Prognoza meteo. Inversiune termică accentuată, din weekend vine iarnă siberiană peste România

Valorile de temperaturã se vor situa cu mult peste normele specifice perioadei, astfel cã minimele se vor situa între -1 şi 9 grade. la noapte, cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumãtatea nordicã a Moldovei şi doar pe alocuri în restul regiunilor, iar la munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi mixte.
Filip Stan
18 ian. 2024, 16:03
Prognoza meteo. Inversiune termică accentuată, din weekend vine iarnă siberiană peste România
Prognoza meteo

Prognoza meteo VINERI

TARA
Deşi vremea se va rãci accentuat în jumãtatea de nord a ţãrii, valorile de temperaturã se vor situa în continuare peste normele specifice perioadei, dar mai ales în sud şi sud-est. Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse. În vest, centru, nord şi nord-est la început vor fi precipitaţii mixte, iar din a doua parte a zilei va ninge, iar în restul teritoriului vor fi ploi, care treptat, cu precãdere din a doua parte a nopţii se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. La munte la începutul intervalului vor fi precipitaţii mixte, apoi doar ninsori şi local se va depune strat de zãpadã mai consistent în Carpaţii Orientali şi Meridionali. Pe arii restrânse cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15 l/mp cu precãdere la munte şi în regiunile sudice. Vântul va avea intensificãri locale cu viteze în general de 45…50 km/h, iar pe creste de peste 70 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -8 şi 2 grade. Izolat vor fi condiţii de polei, iar la începutul intervalului de ceaţã.

Un nou val de ger peste România. Temperaturile vor scădea cu peste 10 grade de la o zi la alta. De când revin ninsorile și viscolul

BUCURESTI
Valorile de temperaturã vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad. Cerul va avea înnorãri, iar seara şi noaptea vor fi precipitaţii. Vor fi ploi, iar îndeosebi din a doua parte a nopţii se vor transforma treptat în lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificãri spre sfârşitul intervalului când la rafalã vor fi viteze de pânã la 45 km/h.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Vremea va continua sã se rãceascã în toatã ţara, accentuat în sud şi în sud-est, urmând astfel ca valorile de temperaturã sã se situeze în jurul celor normale pentru aceastã perioadã. Ziua vor fi înnorãri şi va ninge în regiunile sudice şi sud-estice, precum şi în Carpaţii Meridionali şi doar pe alocuri în cele centrale, iar noaptea cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri locale în prima parte a intervalului în sud şi sud-est, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, cu viteze la rafalã în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, iar cele minime între -15 grade în depresiuni şi -2 grade pe litoral. Mai ales noaptea, pe arii restrânse va fi ceaţã în zonele joase.
BUCURESTI
Vremea se va rãci accentuat, însã valorile de temperaturã vor deveni normale pentru aceastã datã, astfel cã maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimã va fi de -6…-5 grade. În prima parte a intervalului vor fi înnorãri şi va ninge, iar vântul va avea intensificãri cu viteze de pânã la 45 km/h. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar vântul va slãbi în intensitate.

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi în general frumoasã, dar rece mai ales noaptea când local va fi ger. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea local se vor forma nori joşi şi ceaţã, cu probabilitate mai mare în Câmpia Românã şi în depresiunile intramontane unde pe arii restrânse vor persista în mare parte a intervalului, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil spre senin. Vântul va fi moderat ziua în estul ţãrii şi pe crestele montane şi va sufla slab în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -4…-2 grade în zonele cu ceaţã persistentã din estul Transilvaniei şi sud-vestul Munteniei şi 5…7 grade în zona deluroasã din vest şi sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între -13 şi -3 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, pânã în jurul a -16 grade, anunţă ANM.
BUCURESTI
Vremea va fi rece, mai ales noaptea, astfel cã temperatura maximã va fi de 1…2 grade, iar cea minimã de -9…-6 grade. În orele dimineţii, dar cu probabilitate mai mare noaptea vor fi nori joşi şi ceaţã, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab.

Prognoza meteo LUNI

TARA
Pe parcursul zilei, în zonele joase din sudul ţãrii, în condiţii de ceaţã şi nebulozitate joasã persistente, vremea va fi rece, cu maxime termice preponderent negative; în restul ţãrii, dar mai ales în regiunile vestice, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentã şi în general peste cele specifice perioadei, cerul va fi variabil, iar ceaţa se va semnala pe spaţii mici în primele ore. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, local mai scãzute în Câmpia Românã (valori de -4…-2 grade), dar şi uşor mai ridicate în zonele de deal din vest. Începând de seara, o arie de nebulozitate se va extinde treptat dinspre nord-vest şi va cuprinde majoritatea zonelor; în a doua parte a nopţii vor fi mai ales ninsori în Maramureş, zona Munţilor Apuseni şi nordul Carpaţilor Meridionali, iar în Crişana, nordul şi vestul Transilvaniei şi în nordul Banatului şi al Moldovei vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza depunerile de polei, în timp ce în sudul teritoriului local va persista ceaţa. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu uşoare intensificãri pe alocuri în estul ţãrii, iar noaptea şi pe crestele montane.

Avertizare „wintercast” de vreme severă. Când începe să ningă în Bucureşti, se va depune strat de zăpadă. Luni, maxime de -5 grade Celsius
 
BUCURESTI
Vremea va fi rece. Nebulozitatea joasã şi ceaţa vor persista în mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de -2 grade, iar cea minimã va fi de -8…-6 grade.

Prognoza meteo MARTI, MIERCURI, JOI

TARA
Valorile termice vor fi în creştere şi se vor situa cu mult peste normele perioadei în special în a doua parte a intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploaie) va fi foarte ridicatã în vestul, centrul şi nordul ţãrii mai ales în cea de-a doua zi.
BUCURESTI
Vremea se va încãlzi semnificativ în a doua parte a intervalului. Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusã.

Spynews
Breaking news! Gigi Becali a făcut accident! La 5 metri în față, a fost nevoie de SMURD și pompieri
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Playtech.ro
ȘOC! Artista care și-a cumpărat LOC DE VECI: ”Am statuie, mă așteaptă!”
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Spynews
Cine este Yulia Vlasova, iubita de 28 de ani a lui Johnny Depp. Rusoaica e un fotomodel de o frumusețe răpitoare | FOTO
Evz.ro
Ikea retrage un anumit produs din motive de siguranță. Există riscul de incendiu
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se modifică vârsta de pensionare: La ce vârstă vor putea ieși femeile la pensie în 2024
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Ministrul Energiei convocă ședință cu producătorii de energie pentru a discuta despre investiții și stocare
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'