Acțiunile ne definesc – progresăm în călătoria noastră spre un viitor fără fum

Pentru cei mai mulți dintre noi, pare imposibil să înlocuim țigările și să generăm o schimbare majoră de paradigmă în industria tutunului. Totuși, aceste lucruri sunt posibile! Realitatea arată că tehnologia, inovația și știința produc aceste schimbări în mod natural, iar ele afectează atât industria tutunului, precum și pe cei 4 milioane de fumători români.
Alina Costache
18 ian. 2024, 11:00
Acțiunile ne definesc - progresăm în călătoria noastră spre un viitor fără fum

Philip Morris International are o ambiție îndrăzneață: să înlocuiască țigările cu produse fără fum, fundamentate științific, cât mai curând posibil, în beneficiul oamenilor care fumează, al celor din jurul lor și al sănătății publice. „Scopul companiei noastre a fost întotdeauna modelat de decizia de a ne reinventa și progresa” – Christos Harpantidis, Area VP South East Europe Cluster Philip Morris International.

Domnule Harpantidis, acum, la începutul noului an 2024, ne-ați putea spune cu ce sentimente priviți înapoi către provocările și realizările companiei?

2024 este anul în care continuăm să investim în misiunea noastră de a construi o lume fără fum. Anul care s-a încheiat a fost unul memorabil! Primul punct important a fost discursul ținut de CEO-ul nostru, Jacek Olczak, , prin care li s-a adresat factorilor de decizie din întreaga lume și le-a cerut acestora să accepte reducerea riscurilor ca o componentă cheie a politicilor de control al tutunului la nivel global și să eradicheze fumatul. Ce înseamnă acest lucru? Să recunoască impactul benefic al produselor fără fum asupra sănătății publice la nivel global, în comparație cu continuarea fumatului, să dezvolte cadre de reglementare pragmatice, să le permită fumătorilor adulți care intenționează să continue să consume nicotină accesul la alternative mai bune, disponibile acum, și la informații corecte despre acestea, precum și să corecteze percepțiile greșite larg răspândite despre alternativele fără fum. Trebuie să acordăm prioritate științei și inovației pentru binele celor care fumează și pentru sănătatea publică, în general.

De asemenea, 2023 a fost un an foarte bun pentru Papastratos, în Grecia. În februarie, am anunțat o investiție de 200 de milioane de euro în fabrica din Aspropyrgos, care conduce la creșterea investiției totale a PMI în Grecia la 700 de milioane. Investiția va permite inaugurarea a patru noi linii de producție care vor spori capacitatea de producție a fabricii, vor crește exporturile companiei până la 300 de milioane de euro, și, de asemenea, vor crea 300 de noi locuri de muncă.

Tot cu referire la Papastratos, vă voi spune că, am anunțat o nouă investiție verde în fabrica noastră de 10 milioane de euro, dovadă a angajamentului companiei față de dezvoltarea durabilă și evoluția inteligentă a industriei. Prin tehnologii inovatoare, ne propunem să reducem emisiile de CO2 cu 30% până în 2025 și, un alt aspect important, ne-am clasat pe locul nr. 1 în topul Fortune „Cele mai admirate companii din Grecia” pentru al 4-lea an consecutiv.

Ați vizitat România de mai multe ori. Ne puteți descrie modul în care vedeți România, în ceea ce privește investițiile Philip Morris International și viziunea viitorului fără fum?

În Philip Morris International am continuat să investim în viitorul fără fum. Europa este, de departe, regiunea în care am investit cel mai mult – am creat locuri de muncă, am dezvoltat o știință solidă și platforme pentru schimbul de cunoștințe științifice și am stimulat exportul de produse fără fum „made in Europe”. De asemenea, PMI a investit semnificativ în regiunea Europei de Sud-Est, în care România este una dintre țările cheie. Motivul principal pentru investițiile noastre aici este că România a dovedit, în ultimele două decenii, că are perspective de creștere sustenabilă, este orientată spre viitor și deschisă investițiilor.

Așadar,o nouă investiție semnificativă în România, de peste 130 milioane USD, care crește investiția totală a PMI la 730 milioane USD, va transforma suplimentar fabrica noastră de la Otopeni într-o fabrică de ultimă generație.

De ce am decis să facem o investiție suplimentară aici? Pentru că PMI își continuă misiunea de a construi un viitor fără fum în România și rămâne ferm angajat în procesul de înlocuire a țigărilor, pentru cei 4 milioane de fumători români. Fabrica din Otopeni este una dintre cele opt fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS, pe care le exportă în 54 de țări din întreaga lume. PMI este astăzi unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat.

Această investiție suplimentară a fost anunțată în anul în care Philip Morris România a sărbătorit 30 de ani de activitate. Tot în 2023 am lansat în România IQOS ILUMA, cel mai avansat dispozitiv de încălzire a tutunului de până acum, produsul din tutun încălzit nr. 1 în lume. Suntem foarte mândri de acest produs și de contribuția pe care o aduce la construirea unui viitor fără țigări.

România are 4 milioane de fumători și prevalență în creștere a fumatului. Cum arată astăzi trecerea către un viitor fără fum în România și ce soluții avem pentru cei care nu se lasă de fumat?

4 milioane de fumători în România, un miliard în lume. Aceasta este realitatea! Noi, Philip Morris International, dezvoltăm produse fără fum de peste un deceniu, deoarece adulții care nu renunță la tutun și la nicotină merită alternative mai bune decât continuarea fumatului. Dar pentru acei adulți care altfel ar continua să fumeze, ca să poată trece la alternative mai bune, trebuie mai întâi să aibă access la informații despre acestea. În caz contrar, mulți vor continua să fumeze țigări, cea mai dăunătoare formă de consum de nicotină.

Un dialog incluziv și o minte deschisă cu privire la rolul pe care alternativele fără fum îl pot juca în abordarea unei probleme majore de sănătate globală sunt necesare pentru milioanele de oameni care altfel ar continua să fumeze.

Reglementările actuale menite să prevină fumatul și să încurajeze renunțarea la fumat, alături de campanii de sănătate publică cu aceeași ambiție, sunt inițiative importante atunci când vorbim despre construirea unui viitor fără fum. Susținem eforturile guvernamentale în acest sens. Prin urmare, măsurile tradiționale de control al tutunului trebuie să rămână în vigoare. În același timp, totuși, guvernele trebuie să recunoască faptul că adoptarea de alternative inovatoare la țigări pentru acei adulți care altfel ar continua să fumeze va reduce daunele asociate fumatului mult mai rapid decât măsurile tradiționale.

Este sustenabilitatea în centrul afacerii dvs? Ce înseamnă sustenabilitatea pentru Philip Morris International?

Sustenabilitatea nu mai este doar un cuvânt la modă folosit doar de oameni din sectorul civil, sustenabilitatea este modul în care ar trebui să facem cu toții afaceri astăzi. Companiile care investesc în sustenabilitate înregistrează un impact pozitiv în business, mediu și societate. Viitorul fără fum este destinația finală pentru noi la Philip Morris International. În timp ce mergem în această direcție, ambiția noastră este să o facem în cel mai durabil mod posibil – pentru angajații noștri, pentru consumatorii noștri, pentru întreaga societate.

De aceea suntem foarte mândri – Philip Morris International este singura companie din industria tutunului care a fost inclusă pentru prima dată în Dow Jones Sustainability™ World Index și Dow Jones Sustainability™ North America Composite Index pentru al patrulea an la rând.

În Grecia, Papastratos tocmai a anunțat o nouă investiție verde de 10 milioane de euro în fabrica noastră, care este neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 încă din 2021. În prezent, în calitate de participanți în programul Zero Carbon Tech al Philip Morris International, suntem pionieri în ce privește gestionarea impactului de mediu. Prin tehnologii inovatoare, ne propunem să reducem emisiile de CO2 cu 30% până în 2025. Investițiile noastre vorbesc mai mult decât cuvintele – ele întruchipează un deziderat ferm al creșterii sustenabile.

Știu că, și în România, tema sustenabilității este foarte importantă. Acțiunile vorbesc de la sine. De exemplu, la fabrica din Otopeni nici un deșeu generat de activitățile de producție nu ajunge la groapa de gunoi. 70% din deșeuri sunt reciclate extern, iar 30% sunt folosite pentru producția de energie. Pentru noi, și în 2024, sustenabilitatea este esențială pentru business! Este singura cale de a merge mai departe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spynews
Accident terifiant pe Autostrada Soarelui! Sunt implicate 25 de persoane, printre care şi minori. 8 mașini au fost distruse | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Serialul de pe Netflix adorat de întreaga planetă revine cu un nou sezon. Data de la care abonații vor putea vedea producția care i-a fascinat
Capital.ro
Obligație nouă în România. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Vor plăti banii
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
Vești excelente! Se dau fonduri europene pentru românii care vor să cumpere animale
Adevarul
Forțele speciale ucrainene au lovit o bază rusească din Siria după întrevederea între Putin și Assad VIDEO
Spynews
Accuweather a actualizat prognoza meteo și anunță temperaturi de 40 de grade în august, în România
Spynews
Plombele dentare vor fi interzise de la 1 ianuarie 2025. Modificările anunțate de Uniunea Europeană
Evz.ro
Mărturii înfiorătoare despre Alfred Bulai: Am vomat
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Acest englez a comandat 4 mici la Terasa Obor din București. Cum a reacționat când a mușcat pentru prima dată dintr-unul și ce a făcut cu cele două scobitori primite
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Cât de talentată este iubita lui David Popovici! Taisia face o artă din make-up și are înclinații spre domeniul sportului
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE. Este obligatoriu în România. A intrat în vigoare miercuri, 31 Iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat argintul la Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
DECIZIE BOMBĂ pentru KAMALA HARRIS! Au anunțat ACUM
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?