facă reclamă nesperat de mare și gratuită, protestatară care din reclamă trăiește. Cred că ar fi fost mai ok să o citeze și să o invite a doua zi la secție, să vină frumos, de bună voie, ca să nu se mai poată victimiza în spațiul public că a fost ridicată de la o adresă”, a mai zis Marian Godină.

Citeste si Activista Angi Şerban, săltată de poliţie după o postare pe Facebook. Victor Ciutacu: „În sfârşit, turiştii, reziştii şi şoşocarii acţionează împreună şi se simt bine unii cu alţii”

Godină susține că telefonul activistei nu a fost urmărit

După audieri, Angi Șerban a dezvăluit că a fost ridicată de la o altă adresă decât cea din buletin, avansând ideea că are telefonul urmărit, și a povestit că a fost percheziționată corporal. Godină spune, însă, că percheziția corporală nu a fost decât un control și că ridicarea ei de la altă adresă nu s-a produs în urma faptului că are telefonul urmărit, ci că, cel mai probabil, a mai fost legitimată la respctiva locuință.

Cât privește percheziția corporală, care este, de fapt, un control, este un lucru perfect normal, ca de fiecare dată când ești adus la secția de poliție. Atenție: nu este percheziție corporală care este cu totul altceva. Vă garantez că protestatara nu a avut parte de așa ceva. Faptul că a fost amprentată și încă se folosește tușul este un lucru absolut normal. Așa se întâmplă când ești ridicat și dus la secție, adică ești amprentat.

De asemenea, vă spun că în niciun caz Poliția nu i-a urmărit telefonul prin GPS. Cel mai probabil, de foarte multe ori, persoana respectivă a fost legitimată la acea locuință de unde a fost săltată, astfel că Poliția știa că acolo locuiește fără forme legale”, a zis Marian Godină.

Reamintim că, duminică, polițiștii bucureșteni au transmis că s-au sesizat din oficiu, după ce pe o rețea socializare a fost postat un mesaj „care instiga la săvârșirea de infracțiuni” și că o femeie de 36 de ani a fost dusă la audieri cu mandat de aducere.

Am fost percheziționată în chiloți, sutien și ciorapi, amprentată, fotografiată (mugshot), măsurată, analizată, notată în registrul de infractori pentru că am îndrăznit în democrație să pun o întrebare legitimă cu privire la amenințarea cu arma săvârșită de un polițist la adresa protestatarilor pașnici”, a povestit Angi Șerban.

Citeste si Momentul în care un luptător SAS a îndreptat arma către o maşină care încerca să spargă barajul poliţiei. Reacţia IPJ: „Scopul a fost acela de a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine şi a protestatarilor”. VIDEO

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru o turistă care a mers cu mașina în Grecia. Ce a pățit la puțin timp după ce a ajuns în Halkidiki. Ți se poate întâmpla și ție
Capital.ro
România a depășit Ungaria. Umilință supremă pentru unguri
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Guvernul intră tare în angajații din România! Sute de persoane își vor pierde locurile de muncă!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Bursele pentru elevi se modifică din nou. Ce condiții sunt introduse în anul școlar 2024-2025
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
„Uite, am ucis-o. Tu urmezi”. Un bărbat și-a ucis soția în timp ce vorbea la telefon cu amantul ei. Ulterior a îngrămădit-o într-o valiză și a aruncat-o în râu
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Vin direct la tine acasă și te controlează
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Profesoară condamnată la închisoare pentru relații sexuale cu elevi, după un proces cutremurător
MediaFlux
REZULTATE ALEGERI MAREA BRITANIE! Victorie ZDROBITOARE! Au MAJORITATE ABSOLUTĂ
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!