Mihaela Bilic, avertisment în legătură cu pateul de ficat. Anchetă exhaustivă pe etichetă

Îndrăgit de mulți, pateul de ficat se remarcă nu doar prin gustul său bogat și cremos, ci și prin valoarea sa nutritivă. Obținut din ficat de porc, pasăre sau vită, acest deliciu culinar este o sursă de proteine, fier și vitamine esențiale.
Alina Costache
18 ian. 2024, 09:42
Mihaela Bilic, avertisment în legătură cu pateul de ficat. Anchetă exhaustivă pe etichetă

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat la ce trebuie să ne uităm atunci când cumpărăm pate de ficat. Savurat pe pâine prăjită, în diferite combinații sau pur și simplu într-un sandviș, pateul de ficat rămâne o opțiune delicioasă care aduce un plus de gust și nutrienți în dieta zilnică. Cu toate acestea, puțini știu la ce trebuie fim atenți atunci când îl cumpărăm din magazin.

„Anchetă pe etichetă: pate de ficat. Ideal ar fi să-l facem noi acasă. Dar dacă e cumpărat cum îl alegem, care sunt ingredientele pe care le urmărim și ce produs respectă cel mai mult raportul calitate-preț? Veți constata că nu e ușor și până la urmă tot criteriul “gust” e cel mai important”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Fructul care ține psihiatrul la distanță. Neapărat trebuie consumat o dată pe zi. Mihaela Bilic: „Și nu, nu îngrașă”
Medicul nutriționist a explicat la ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm pate de ficat, mai exact la ce ar trebui să ne uităm pe etichetă. Mihaela Bilic a comparat 5 tipuri de pate de ficat din punct de vedere al conținutului de sare, grăsimi, al numărului de ingrediente, dar și cât ficat conține fiecare conservă din magazin.

„Pateul de ficat, un aliment de sezon pentru că are mult fier, vitamina A și vitamina B12, deci ne apără de anemie. Însă, cum îl alegem? La ce trebuie să ne uităm pe etichetă? În primul rând, la conținutul de ficat, nu-i așa? Aici am ales doar pate de ficat de porc și vedeți că procentul diferă mult, de la 20% până la 46%. Însă nu doar conținutul de ficat trebuie urmărit, ci și conținutul de sare și grăsimi pentru că recomandările sunt să scădem aportul de sare și grăsimi.

La capitolul sare vedeți că extremele au 2 grame de sare, iar la capitolul grăsimi, din păcate, în conserve nu avem ficat și unt așa cum l-am face noi acasă pe minunatul pate de ficat, ci avem ficat și slănină de porc, așa că, atenție, poate fi procentul de grăsime până la 28%! Dacă tot vorbeam de ingrediente și de rețetă, toate produsele acestea în conservă, din păcate, sunt mult mai complexe, au mult mai multe ingrediente decât ar trebui. Se ajunge chiar la un număr de 12-13 ingrediente, când, de fapt, ar trebui să fie ficat, unt și condimente. Dar, asta e dacă ne e lene și vrem să-l luăm cumpărat. Dacă tot vorbeam de cumpărat, țineți cont și de preț!”, a spus Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic, despre alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa românilor: „Conține toate mineralele indispensabile vieții”

Ce mănâncă nutriționista Mihaela Bilic în viața de zi cu zi: „În mod obișnuit, într-o zi de muncă, meniul meu este trist și simplu”

Mihaela Bilic  mărturisește că are o singură masă principală în cursul serii, atunci când consumă carne sau pește alături de multe legume. În rest, bea cafea, se bucură de supe creme și de sucuri cu îndulcitor.

Citește și: Tratamentul natural al bunicii pentru răceală! Este aur curat pentru sănătate. Mihaela Bilic: ”Un remediu din străbuni care rămâne la fel de eficient”

„Dimineața o cafea simplă, pe la ora 11-12 încă o cafea cu lapte, apoi un lapte bătut sau o supă cremă și mai tragem de timp, ne mai amăgim, mai rezistăm, mai bem un ceai, nici nu știu că apa nu-mi place, un suc cu îndulcitor să mai tai apetitul de dulce și ajungem într-un final la masa de seară, care este singura mea masă de zi și care înseamnă fie o bucată de carne fie o bucată de pește cu multe legume.

Dar atenție, făinoasele, lucrurile bune în viață, le mănânc, în mod excepțional, probabil o dată pe săptămână sau și mai rar de atât. Deci, în în mod obișnuit, într-o zi de muncă, meniul meu este trist și simplu.

Citește și: Care e cel mai gustos desert al copilăriei și cum poate fi consumat ca să nu îngrașe. Mihaela Bilic: „Există preparate care ne hrănesc sufletul, cu ajutorul lor ne întoarcem în timp”

Mâncarea este puțină sau dacă vreau să-mi fac de cap în weekend, atunci țin post toată ziua, nu îl numesc post intermitent. Este efectiv foame toată ziua și-mi țin caloriile pentru seară când mănânc o ceafă de porc cu cartofi prăjiți”, a explicat aceasta pentru Mediaflux.ro.

Spynews
Mireasa - Capriciile iubirii. Situația Ramonei, motiv de discuție în casa băieților. A recunoscut că are un copil. Ce părere are Ionuț despre ea
Bzi.ro
Sandra Mutu, încântătoare pe litoral, în costum de baie! Soția Briliantului a făcut furori!
Fanatik.ro
Cele 6 zodii care vor avea cea mai bună toamnă din viața lor. Belșug și opulență în viitorul lor
Capital.ro
Se confiscă banii românilor. Trebuie să declari și să plătești la stat: „Efectul va fi vizibil”
Playtech.ro
Mirela Vaida, apariție de INFARCT! S-a pozat DEZBRĂCATĂ, a lăsat la vedere…
DailyBusiness
Veste minunată pentru români! SCAD ratele la creditele bancare
Adevarul
Bombardiere nucleare rusești și chineze ar fi încercuit coasta americană din Alaska. SUA și Canada au mobilizat mai multe avioane de vânătoare
Spynews
Sărbătoare mare în familia unui fost cuplu de la Insula Iubirii! Fetița lor, Emma a împlinit doi ani
Spynews
Arestări masive într-o grupare acuzată de legături cu frații Tate! Cum au ajuns mafioții italieni să invadeze țara noastră cu camioane pline de droguri
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei
Cancan.ro
După Roxana Dobre, şi sora lui Salam a păţit-o GRAV! S-a ajuns la păruială şi înjurături
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, medalie de bronz în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris
Capital.ro
Devine interzis în România. S-a dat ordin în toate țările UE de la 1 ianuarie 2025
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
'Durere mare'- Părinții doctoriței Gavril, reacție sfâșietoare
substantial.ro
Probleme Tehnice pentru un Avion Ryanair care S-a Întors la Otopeni după Decolare. Procedura de Urgență a fost Declanșată
MediaFlux
BANI EUROPENI pentru persoanele cu venituri mici. Cine poate lua
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?