Alertă meteo. Vine urgia în weekend, alertă de ultimă oră de la ANM. Va ninge viscolit, iar temperaturile maxime vor fi negative

Se va depune strat consistent de zăpadă, inclusiv la Bucureşti se anunţă în jur de 10 centimetri. Ger pătrunzător de sâmbătă ân toată ţara.
Filip Stan
19 ian. 2024, 10:13
Alertă meteo. Vine urgia în weekend, alertă de ultimă oră de la ANM. Va ninge viscolit, iar temperaturile maxime vor fi negative

Alertă meteo.  Vremea se schimbă radical. Un nou ciclon polar lovește România. De astăzi temperaturile scad brusc și din a doua parte a zilei, ploile se transformă în ninsoare în aproape toată țara. Meteorologii anunță ninsori și în Capitală. În intervalul 19 ianuarie, ora 10 – 20 ianuarie, ora 17, vor fi precipitații moderate cantitativ sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului, la munte transformat în viscol. În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp).

Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40…50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

Notă: Vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor

 

Alertă meteo şi pentru București – Strat de zăpadă de până la 10 centimetri în acest weekend

Administrația Națională de Meteorologie a emis  prognoza meteo  pentru București, în perioada 19.01. orele 10:00 – 20.01, orele 17:00

Valorile de temperatură vor fi în continuare cu mult mai mari decât cele normale datei, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad. Cerul va fi variabil cu înnorări seara și noaptea când vor fi precipitații. Vor fi ploi, care din a doua parte a nopții se vor transforma în ninsoare.

Avertizare „wintercast” de vreme severă. Când începe să ningă în Bucureşti, se va depune strat de zăpadă. Luni, maxime de -5 grade Celsius
Cantitățile de precipitații vor fi de 15…20 l/mp și se va depune strat de zăpadă cu grosimi de 6…7 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului când la rafală vor fi viteze de până la 45 km/h.

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 20.01.2024 ORA 08:00 – 20.01.2024 ORA 17:00

Vor fi înnorări și va continua să ningă, astfel că până la sfârșitul intervalului grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40…45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de 1…2 grade.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ANM-Avertizare-generala-T0-240119095812

Alertă meteo. Urmeaza un nou val de ninsori si ger. Elena Mateescu anunta cat va tine episodul de vreme rece

„În special în jumătatea de nord a țării, vremea va intra într-un proces de răcire accentuată. Vorbim de maxime care nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor mai fi posibile valori apropiate de 13, 14 grade. Inclusiv în Capitală, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică preponderent ninsori și valori posibile spre -9.-10 grade Celsius, în noaptea de duminică spre luni. Sâmbătă răcirea se va extinde în toată țara, accentuat chiar și în zonele de sud și sud-est!, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la o televiziune de știri.

În data de 19 ianuarie, deși temperaturile vor scădea semnificativ în nordul țării, valorile termice vor rămâne peste media obișnuită pentru această perioadă, mai ales în sud și sud-est.

Cerul va fi parțial înnorat, cu precipitații extinse. În regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, la începutul zilei vor apărea precipitații mixte, dar în a doua parte a zilei se va transforma în ninsoare. În restul teritoriului, vom avea ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în special din a doua parte a nopții. În zonele de munte, la început vor fi precipitații mixte, apoi va ninge, iar în Carpații Orientali și Meridionali se va acumula un strat mai consistent de zăpadă.

Cantitățile de precipitații vor depăși 15 litri pe metru pătrat în zonele montane și sudice. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar pe creste vor atinge peste 70 km/h, viscolind zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 14 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -8 și 2 grade Celsius. De asemenea, vor exista condiții izolate de polei, și în primele ore ale intervalului, ceață.

Un nou val de ger năpraznic va lovi România! Elena Mateescu, anunț de ultimă oră despre când vor reveni ninsorile
În București, valorile termice vor rămâne semnificativ mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, în timp ce temperatura minimă va fi în intervalul de 0…1 grad Celsius. Cerul va fi parțial înnorat, iar seara și noaptea vor apărea precipitații, inițial sub formă de ploi, care se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, mai ales din a doua parte a nopții. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului, atingând rafale de până la 45 km/h.

Sâmbătă, 20 ianuarie, vremea va continua să se răcească în toată țara, în special în sud și sud-est, astfel încât temperaturile vor reveni la valorile normale pentru această perioadă. Ziua va fi înnorat și va ninge în sud și sud-est, precum și în Carpații Meridionali și doar pe alocuri în zonele centrale, în timp ce noaptea cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sud și sud-est în prima parte a intervalului, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, cu viteze la rafală, în general, de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor situa între -3 și 5 grade Celsius, iar cele minime vor varia între -15 grade în depresiuni și -2 grade pe litoral. În special noaptea, pe arii restrânse se va forma ceață în zonele joase.

În București, vremea se va răci semnificativ, revenind la valorile normale pentru această perioadă. Temperatura maximă va atinge aproximativ 1 grad Celsius, iar temperatura minimă se va situa în intervalul de -6…-5 grade Celsius. În prima parte a intervalului, cerul va fi înnorat și va ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze de până la 45 km/h. Noaptea, cerul se va degaja treptat, iar vântul va slăbi în intensitate.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Programul Prima Casă Plus a fost extins. Schimbări importante pentru persoanele care nu sunt angajate
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Doctoriță stomatolog ucisă în cabinetul său din Brăila: anchetatorii investighează toate pistele
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'