Mihaela Bilic, adevărul despre slăbitul cu ciorbă: „Când băgăm în stomac 3 polonice…!”

Mihaela Bilic subliniază importanța imunității în lupta împotriva bolilor, în special în contextul actual, și evidențiază că starea de bine și plăcerea pe care o aduce mâncarea joacă un rol esențial în întreținerea sănătății mintale.
Alina Costache
03 feb. 2024, 15:12
Mihaela Bilic, adevărul despre slăbitul cu ciorbă:

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vine cu o recomandare simplă, pentru a pierde 30 de kilograme în 6 luni. „Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, a spus dr. Mihaela Bilic, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Mihaela Bilic: „Ciorba, alimentul ideal pentru slăbit”

„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).

Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme’.

O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei.

S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriție.

Recapitulăm, de ce ne slăbește corect?

• Stă de 2 ori mai mult în stomac
• Dă senzația de sațietate
• Are jumătate dintr-o porție normală pentru un adult
• Are puține calorii

Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, afirmă dr. Mihaela Bilic.

 

Mihaela Bilic spune care este planta cu surplus de vitamina C care se pune în ciorbă. Se găseşte în fiecare piaţă şi te ajută să stai departe de bolile sezonului

Mihaela Bilic subliniază importanța imunității în lupta împotriva bolilor, în special în contextul actual, și evidențiază că starea de bine și plăcerea pe care o aduce mâncarea joacă un rol esențial în întreținerea sănătății mintale.

„Pentru că ne aflăm în plină pandemie virală nu e de mirare că au dispărut vitamina C din farmacii și lămâile din supermarket. Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine pentru că are proprietăți antioxidante- ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărind astfel sistemul imun”, spune Mihaela Bilic.

Băuturile considerate „sănătoase” de români sunt de fapt bombe alimentare. Mihaela Bilic: „Nu le mai beți ca pe apă!”

În acest sens, ea spune că pătrunjelul este planta minunte cu o concentrație de aproape 200mg de vitamina C la 100g, care depășește adesea fructele și legumele obișnuite, cum ar fi ardeiul gras roșu, sucul de portocale sau kiwi.

„Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la lămâi și citrice în general. Adevărul este că legumele sunt mult mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar Campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.

Cu un conținut de aproape 200mg vitamina C/100g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160mg, suc de lămâie 128mg, ardei gras verde 120mg, kiwi 92mg, căpșuni 67mg, suc de portocale 54mg”, scrie Mihaela Bilic.

Recomandarea nutriționistului este să consumăm pătrunjel în cantități generoase, cum ar fi în salată. Ea evidențiază că pătrunjelul nu doar conține vitamina C, ci este și bogat în fibre, betacaroten, acid folic, fier și calciu, elemente esențiale pentru menținerea sănătății generale.

Mihaela Bilic argumentează că pătrunjelul este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea digestiei, asigurarea unei circulații optime (datorită vitaminei K), combaterea anemiei și neutralizarea mirosurilor neplăcute din gură.

Mihaela Bilic, despre avocado, fructul consumat de mulți români în ultimii ani. ”Ne-au prostit! Este o isterie generală”
„Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze numite tabouleh), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță.

În plus pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu- adică elemente esențiale pentru sănătate. Nu e de mirare că în Franța salata de pătrunjel (tabouleh) este prezentă constant în meniul spitalelor, un preparat simplu și eficient pentru bolnavii aflați în convalescentă.Așa că de mâine uitați de lipsa lămâilor de la raft și umpleți coșul cu pătrunjel! E antianemic, antioxidant, îmbunătățește digestia, ameliorează circulația (are vitamina K anticoagulantă) și, nu în ultimul rând, asigură o respirație proaspătă- neutralizează mirosurile neplăcute din gură, inclusiv pe cel de usturoi”, scrie Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.

Mihaela Bilic: CV, vârstă, înălțime, familie, salariu, studii, soț

Mihaela Bilic a devenit, de ceva timp, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România. Celebră grație aparițiilor la diverse emisiuni televizate, acum la Pro TV, Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet, nutriție și boli metabolice. Cine este, însă, Mihaela Bilic? Vârstă, înălțime, familie, studii…

S-a născut pe 26 mai 1970, la Câmpina, acolo unde erau bunicii ei. Părinții locuiau în București, erau prinși cu serviciul, așa că viitoarea nutriționistă și-a ”făcut” copilăria la Câmpina. Și tânjea după plecările acolo. Anii s-au scurs cu repeziciune. Mihaela ajungea medic, apoi a ales partea de nutriție.

Ce greutate are Mihaela Bilic la 1,7 metri înălțime

Acum este celebrul medic nutriționist căutat de vedete, care recomandă tuturor ce să mănânce pentru o sănătate de fier, dar și pentru a nu pune surplus de greutate. Nu este, însă, adepta regimurilor drastice. Chiar avea să dezvăluie că nu ”fuge” de cartofi prăjiți, o înghețată sau o prăjitură.

”Cartofii prăjiți, merdenelele și croissantele sunt slăbiciunile mele. Am preferat să rabd o zi întreagă și să mănânc ce-mi place, decât să mănânc numai rădăcini și sa­late.

Mihaela Bilic este una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din România
Toată viața mea a fost o cură de slăbire, pentru că am avut mereu privilegiul de a-mi inventa ce dietă am vrut, de la cura de slăbire cu înghețată, din timpul rezidențiatului, o cutie de 600 kcalorii și atât, până la cura de slăbire cu două felii de pâine prăjită pe zi, după care nu am slăbit niciun gram.
Nu mi-a ieșit întotdeauna, am variat de-a lungul vieții între 55 kg și 65 de kg la o înălțime de 1,70 m. Am trăit me­­reu la extreme și mi-a luat timp să fac pace cu mine”, avea să mărturisească Mihaela Bilic (51 de ani), pentru Formula AS.

Mihaela Bilic, relație de 13 ani cu esteticianul Constantin Stan. Nu i-a fost soț niciodată
Mihaela Bilic a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti, în anul 1996. Avea să-și facă, în 2002, rezidenţiatul în cadrul Secţiei de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti și a devenit, atunci, medic specialist.

Șase ani mai târziu, Mihaela Bilic este medic primar în specialitatea diabet, nutriţie şi boli metabolice. Apoi a urmat pentru ea un master, în psihonutriţie, la Paris. A scris și câteva volume de nutriție, foarte bine vândute.

Mihaela Bilic este, deocamdată, singură. „N-o să fiu într-o relaţie decât în momentul în care ea există cu adevărat“, a spus, de curând, nutriționista. Nu are copii, deși a fost într-o relație de nu mai puțin de 13 ani cu celebrul medic estetician Constantin Stan, acum căsătorit cu Andreea Berecleanu. A încercat o fertilizare în vitro, eșuată, însă, iar de atunci și-a luat gândul.

CV Mihaela Bilic
Dată naștere: 26 mai 1970
Loc naștere: Câmpina, județul Prahova
Studii: Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ din Bucureşti
Înalțime: 1,70 m
Greutate: Între 55-65 de kg

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'