Aparatul din casă care consumă mai multă energie decât ai fi crezut. Setarea care te ajută să economisești zeci de lei la factura lunară

Bucătăria este camera din casă cu cel mai mare consum de energie electrică. Frigiderul, cuptorul, plita electrică și mașina de spălat vase consumă destul de multă energie și reprezintă 30% din totalul facturii tale.
Filip Stan
03 feb. 2024, 12:49
Aparatul din casă care consumă mai multă energie decât ai fi crezut. Setarea care te ajută să economisești zeci de lei la factura lunară

Aparatul care consumă mai multă energie decât ți-ai fi imaginat. Pentru a reduce consumul, trebuie să faci o setare care își poate salva factura la curent.

În ziua de astăzi avem nevoie de diverse electrocasnice, multe dintre ele fiind necesare, precum frigiderul sau mașina de spălat. Nu toate aparatele folosesc aceeași cantitate de energie electrică, însă unele utilizează foarte multă.

Facturi 2024. Câţi bani economiseşti dacă dai un grad în minus la centrală
Bucătăria este camera din casă cu cel mai mare consum de energie electrică. Frigiderul, cuptorul, plita electrică și mașina de spălat vase consumă destul de multă energie și reprezintă 30% din totalul facturii tale.

Combina frigorifică este cea care consumă foarte multă energie. Mai mult, este chiar cel mai mare consumator din casă, dar există o metodă prin care aparatul să consume mai puțin.

Cu toate acestea, nu este cel mai puternic electrocasnic, însă rămâne în priză în fiecare zi, 24 de ore. Singur, acest electrocasnic reprezintă 18% din costul energiei electrice.

Pentru a reduce consumul, trebuie să ții cont de câteva trucuri foarte utile. Temperatura contează dacă nu vrei ca frigiderul să consume prea multă energie.

În frigider, temperatura  potrivită înseamnă aproximativ 6 ºC, iar în congelator aproximativ -18 ºC. Cu cât scazi mai mult temperatura frigiderului, consumul de energie va crește și el. Astfel, consumul crește cu 5% pentru fiecare grad în care scazi temperatura.

Este foarte important să nu lași congelatorul să înghețe prea tare. Dacă în el este un strat de gheață mic, de 5 milimetri, eficiența aparatului va fi redusă și va ajunge să consume mai multă energie la răcire.

Cum să reduci facturile la energie cu Engie. Recomandări eficiente pentru sezonul de iarnă

În cazul în care congelatorul e prea înghețat, factura ta la energie poate fi chiar cu 30% mai mare. Dacă ai grijă la temperatura setată, atunci rezultatul se va vedea și pe factură.

De asemenea, dacă înlocuiești un frigider mai vechi de 15 ani sau mai mult cu unul nou, cu eticheta A+++, consumul de energie va fi mai mic. Poți opta, de altfel, pentru un frigider mai mic.

Unde trebuie să amplasezi frigiderul

Frigiderul trebuie plasat departe de cuptor sau de locurile unde bate soarele. Dacă faci acest lucru, consumul de energie poate fi redus cu până 15%. Trebuie să lași o distanță de 5 centimetri între spatele frigiderului și perete pentru ca aparatul să se poată aerisi.

Ușa frigiderului nu trebuie să fie ținută deschisă prea mult, altfel acest lucru îți va afecta factura la curent. Trebuie să utilizezi rapid acest electrocasnic și doar așa poți reduce consumul cu 5%.

Frigiderul trebuie curățat regulat, deoarece murdăria poate să scadă performanța acestuia. Pentru a avea un consum mai mic, poți curîța spatele electrocasnicului regulat, astfel încât să ventileze corespunzător.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Apartamentele pe care să nu le cumperi niciodată, chiar dacă au prețuri tentante. Le găsești în marile orașe precum București sau Cluj, dar nimeni nu îți va spune acest detaliu
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul ireal pe care îl cere proprietarul unei garsoniere de 11 mp, din Cluj-Napoca: „Deschizi ușa și sari direct în pat”. Anunțul a ajuns viral pe rețelele sociale
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Nave militare rusești vor acosta în Cuba la sfârșitul lunii iulie
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!