Alexandru Robogete şterge pe jos cu primarul Clotilde Armand deoarece se amână semnătura necesară construcţiei spitalului pentru copii arşi. „Doamna Primar, lăsați pixul jos!
Primarul USR al Sectorului 1, după ce a ținut totul blocat cu o banală autorizație de demolare a unei magazii vechi de 40 de ani, REVINE ȘI BLOCHEAZĂ din nou construirea Centrului de Arsi Grav pentru Copii, cu FINANTARE DE LA BANCA MONDIALĂ!
15 paturi noi și facilități moderne – o promisiune de 77 milioane de euro care a fost începută de Ministerul Sănătății după ce mulți ani cei de-ai dumneavoastră NU AU FĂCUT NIMIC!
Construcția urmează să fie blocată din nou! Blocată fix din pixul doamnei Primar și fără o motivare reală!
Doamna Primar, campania electorală NU înseamnă SACRIFICAREA COPIILOR ARȘI DE VII!
Facem apel la responsabilitate și umanitate. Nu putem lăsa birocrația să învingă când sunt în joc vieți ale unor copii.
Sănătatea copiilor noștri nu este un joc politic!”, a scris Alexandru Rogobete pe Facebook.
Secretarul de stat în MS Alexandru Rogobete: Avem deja 360 de cereri de finanţare pentru digitalizarea spitalelor; bugetul este de 100 de milioane de euro
Secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în sănătate, a anunţat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai DG Reform şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, că bugetul din PNRR direcţionat exclusiv către digitalizarea în domeniul sănătăţii este de 400 de milioane de euro.
”Resurse financiare pentru digitalizare există. 400 de milioane de euro trebuie să fie absorbite numai în acest sector, dar în paralel trebuie să lucrăm foarte atent la activităţile de training pentru întreg personalul medical, la toate nivelurile. Dezvoltăm un program naţional în acest sens”, a afirmat secretarul de stat Alexandru Rogobete.
Printre subiectele abordate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai OMS, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Directoratului General pentru reformă din cadrul Comisiei Europene se numără şi adaptarea strategiei naţionale de digitalizare în sănătate, alături de identificarea nevoilor pentru realizarea securităţii informatice şi protecţia datelor personale.
”Avem deja 360 de cereri de finanţare depuse pentru digitalizarea spitalelor. Identificăm un interes major din partea spitalelor pentru a-şi eficientiza munca şi interacţiunea cu pacienţii. Direcţionăm 100 de milioane de euro pentru acest obiectiv”, a mai spus Alexandru Rogobete.
Programul de digitalizare presupune inclusiv realizarea de registre naţionale de boală sau pentru profesioniştii în sănătate.
Lista investiţiilor în digitalizarea sistemului de sănătate, din PNRR include cinici domenii, valoarea totală fiind de 400 de milioane de euro: digitalizarea CNAS, digitalizarea spitalelor, digitalizarea Ministerului Sănătăţii, a tututror DSP şi a SAJ, realizarea de registre naţionale de boală – cancer, diabet, arşi gravi, traumă, boli rare etc, realizarea registrului naţional pentru profesioniştii în sănătate.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au prezentat inclusiv programul în dezvoltare privind sistemul de telemedicină, derulat în parteneriat cu Banca Mondială, care va fi aplicat în 119 Unităţi de Primiri Urgenţe.