Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu delegația FMI: „Măsurile de reformă bugetară îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Vom continua reducerea deficitului”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut primele declarații după întâlnirea cu reprezentanții FMI, care se află în delegație în România. Conform acestuia, măsurile prevăzute în reforma bugetară își vor face simțită prezența abia în următoarele luni.
Alina Costache
01 feb. 2024, 18:22
Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu delegația FMI: „Măsurile de reformă bugetară îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Vom continua reducerea deficitului”
Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră după întâlnirea cu delegația FMI: „Măsurile de reformă bugetară îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Vom continua reducerea deficitului”

Măsurile de reformă bugetară și de luptă împotriva evaziunii fiscale adoptate la sfârșitul anului 2023 vor produce rezultatele pe parcursul lunilor următoare. Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că prin îmbunătățirea colectării în România, se va continua reducerea deficitului, conform comunicatului de presă emis de guvern în urma discuțiilor cu delegația FMI de joi.

Citește și: Ciolacu spune că până pe data de 10 februarie va veni o decizie definitivă în cazul Roşia Montană: ”M-am obişnuit ca notele de plată să-mi vină mie”. Guvernul a aprobat un memorandum pentru contractarea de servicii de asistenţă juridică în procesul cu Pfizer
 
„Investiţiile masive din fonduri naţionale şi europene, măsurile de combatere a evaziunii fiscale prin digitalizarea ANAF şi reformarea aparatului bugetar sunt soluţii importante susţinute de Guvernul României pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice şi reducerea deficitului bugetar, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrevederea a avut loc joi la Palatul Victoria, la încheierea vizitei obişnuite a FMI dedicată analizei evoluţiei economice şi financiare şi de actualizare a perspectivelor macroeconomice ale României.

„Măsurile de reformă bugetară şi instrumentele digitale de combatere a evaziunii fiscale decise la finalul lui 2023 şi implementate de la începutul acestui an îşi vor face simţite efectele în următoarele luni. Printr-o colectare mai bună în România, vom continua reducerea deficitului”, a declarat premierul.

Premierul afirmă că semnalele primite pentru luna ianuarie sunt încurajatoare, exprimându-și dorința de a reanaliza proiecțiile împreună cu echipa FMI după încheierea primului trimestru din 2024.

Conform comunicatului, premierul a reiterat angajamentul pentru continuarea reformei aparatului bugetar, cu finalizarea acesteia planificată pentru mijlocul anului curent. Guvernul se va implica activ pentru a implementa în timp util toate reformele stabilite în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit guvernului, măsurile adoptate în anul precedent au contribuit la menținerea stabilității macroeconomice, la reducerea deficitului bugetar și a inflației, depășind estimările anterioare, conform concluziilor experților FMI prezenți în vizită la București în această perioadă.

Delegația FMI, condusă de Jan Kees Martijn, a fost primită la Palatul Victoria de către prim-ministrul Marcel Ciolacu, alături de vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, ministrul Economiei Radu Oprea și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Adrian Câciu.

Citește și: Marcel Ciolacu promite dezvăluiri explozive după ce România a pierdut procesul cu Roşia Montană: „Am să vă pun la dispoziţie toate documentele, toate abuzurile, toate deciziile politice şi administrative”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Ce să adaugi peste carnea de pui la cuptor ca să-i dai un gust de neuitat. Ingredientul care îi oferă o savoare de excepție
Capital.ro
SCHIMBARE drastică pentru milioane de români. S-a aflat ce SE PREGĂTEȘTE: Este vorba de o decizie politică
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
Polițiștii, acuzați că au dat doar avertismente șoferilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 11 zile de mega-caniculă și risc uriaș de radiații în România. Ce se întâmplă în București
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Finalizarea heliportului din Târgu Jiu întârziată de trei ani
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!