„Nu fac declaraţii. Voi face un referendum în Sectorul 4 să aflăm dorinţa cetăţenilor. Voi face o conferinţă de presă şi voi anunţa atunci”, a spus Cristian Popescu Piedone, potrivit Mediafax.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi primarii de sector Andrei Chiliman, Robert Negoiţă, Rareş Mănescu şi Cristian Popescu Piedone au venit, miercuri, la Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor, unde se discută Legea salubrizării.
Legea salubrizării este una care suscită un deosebit interes, având în vedere poziţiile divergente exprimate în acest sens de municipalitatea generală şi de cea de sectoare pe tema recentralizării serviciilor de salubrizare.
Astfel, în debutul dezbaterilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a precizat că poziţia tuturor primarilor de sectoare este una clară, potrivit căreia sarviciile de salubritate trebuie să rămân în continuare la sectoare.
„Punctul nostru de vedere este că Salubritatea trebuie să rămână la sectoare, unde se află şi azi şi funcţionează bine. Salubritatea a fost transmisă de la Primăria Generală la Sectoare acum 10 ani, se află la sectoare. Salubritatea e un punct câştigat şi se face curăţenie în Bucureşti. Cu toţii am clamat la alegeri descentralizarea. Să iei salubrizarea de la sectoare, să o duci la Primăria Generală e orice altceva, dar nu descentralizare, e invers descentralizării”, a spus Negoiţă.
El l-a acuzat pe primarul general Sorin Oprescu pentru faptul că a promis, acum şase luni, când a avut loc o discuţie similară tot la Comisia de industrii, că îi va invita pe primarii de sector la dezbateri pe această temă, lucru care nu s-a mai întâmplat.
La rândul său, primaul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a precizat că punctul de vedere al Asociaţiei primarilor de sector privind amendamentele la Legea salubrizării a fost trimis, toţi rpimarii de sector având poziţii corelate.
„Cel mai mare inters e să fie rezolvată această problemă. Problema o au cei care se lovesc zilnic de ea, ori noi (primarii de sector – n.r.) suntem în Bucureşti cei care avem responsabilitatea salubrizării din 2001. Am găsit soluţii să rezolvăm. Dacă facem legile, să le facem ca ele să fie eficiente pentru administraţia publică, şi nu în interesul unei firme de salubritate, a unor funcţionari din primărie, fie că e de Sector sau Generală, care au anumite jocuri sau nu îşi mai găsesc de lucru dacă nu mai au această activitate”, a spus Chiliman.