Se dau 100 de euro pentru ziua de naştere, 20.000 de euro la 18 ani şi credite de 75.000 de lei cu dobânda 100% garantată de stat până la 45 de ani

În Germania, persoanele ce au împlinit vârsta de 18 ani, au primit în anul 2023, un credit de 200 de euro din partea statului. În 2024, suma se reduce. Spania dă 20.000 de euro la majorat, iar România credite cu dobândă garantată până la vîrsta de 45 de ani.
Filip Stan
02 feb. 2024, 20:13
Se dau 100 de euro pentru ziua de naştere, 20.000 de euro la 18 ani şi credite de 75.000 de lei cu dobânda 100% garantată de stat până la 45 de ani

În Germania, persoanele ce au împlinit vârsta de 18 ani, au primit în anul 2023, un credit de 200 de euro din partea statului. În 2024, suma se schimbă.

Astfel, tinerii ce împlinesc în acest an vârsta majoratului vor primi 100 de euro. Acești bani sunt virați prin KulturePass. Banii vor ajunge în luna martie a acestui an.

Potrivit ziarulromanesc.de, banii sunt oferiți pentru a ajuta tinerii să aibă parte d emai multe experiențe culturale. În Germania, tinerii de până în 18 ani au avut cel mai mult de suferit pe timpul pandemiei din anul 2020.

Alocaţii 2024. Cine beneficiază de bani de la stat şi după 18 ani. Lista actelor necesare

Cu acești bani oferiți de stat, tinerii își vor putea cumpăra cărți, bilete la cinema, concerte sau muzee.

În 2023, aproximativ 320.000 de utilizatori s-au înscris pentru acest program, dar doar 113.000 au utilizat deja voucherul. Aproximativ 750.000 de persoane sunt în situația de a beneficia de acest abonament.

Mai exact, toate persoanele care împlinesc 18 ani anul acesta, adică sunt născute în 2005, vor primi suma de 200 de euro. Cum proiectul s-a dovedit un succes, va continua și în 2024 și vor fi incluși și cei cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

Bani la împlinirea vârstei de 18 ani în Spania

Ministrul Spaniei are în plan să ofere tinerilor de 18 ani câte 20.000 de euro. Proiectul de lege are ca scop egalitatea între oameni, astfel încât să nu mai existe diferențe între tinerii la început de drum.

Propunerea formulată de Yolanda Diaz, ministrul de stânga al Muncii din Spania, presupune implementarea unei scheme menite să combată inegalitățile sociale prin acordarea unei sume de 20.000 de euro fiecărui tânăr din țară, atunci când atinge vârsta de 18 ani.

Această sumă poate fi folosită în diverse scopuri, cum ar fi susținerea în învățământ, formarea profesională sau chiar lansarea unei afaceri.

În România, Programele Student Invest și Family Start vor continua și în 2024. Câte credite au fost acordate

Programul Student Invest este destinat celor care urmează studii superioare şi vor un credit pentru plata studiilor, a chiriei sau a materialelor de studiu, dar şi pentru alte nevoi personale. Dobânda este 100% subvenţionată de stat şi suma maximă pe care o pot lua studenţii este de 75.000 de lei pe 10 ani.

Cui se adresează programul Family Start

Programul Family Start se adresează persoanelor căsătorite sau care urmează să-şi întemeieze o familie, salariate şi care vor un credit pentru un avans de locuinţă, o maşină, cheltuieli de nuntă şi pentru alte nevoi personale. Dobânda este 75% subvenţionată de stat şi suma maximă care poate fi obţinută este de 150.000 de lei pe 10 ani.

Programele StudentInvest şi FamilyStart vor continua şi în 2024: 150.000 de lei de la stat pentru românii care nu au împlinit 45 de ani

Datele băncilor arată că cel puţin în cazul Family Start multe dintre credite au fost făcute în această etapă pentru refinanţări.

Ministerul Familiei anunţă că programele vor continua şi în 2024

În cea de a doua etapă care a fost lansată în această toamnă au fost aprobate 500 de credite pentru studenţi în valoare totală de peste 36 de milioane de lei, iar în cazul Family Start au fost aprobate 570 de credite în valoare de peste 73 de milioane de lei.

Programele au mers atât de bine, încât Ministerul Familiei anunţă că vor continua şi anul următor.

Spynews
Ce s-a întâmplat în timpul înmormântării lui Andrei Versace. Imagini exclusive
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Când intră pensiile pe card în luna august 2024. Casa de Pensii, precizări importante
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Prețul enorm cerut la Mamaia pentru o plimbare de 10 minute cu skijetul. Costă mai mult decât un platou de pește la un restaurant de 3 stele
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Scene de groază la Paris, chiar înainte de Jocurile Olimpice! O turistă de 25 de ani a fost agresată sexual de cinci indivizi. Ce măsuri au luat autoritățile
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
'Era un psihopat!'- Bunica Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț, mărturisiri șocante
substantial.ro
Părinţii fostului premier italian Matteo Renzi, condamnaţi la peste trei ani de închisoare
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!