Motivul pentru care este bine să mănânci o banană înainte de culcare! Efectele sunt uluitoare

În ultimii ani, tot mai mulți oameni au început să se plângă că au probleme cu somnul, iar pentru a putea dormi mulți dintre ei au început să ia diverse pastile despre care spun că nici ele nu îi mai ajută. Nutriționiștii le recomandă acestor persoane ca înainte de culcare să consume o banană.
Alina Costache
22 ian. 2024, 10:12
Motivul pentru care este bine să mănânci o banană înainte de culcare! Efectele sunt uluitoare
Motivul pentru care este bine să mănânci o banană înainte de culcare!

Motivul pentru care este bine să mănânci o banană înainte de culcare! Dacă și tu ai probleme cu insomnia, înainte de a merge la culcare, mănâncă o banană, te poate ajuta să dormi bine.

Citește și Cel mai bogat aliment în potasiu. OMS recomandă să fie consumat de 2 ori pe săptămână. Nu, nu este vorba despre banane

Motivul pentru care este bine să mănânci o banană înainte de culcare!

Când vine vorba despre gustările de la miezul nopții, părerile nutriționiștilor sunt împărțite. Deși, pare surprinzător, foarte mulți specialiști spun că atunci când îți este foame mâncatul unei banane înainte de culcare este soluția perfectă pentru că are putere nutrițională și conține minerale și vitamine esențiale.

De asemenea, dacă te confrunți cu insomnia, o banană consumată înainte de culcare îți va aduce un somn liniștit și odihnitor.

Mai mult, bananele ameliorează stresul și anxietatea pentru că sunt beta-blocante naturali, ceea ce înseamnă că dacă o mănânci înainte de culcare ar putea ajuta la atenuarea acestor stări.

Specialiștii spun că dacă te simți des stresat înseamnă că nivelul de potasiu din corp scade. În medie, adulții ar trebui să consume cel puțin 3.500-4.700 de miligrame de potasiu pe zi pentru a regla tensiunea arterială, iar o singură banană conține până la 450 de miligrame, în funcție de greutate.

Totodată, consumul de banane ajută la reducerea crampelor musculare, deoarece sunt o sursă bună de magneziu și potasiu. Potrivit nutriționiștilor, consumul de magneziu înainte de culcare poate ușura contracțiile și spasmele musculare dureroase și poate promova relaxarea generală.

Banana este aur pentru sănătatea digestivă. O banană înainte de culcare este alegerea ideală pentru o gustare târzie, deoarece este digerată rapid. Deși fructele sunt bogate în carbohidrați, bananele conțin carbohidrați care pot fi descompusi cu ușurință.

11 alimente care te vor ajuta să adormi instant!

1. Miere

Pe locul unu în topul alimentelor care te ajută să adormi instant se află mierea. Specialiștii vă recomandă să adăugați un strop de miere în laptele cald sau în ceaiul de plante cu câteva ore înainte de a vă planifica să vă duceți la culcare. Acea mică cantitate de glucoză scade nivelul de orexină, un neurotransmițător care îți crește nivelul de vigilență.

2. Cerealele integrale

Pentru un somn odihnitor nutriționiștii vă recomandă cerealele integrale. Dacă înainte de culcare vă simțiți agitat consumați o bucată de pâine sau pâine prăjită din cereale integrale. Medicii spun că cerealele integrale încurajează producția de insulină, care ajută căile neuronale să ducă triptofanul – un aminoacid care acționează ca un sedativ – la creier.

3. Fasole

Bogate în Vitamina B, fasolea a fost folosită de-a lungul timpului  pentru a trata insomnia și pentru a ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății. Dacă sunteți în căutarea unui complex natural de vitamine B, specialiștii vă recomandă să încercați fasolea – aceasta conține o îmbogățire plăcută de diferite vitamine B, cum ar fi B6, niacina și acidul folic.

4. Produse lactate

Lactatele sunt și ele un bun somnifer. Este adevărat că acel pahar de lapte cald pe care ți l-a dat mama ta când erai copil te ajută să dormi mai bine. Medicii spun că lactatele sunt o sursă naturală de triptofan care induce somnul, iar conținutul de calciu din lactate are un efect de stimulare plăcut asupra aminoacidului.

5. Nuci

Nucile sunt o gustare excelentă înainte de culcare, deoarece ajută la creșterea nivelului de serotonină din creier și sunt o sursă excelentă de magneziu și triptofan. Nucile, semințele de in, semințele de dovleac și semințele de floarea-soarelui conțin cele mai ridicate niveluri ale sedativului natural.

Citește și Rețeta delicioasă pe care sibienii o fac în preajma sărbătorilor de iarnă! Ai nevoie doar de portocale și banane

 

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii în mare parte din țară! Zonele din România în care vor fi ploi torențiale și căderi de grindină
Capital.ro
Cristian Cioacă e terminat. Decizia care îl înfundă pe fostul soț al Elodiei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
Descoperirea făcută de oamenii legii, care ar putea rezolva definitiv cazul crimei din Brăila! A fost găsită în casa mamei suspectului
substantial.ro
Lansarea proiectului „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri”
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!