Florin Barbu, după întâlnirea cu 300 de fermieri. Ministrul Agriculturii le-a promis bani. ”Am actualizat și acciza la motorină, care este cu 25% mai ieftină”

Ministrul Agriculturii vine cu vești bune pentru fermieri. Florin Barbu s-a întâlnit vineri cu 300 de fermieri, iar dicuțiile au dus la o înțelegere pașnică și bună pentru ambele părți.
Alina Costache
27 ian. 2024, 11:15
Florin Barbu, după întâlnirea cu 300 de fermieri. Ministrul Agriculturii le-a promis bani. ''Am actualizat și acciza la motorină, care este cu 25% mai ieftină''

Florin Barbu a avut o întâlnire cu 300 de fermieri din județe Maramureș și Satu Mare, iar în urma discuțiilor s-a ajuns la o bună înțelegere.

Ministrul Agriculturii le-a promis că s-a aprobat deja acordarea a 100 de euro/ ha pentru culturile de toamnă din 2022, 100 de euro/ cap de vacă carne și bivolițe, 100 de euro/ UVM (porci și păsări).

Și asta nu e tot, ministrul Agriculturii a declarat că a actualizat și acciza la motorină, care este cu 25% mai ieftină.

Trei ferme avicole, trei afaceri de succes 100% românești care s-au dezvoltat prin programele și măsurile Ministerului Agriculturii.

Orașul Seini, din județul Maramureș a devenit deja o zonă cu tradiție în creșterea găinilor, de ouă și carne, pentru că vorbim, în ultimul an, de investiții de aproximativ 6 milioane de lei, în cele trei ferme pe care le-am vizitat.
Îi felicit pe acești români harnici care au ales să lucreze, să investească în țara noastră și să aducă pe mesele românilor, ouă și carne de pui din fermele din Maramureș.

Am avut și o întâlnire cu peste 300 de fermieri din județele Maramureș și Satu Mare, unde am discutat și explicat că, așa cum am prevăzut in bugetul Ministerului pentru acest an, am aprobat deja acordarea a 100 de euro/ ha pentru culturile de toamnă din 2022, 100 de euro/ cap de vacă carne și bivolițe, 100 de euro/ UVM (porci și păsări).
Am actualizat și acciza la motorină, care este cu 25% mai ieftină”, a scris Florin Barbu pe Facebook.

De asemenea, Florin Barbu le-a promis fermierilor că nu rămâne indiferent la problemele lor, acestea urmând să-și găsească rezolvarea prin programele implementate de Ministerul Agriculturii.

Am discutat și despre alte probleme pe care le întâmpină în activitatea zilnică, probleme care își vor găsi rezolvare prin programele, măsurile și pachetele legislative la care lucrăm!

Continuăm dialogul cu fermierii și procesatorii români, continuăm să implementăm toate măsurile de susținere a agriculturii românești pentru că îmi doresc ca tot mai multe comunități din România să se dezvolte și să devină zone cu tradiție așa cum este orașul Seini, din județul Maramureș, în creșterea de găini și producerea de ouă românești!’‘, a mai scris Florin Barbu pe Facebook.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Ce a găsit o româncă în roșiile țărănești cumpărate dintr-un celebru supermarket. Ce curgea din ele
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată acum în România. Se aplică din 27 iulie, ora 23:00
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Obligatoriu în România. Avem termen 30 august. Ordinul venit de la vârful UE
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Raed Arafat: Legislația privind securitatea la incendiu a mașinilor electrice este deficitară
MediaFlux
RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în SUA! ESTE FINALUL!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!