Preţ carburanţi. Veste proastă pentru şoferi, majorare importantă la motorină. Vestea bună vine de la scăderea tarifelor RCA

Preţul la motorină a crescut cu 4 bani pe litru joi, 18 ianuarie 2024. Premierul Ciolacu a explicat că va fi scăzut prețul polițelor RCA, va fi regândit sistemul de toleranță la cântar și va fi aliniat sistemului european și va fi posibilă plata RCA în rate.
Filip Stan
18 ian. 2024, 13:58
Preţ carburanţi. Veste proastă pentru şoferi, majorare importantă la motorină. Vestea bună vine de la scăderea tarifelor RCA

Preţ carburanţi.  tariful la motorină este în creştere, faţă de zilele precedente. Concret, preţul la motorină a crescut cu circa patru bani pe litru, indiferent că vorbim despre motorină standard sau motorină premium. Dacă miercuri, 17 ianuarie 2024, litrul de motorină standard se vindea cu cel mult 7,19 lei, iar litrul de motorină premium se vindea cu cel mult 7,69 lei, joi, 18 ianuarie 2024, un litru de motorină standard costă între 7,11 şi 7,23 lei, iar un litru de motorină premium costă între 7,47 şi 7,73 lei.

Protestele transportatorilor și fermierilor, ziua 9. Marcel Ciolacu anunță lista măsurilor luate pentru fermieri și transportatori: Protestele lor au fost îndreptățite!
Preţ carburanţi. Pe de altă parte, preţul la benzină a rămas nemodificat faţă de cel afişat în ziua precedentă. Asta înseamnă că un litru de benzină standard costă între 6,6 şi 6,74 lei, iar un litru de benzină premium costă între 7,06 şi 7,39 lei.

Nu în ultimul rând, şi preţul la GPL a rămas nemodificat faţă de cel afişat în ziua precedentă. Asta înseamnă că un litru de GPL costă între 3,27 şi 3,3 lei.

Preţ carburanţi în creştere, dar scade tariful RCA

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat lista măsurilor care vor fi luate de către Guvern, după protestul transportatorilor. Ciolacu a explicat că va fi scăzut prețul polițelor RCA, va fi regândit sistemul de toleranță la cântar și va fi aliniat sistemului european și va fi posibilă plata RCA în rate.
”Și în domeniul transportului, avem câteva ordonanțe și hotărâri de guvern agreate împreună cu reprezentanții transportatorilor. Astfel, modificăm modul de realizare a controlului prin cântărire la punctele de trecere a frontierelor și stabilim limite, conform legislației europene, privind toleranțele pentru depășirea greutății camioanelor. Ce toleranțe sunt permise în Europa vor fi acceptate și la noi!

Programul Rabla 2024: Guvernul a modificat valoarea primei de casare. Cât iei pe „caroseria” din spatele blocului

De asemenea, clarificăm și elemente importante convenite cu transportatorii privind efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor lente și atestarea profesională a personalului de specialitate din transportul rutier. Corelăm dispozițiile privind încheierea și executarea contractului de transport pentru transporturile naționale cu normele internaționale. Concret, abrogăm limita de despăgubire în cazul contractului national după modelul unei convenții recunoscute la nivel internațional, CMR. Iar limita de despăgubire va fi stabilită prin voința părților exprimată în contractul de transport. Cred cu tărie că așa reintrăm într-o logică economică!”, a spus Marcel Ciolacu.

O altă măsură cerută de transportatori și acceptată de Guvern este plata în rate a RCA. ”Venim azi și cu dispoziții mai clare ce reglementează examinarea persoanelor care intenționează obținerea atestării inițiale pentru conducătorii auto transport persoane sau transport marfă. Și, pe măsură ce vor fi gata noi acte normative, din setul agreat împreună cu fermierii și transportatorii, nu am vreo reținere să facem ședință de guvern în weekend sau la începutul săptămânii viitoare!

ASF a anunțat deja public ca a găsit împreună cu transportatori calea spre un nivel decent al RCA la transportul de marfă: va fi un preț sustenabil, inclusiv pentru micii transportatori, cu 2-3 camioane, care nu au posibilitățile firmelor cu flote mari.

În plus, se permite plata în rate a RCA și posibilitatea suspendării poliței cât timp camionul este parcat pe o anumită perioadă din diverse motive.”, a mai spus premierul.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Mare atenție! Au apărut primele cazuri de West Nile
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Vine o nouă minivacanță pentru români. Sunt mai multe zile libere ca în 2023
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis pentru proprietarii de apartamente. Cei care stau la bloc trebuie să le desființeze
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Fraudă uriașă de peste 120 milioane de dolari în criptomonede investigată în România
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!