Un bărbat de 69 de ani a fost împușcat de prietenul cu care se afla la vânătoare, duminică după-amiază. La fața locului au ajuns de urgență polițiștii, dar și medicii de pe un elicopter SMURD, pentru a prelua victima.
Două arme de vânătoare au fost găsite și mai multe cartușe, acestea fiind confiscate. Se pare că nenorocirea a avut loc din greșeală, nefiind vorba despre o tentativă de crimă.
„La data de 28 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Rurale Belinţ au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că, în apropierea localităţii Brestovăţ, din judeţul Timiş, un bărbat ar fi fost împuşcat cu o armă de vânătoare. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, constatând faptul că un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare autorizată, în apropierea localităţii Brestovăţ, ar fi împuşcat accidental un alt bărbat, în vârstă de 69 de ani, care participa la vânătoare, rezultând rănirea acestuia”, precizează IPJ Timiş.
Lumea medicală din România a fost lovită iar de o veste tristă. După ce săptămâna aceasta a murit medicul Horia Cioflan, iar la distanță de două zile și mama sa, medic și ea, astăzi a venit vestea morții doctorului prof dr. Radu Voiosu.
Acesta a fost unul dintre cei mai buni medici de la Spitalul Colentina. Era un om vesel, bun, profesionist, dedicat profesiei sale și un coleg desăvârșit.
Vestea plecării sale din această lume i-a întristat profund pe colegii săi, care au transmis un mesaj extrem de emoționant.
‘‘Cu adânca tristețe anunţăm dispariția Profesorului Radu Voiosu, vineri, 26 ianuarie. Produs al şcolii de Medicină internă fondate ȋn Spitalul Colentina de către Profesorul N. Gh. Lupu şi elev al Profesorului Ion Bruckner, Profesorul Radu Voiosu şi-a desfăşurat aici principala activitate medicală, ȋnfiintând secția de gastroenterologie şi fiind unul dintre pionierii endoscopiei digestive din România.
Medic strălucit, a iubit să-şi transmită știința generațiilor de studenți şi de medici pe care i-a format, într-o lungă carieră universitară, care ȋl poartă până ȋn Panteonul Universității de Medicină şi Farmacie Carol Davila.
Noi, prietenii, colegii şi elevii Domniei sale, ni-l vom aminti ca pe Omul bun, medicul excepţional ȋnvăţând continuu, inflexibil ȋn corectitudine, incomod pentru impostori, modest şi altruist, care ne-a sprijinit ȋn permanenţă ȋn timpul vieții şi care ne-a lăsat o moștenire nepreţuită : Gastroenterologia modernă naţională.
Se spune că un om nu moare până nu este uitat. Cât vom fi noi pe aici, nu veți muri Domnule Profesor Radu Voiosu”, au scris colegii medicului.