Motivul pentru care să lași geamul deschis când plouă afară. Obiceiul care te poate scăpa de toate problemele

În cazul în care și ție îți place să simți mirosul ploii, când deschizi geamul, află că e unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru organism, dar și pentru psihic.
Filip Stan
19 ian. 2024, 22:55
Motivul pentru care să lași geamul deschis când plouă afară. Obiceiul care te poate scăpa de toate problemele

Dacă ai obiceiul de a închide fereastra când afară plouă, află că nu este un obicei tocmai bun, potrivit specialiștilor. Ar trebui să ții geamul deschis într-o asemenea situație, fiindcă beneficiile sunt numeroase. Ba mai mult, vei scăpa și de problemele care îți dau bătăi de cap.

Citește și Urgia albă pune stăpânire pe Europa! Ce este zăpada de bere și unde lovește

Există multe persoane care închid fereastra când afară plouă de teamă să nu le intre apă în casă sau de frica fulgerelor și a tunetelor.

Acestea din urmă sunt prezente în special în anotimpul de vară.

Dar, după ce vei afla efectele ploii asupra interiorului locuinței, îți vei schimba obiceiul.

Ploaia, un remediu pentru suflet

Potrivit oamenilor de știință, ploaia are efecte terapeutice, iar picăturile se aud mai bine când geamul este deschis sau întredeschis, iar mintea ta se va limpezi.

Te vei relaxa și îți vei oxigena creierul. De asemenea, sunt persoane care meditează când afară plouă.

Ar trebui să știi și că ploaia curăță aerul din casă. Porii pe care îi elimină absorb dioxidul de carbon din încăpere, care va rămâne oxigenată și va lăsa un loc liber energiilor pozitive, noi, iar abundența va fi predominantă și veți avea o stare de fericire continuă, potrivit Playtech.ro.

Unii specialiști în dezvoltare personală, de pilă, Andreea Raicu, recomandă ascultarea ploii ori de cât ori se ivește ocazia.

Vedeta spune că cel mai bine e să nu fugi de ploaie, pentru că ea îți calmează sufletul și este și un moment ideal pentru a te ruga.

„Ploaia este cea care calmeaza sufletul si asaza in ordine gandurile. Este cea care face o conversatie dintre doua persoane sa devina intima si profunda. Pe timp de ploaie, oamenii sunt mai seriosi in deciziile pe care le iau, in planurile pe care le fac si visurile pe care le au.

Ploaia se imbina perfect cu rugaciunea si cu meditatia. Ploaia este impunatoare atunci cand o privesti cum cade printre cladirile mari dintr-un oras, este fermecatoare atunci cand o privesti de pe prispa casei taranesti, este fascinanta atunci cand cade in mare si uda nisipul si este hrana pentru suflet atunci cand o privesti dintr-o cabana la munte (…)

Ori de cate ori ai o intalnire pe timp de ploaie, invata sa iti conectezi sufletul si mintea la ploaie. Las-o sa iti ofere ce are ea mai frumos de oferit!

Las-o sa vindece ce are de vindecat, las-o sa implineasca ce are de implinit! Si acum, sincer… ploaia este doar de cateva ori pe an, nu este o stare permanenta. De ce sa ne petrecem timpul fiind suparati pe ploaie?”, notează Andreea Raicu, pe blogul său.

Citește și Urgia albă mătură din nou România! Elena Mateescu anunț de ultimă oră despre cum va fi vremea în următoarele zile

Pe lângă cele prezentate de mai sus, dacă afară plouă poți să citești o carte pentru că va fi mai plăcut cu fereastra deschisă.

De altfel, și dacă te îmbraci bine și îți iei o umbrelă, ai putea să mergi prin ploaie, asta în sezonul cald, fiindcă îți întărești imunitatea.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Când începe postul Sfintei Marii 2024. Ce nu e bine să faci până la Adormirea Maicii Domnului
Capital.ro
Alimentul care te lasă fără permis. Nu ai voie să-l mănânci dacă te urci la volan
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Senzația verii: Se lansează cel mai picant burger. Avem și rețeta
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
România criticată în raportul Senatului american pentru legăturile militare și polițienești cu China
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'