Frații Dedeman, un nou tun pe piața imobiliară! Terenul situat în apropierea Școlii Americane, din Pipera, a fost cumpărat de la Suzan Taher, fiica cea mare a lui Fathi Taher.
Înaintea acestei vânzări, cele trei loturi de teren libere de construcții, cu o suprafață cumulată de circa 11 hectare au fost parte dintr-un conflict juridic între Suzan Taher și First Bank/Piraeus Bank.
Terenul este amplasat între Școala Americană, fondată de Fathi Taher, și șoseaua de centură a Bucureștiului, o zonă populată cu ansambluri rezidențiale premium precum Oxford Gardens sau Ibiza Sol.
„Încă nu a fost luată o decizie cu privire la destinația de folosință a acestor terenuri“, au anunțat reprezentații Dedeman, potrivit profit.ro.
Chiar dacă frații Dedeman nu au dezvăluit ce vor face cu acel teren, experții în imobiliare spun că acesta se pretează cel mai bine pentru o dezvoltare rezidențială și de retail. Într-un colț al proprietății proaspăt intrată în patrimoniul fraților Pavăl, Lidl deține un depozit logistic, cumpărat de la producătorul de ciocolată Kandia Dulce.
Pentru un cui, frații Dedeman plătesc peste 50.000 de euro unei clujence. Femeia s-a împiedicat de un diblu în parcarea magazinului din Cluj-Napoca și și-a rupt nasul și și-a luxat umărul.
O clujeancă a câștigat în instanță daune de peste 50.000 de euro de la SC Dedeman SRL, firma care administrează lanțul de magazine de bricolaj. Compania fraților Pavăl a pierdut primul termen al procesului în care a fost dată în judecată de Juliana Uțiu.
În martie 2019, femeia s-a împiedicat de un diblu metalic, de mărimea unui cui, în parcarea magazinului Dedeman din Cluj-Napoca, iar în urma căzăturii femeia și-a rupt nasul și și-a lucat umărul.
În data de 13 martie 2019, după ce a ieșit din magazin, Juliana a vrut să traverseze parcarea pentru a ajunge la mașină. S-a împiedicat de un diblu înfipt în asfalt care ar fi trebuit să asigure un stâlăișor metalic. Femeia a căzut, fără să își poată proteja fața, și și-a rupt nasul. Tot din cauza loviturii și-a luxat umărul, dar dislocarea a avut efecte timp de mai multe luni, perioadă în care nu și-a putut folosi mâna.
În martie 2022, ea a descis proces împotriva SC Dedeman SRL, după ce, anterior, negociase cu avocații magazinului de bricolaje pentru acordarea unor daune, fără a ajunge la un consens.
În cererea de chemare în judecată, femeia a cerut 19.470,67 lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloarea prejudiciului material rezultat din cheltuielile cu îngrijirea medicală, 2.700 euro, cu titlu de daune materiale, reprezentând beneficiu nerealizat, respectiv contravaloarea echivalentului câștigului din muncă nerealizat, aferent perioadei 01.04.2019 – 30.06.2019 şi 200.000 euro cu titlu de daune morale.
Avocații Dedeman au arătat, în principiu, că dacă femeia s-ar fi uitat pe unde merge, accidentul ar fi putut fi evitat.
„(…) reclamanta a ignorat regulile de circulație din spațiul organizat în afara magazinului, acționând în mod voluntar, cu ignorarea măsurilor, fapt ce a contribuit la producerea incidentului soldat cu vătamare corporală. Reclamanta putea să evite producerea evenimentului dacă era atentă la deplasarea sa şi ar fi respectat regulile de circulație marcate în parcarea magazinului”, se arată în actele dosarului.
Citește și Scenariu Pro Sport. Fraţii Pavăl cumpără FCSB de la Gigi Becali şi fuzionează cu Steaua MApN