Vești bune pentru pensionari! Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de seniorii României

Casa Națională de Pensii a publicat lista stațiunilor unde se acordă bilete de tratament balnear, unde pot merge seniorii României în 2024.
Alina Costache
24 ian. 2024, 19:06
Vești bune pentru pensionari! Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de seniorii României
Vești bune pentru pensionari!

Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de seniorii României. De asemenea, reprezentanții instituției au anunțat începerea sesiunii de depunere a cererilor pentru obținerea biletelor de tratament în stațiunile balneare.

Citește și PENSII 2024 Cât va fi cea mai mică pensie după recalculare. Va fi încasată de sute de mii de pensionari

Casa de Pensii a făcut anunțul mult așteptat de seniorii României

În 2024, lista destinațiilor unde pensionarii pot merge la tratamente este una generoasă și cuprinde stațiuni renumite care oferă tratamente revigorante și experiențe relaxante.

Astfel, în acest an pensionarii vor avea acces la bilete de tratament pentru stațiunile Amara, Bala, Bizusa, Buziaș, Covasna, Geoagiu și Lacul Sărat. Alături de acestea, sunt incluse și stațiunile Moneasa, Nicolina, Olănești, Pucioasa, Monteoru și 1 Mai, destinații ce acoperă nevoile diverse ale beneficiarilor acestor facilități.

Casa Națională de Pensii Publice a alocat în 2024, 60.420 de bilete de tratament pentru unitățile balneare aflate în proprietatea sa. 400.000 mii de lei sunt puși la dispoziție pentru acoperirea costurilor acestor facilități, evidențiind angajamentul față de sănătatea și bunăstarea pensionarilor.

Tabel cu prețul integral al biletelor de tratament TBRCM ce se aplică pe anul 2023

Foarte important de precizat este faptul că prețul unui bilet de tratament balnear include tariful pentru 12 zile de tratament. Acest detaliu adaugă valoare și accesibilitate, permițând beneficiarilor să se bucure de servicii de calitate pe o perioadă extinsă, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții.

Bani în plus pe lângă pensie din februarie

După majorarea pensiilor din ianuarie, februarie vine cu o surpriză financiară. Unii dintre pensionari vor primi mai mulți bani pe lângă pensie.

Este vorba despre un ajutor de la stat pe care anumiți pensionari îl primesc. Astfel, dacă până acum, pensionarii beneficiau de programul Sprijin pentru România, asta se va întâmpla și în luna februarie. Pe lângă pensia încasată pe luna februarie, pensionarii și alți beneficiari se vor bucura și de 250 de lei.

Conform legii, banii pot fi folosiți pentru achiziționarea alimentelor de bază, iar de ei beneficiază românii vulnerabili. Din această categorie fac parte pensionarii, persoanele cu handicap, dar și anumite familii cu venituri mici

Banii sunt acordați o dată la două luni, iar în anul acesta, o nouă tranșă vine din luna februarie.

„Îi anunț pe toți posesorii cardurilor pentru alimente că acestea vor funcționa şi anul viitor, urmând să fie alimentate cu 250 de lei, la fiecare două luni.  Vom prelungi cele două măsuri fundamentale care au dus la scăderea inflației: plafonarea prețurilor la energie și gaze și plafonarea adaosurilor comerciale la cele 21 de categorii de alimente de bază. Anul viitor, niciun român nu va plăti mai mult la facturi!

Doi ani de eșec total al politicilor energetice naționale, care au culminat cu liberalizarea prețurilor la energie în plină pandemie, au fost cel mai puternic atac la adresa românilor și a mediului de afaceri românesc. Dacă nu luam măsuri, populația ar fi stat în beznă și frig și mare parte din industrie s-ar fi închis. Astăzi, avem cea mai generoasă schemă de plafonare la energie din Europa, pentru că ea acoperă cea mai mare parte din populație și economie. Vom continua să facem asta și anul viitor! Am alocat banii în buget pentru ca schema de plafonare să meargă mai departe.

Tabel cu prețul integral al biletelor de tratament balnear, pe anul 2023

În același timp, vom continua să investim masiv pentru ca românii să aibă acces la energie mai ieftină. Programul privind instalarea de panouri fotovoltaice nu se modifică”, a spus Marcel Ciolacu, premierul României.

Citește și Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru pensionari! ”Spun foarte clar și răspicat că situația este decisă”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Adio, tenis! Fostul lider WTA se retrage definitiv: Episod final
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Guvernul aprobă proiect de lege pentru continuarea activității ELCEN ca serviciu public în Capitală
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!