Prețul terenului deținut de Elena Udrea înregistrează o scădere importantă. ANAF se străduiește, astfel, să recupereze suma impusă Elenei Udrea de către Înalta Curte de Casație, care a decis o condamnare la 6 ani de închisoare în cadrul dosarului Gala Bute. În total, suma se ridică la 9 milioane de lei, din care un milion de lei reprezintă șpaga confiscată.
Fiscul înregistrează al treilea eșec în încercarea de a vinde la licitaţie un teren de câteva mii de metri pătrați din nordul Capitalei, ce îi aparține Elenei Udrea.
Motiv de bucurie pentru Elena Udrea. Adrian Alexandrov a petrecut momente speciale alături de fiica lor
Statul încearcă de câțiva ani să recupereze 9 milioane de lei, de la fosta șefă a ministerului de Turism, după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare. Experții cred că eventualii investitori așteaptă prețul cel mai bun, iar alții nu vor să audă de astfel de terenuri, de teama DNA.
Direcția de executări silite pentru cazuri speciale din ANAF a fixat pentru a treia vânzare un preț de pornire la 3,8 milioane de lei, plus TVA. Aproape o treime din prețul inițial. Elena Udrea ar fi cumpărat 5.000 de metri pătrați în strada Aeroportului în vremea boomului imobiliar.
Eduard Uzunov, expert imobiliar: „Era o modă să îți pui banii în terenuri, în Dascălu, în Chitila, pentru că urma o dezvoltare urbană. Se vindeau terenurile la cafenele din Dorobanți cu parcelele, fie că erau la Dascălu sau Moara Vlăsiei, așa, pe bandă.”
Fiscul încerca să recupereze de la Udrea banii imputați de Înalta Curte de Casație, care a condamnat-o la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. În total, ar fi 9 milioane de lei, din care un milion de lei, șpaga confiscată.
Terenul de 5000 de metri pătrați, împărțit în 5 loturi, ce îi aparține încă Elenei Udrea, este situat în nordul Capitalei, aproape de șoseaua de centură. Deși este catalogat teren agricol intravilan, a fost și este de interes pentru investitorii imobiliari, mai ales că în zonă s-au ridicat ansambluri rezidențiale și sedii, și depozite ale marilor companii.
Şi totuși, Autoritatea Națională de Administrare Fiscală nu a convins încă pe nimeni să cumpere suprafețele de teren pentru care acum 10-15 ani era bătaie mare.
„Anumiți investitori așteaptă să scadă cât mai mult ca să le cumpere la un preț cât mai avantajos și să aștepte creșterea din nou./Poate unii dintre dezvoltatori nu vor să cumpere de la DNA din cauza controalelor ulterioare.”, spune Eduard Uzunov, expert imobiliar,pentru Pro TV
Fiscul va încerca o nouă licitație, chiar dacă asta înseamnă că prețul de pornire va scădea la jumătate. La fel procedează și în cazul Crinuței Dumitrean. Fostă șefă a Autorității Naționale de Restituire a Proprietăților, a scăpat de procesul penal prin prescriere. Dar judecătorii au dispus să i se confiște o presupusă mită de 400.000 de euro.
Carmen Harra, previziuni sumbre pentru Elena Udrea, cifra destinului a dat cu virgulă: „Lecțiile ei karmice nu s-au încheiat”
Așa că ANAF a organizat licitații de vânzare pentru șase terenuri, de zeci de mii de metri pătrați, din Voluntari, Afumați și Dascălu. Prețurile pleacă de la 200.000 de lei și ajung la aproape 750.000.
ANAF are și câteva licitații încheiate cu succes. Pentru un teren de 80.000 de metri pătrați din Prahova a încasat 400.000 de lei. Pentru unul de 30.000 de metri pătrați din Pantelimon – 2,3 milioane de lei. Iar recordul ar putea fi un teren de 15.000 de metri pătrați din București, vândut cu 16 milioane și jumătate de lei.
ANAF a reușit să vândă una dintre mașinile confiscate de la Elena Udrea cu suma de 5.000 de euro, un alt autoturism și terenurile urmând să fie scoase din nou la licitație, cu preț redus. Bunuri ale Elenei Udrea și ale fostului ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș, sunt scoase la licitație de ANAF, în cadrul unor proceduri de executare silită.