Dacă vrei să scapi de problema cablurilor împrăștiate peste tot prin casă, prizele modulare reprezintă investiții durabile. Mai multe despre principiul de funcționare, dar și despre avantajele pe care le oferă descoperi în rândurile de mai jos.
Ce sunt prizele modulare?
Dacă nu ai renunțat până acum la prizele clasice, iată încă trei motive pentru care ar trebui să o faci:
1. Au un design unitar, în care funcționalitatea prizei este integrată într-o singură unitate, ceea ce înseamnă că nu poți adăuga alte module.
2. Sunt destinate pentru un singur consumator electric.
3. În general, sunt disponibile în două variante – alb sau negru. Indiferent de alegere, finisajele nu sunt deloc durabile sau calitative.
Opțiunile de prize modulare sunt mult mai indicate dacă îți dorești să ai parte atât de confort, cât și de un design modern. Printre beneficiile pe care le oferă se numără:
● Integrarea cu ușurință a conexiunilor de TV sau internet. Denumirea nu e întâmplătoare – designul modular permite conectarea mai multor prize.
● Pot oferi până la opt module – ceea ce sporește flexibilitatea de utilizare. Locatarii pot configura echipamentele în funcție de necesitățile specifice ale spațiului, dar și de nevoile în materie de confort.
● Sunt disponibile într-o varietate de stiluri și finisaje. Decorarea locuinței va deveni floare la ureche. Tocmai pentru că pot fi personalizate, prizele se pliază oricărui stil de amenajare.
● Pot fi montate inclusiv în baie. Gradul de siguranță este un alt punct forte pe care îl oferă. Structura stabilă și materialele rezistente din care sunt confecționate permit utilizarea chiar și în mediii cu umiditate excesivă.
● Reprezintă soluții facile pentru orice încăpere din locuință. Fie că e vorba de birou sau bucătărie, prizele îți oferă șansa de a utiliza toate dispozitivele fără a fi necesare prelungitoare sau cabluri inestetice.
În mod evident, sunt mult mai costisitoare comparativ cu cele clasice. Însă, trebuie să te gândești la nivelul de eficiență resimțit pe termen lung. Opțiunile modulare sunt investiții de calitate superioară, care reduc semnificativ riscul defectării sistemului electric. Însă, instalația trebuie actualizată în conformitate cu specificațiile noilor dispozitive.
Cum se utilizează prizele modulare
Nu-i de ajuns să achiziționezi echipamente smart – trebuie să le și folosești corespunzător. Dacă ai investit într-un adaptor priză modular, iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere:
● În general, se instalează la o înălțime de 0,15m – 0,30m. Însă, depinde și de camera vizată, dar și de caracteristicile podelei.
● Stabilește cu atenție locul unde vor fi integrate prizele. Ia în calcul gradul de accesibilitate și decide-te cu privire la aspectul estetic.
● Înainte de a efectua orice lucrări electrice, asigură-te că te-ai deconectat de la sursa de curent.
● Fixează suportul în perete și configurează-l în funcție de preferințe, dar și de activitățile derulate zilnic.
● Dacă vrei să-ți fie mai ușor citește cu atenție instrucțiunile oferite de producător și bifează toate etapele cu grijă. Eventual, ia legătura cu un specialist dacă simți că nu poți obține rezultatul dorit.
● Verifică periodic conexiunile și starea echipamentului pentru a asigura funcționarea corespunzătoare.
În lipsa unui aparataj electric modular nu te poți bucura de eficiență, confort și design armonios. Locuințele moderne au renunțat de mult la prizele clasice, tu ce mai aștepți? Nu uita – e necesar să adaptezi achiziția în funcție de nevoi.
Optează și tu pentru noile variante de pe piață și bucură-te de avantaje pe termen lung!