Dr. Constantin Dulcan dezvăluie „tehnica ce te ajută să vindeci orice boală”

O furie de cinci minute poate sa blocheze sistemul imunitar pentru cinci ore, explică profesorul Dumitru Constantin Dulcan.
Filip Stan
02 feb. 2024, 14:24
Dr. Constantin Dulcan dezvăluie
Constantin Dulcan, despre secretul longevității

Celebrul medic neurolog și psihiatru Dumitru Constantin Dulcan a explicat cum stresul ne afectează starea emoțională. Tot domnia sa, a dezvăluit tehnica la care putem apela pentru a ne vindeca orice boală. Această tehnică este utilzată de marii doctori din Statele Unite chiar și la pacienții bolnavi de cancer.

„Din experienta, din tot ceeea ce mi s-a intamplat, orice carte as citi, nimic nu se compara cu convingerile mele. Un om fara convingere degeaba traieste. Chiar daca presiunea ideologica era de ordin ateu, in acea perioada, am realizat ca nu este asa.(…) In situatiile dramatice am avut vise premonitorii. Am visat cu trei zile inainte de a muri sfarsitul mamei mele. Visele erau simbolice, insa, cand s-a intamplat, am suferit enorm, vazand finalitatea. Toate suferintele au un rost, un sens. Ele ne dau o forta de a continua. Trairea are un vis premonitoriu, a relatat profesorul Dulcan în cadrul unui interviu pentru Antena3.

Constantin Dulcan: „Nu suntem singuri in acest univers. In permanenta suntem supravegheati”

Nu sunt simple povesti, niste realitati deasupra noastra. Sufletul nostru are o imensa nevoie. Doar ateii cred ca sunt fara Dumnzeu, dar Dumnzeu nu are convingerea ca e fara ei. „Nu suntem singuri in acest univers. In permanenta suntem supravegheati”, a adaugat profesorul doctor.

Leon Dănăilă îl contrazice pe Virgiliu Stroescu: „Toţi axonii cerebrali sunt mielinizați cu grăsime. Dacă facem restricție la grăsime, creierul suferă foarte mult”/ Stroescu: „Carnea e cancer”
„Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai multi bolnavi de cancer in ultima faza si i-a invatat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia sa-si imagineze ca distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mananca, fiecare dupa cum dorea.

Dupa sase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit ca cei care s-au vindecat erau cei optimisti, cei care credeau in Dumnezeu si cei care erau calmi.

Indoiala este un obstacol in calea oricarui succes si mai ales a vindecarii.

Prof. Dulcan: rețeta pentru a ne menține sănătoși

Daca vrem sa ramanem sanatosi si fericiti, e suficient sa pastram in minte cateva lucruri: sa mancam sanatos, fara sa ne imbuibam, sa facem miscare, sa ne odihnim corect, sa fim optimisti si plini de speranta.

Sa fim perseverenti cu pasiunile noastre, sa ne antrenam intelectual si sa ne ferim de rutina.

Sa facem constant schimbari in viata noastra. Si sa nu uitam ca trebuie sa pastram in permanenta un echilibru intre energia consumata prin efort si energia obtinuta prin odihna si activitati care ne fortifica.

Gandurile rele ne iau din viata, bucuriile ne dau viata. Sa cautam bucuria, avem nevoie de ea ca de painea noastra zilnica. Chiar daca, uneori, n-o putem avea decat in imaginatie,” a povestit Dumitru Constantin Dulcan.

Stresul: reacția organismului la o traumă fizica, psihica, emotionala

„Stresul este reactia pe care o are organismul la o trauma care poate sa fie fizica, psihica, emotionala. Stresul in organism are efect asupra a trei elemente structurale esentiale: neuronul, ADN-ul, adica substratul genetic al organismului, si sistemul imunitar. In ceea ce priveste neuronul, stresul blocheaza neurogeneza, formarea de noi neuroni sau formarea de noi conexiuni..

Si iata ca in secolul nostru vorbim de o frecventa din ce in ce mai mare, de o morbiditate crescanda a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacitatii intelectuale. Asupra acidului dezoxiribonucleic, deci asupra substratului genetic: cromozomii au niste proteine la capetele lor cu rol de protectie, se cheama telomeri.

Cum putem face față stresului?
„Este esential sa nu te implici. Implicarea emotionala intr-un fenomen negativ, intr-o stire de la televizor etc. iti consuma enorm de multa energie. Trebuie sa te aperi incercand sa te detasezi, asta inseamna autoeducatie. Sa cunosti ceva despre tehnici de aparare de stres si, sigur, sa-l eviti.

De exemplu: te duci la seful tau si, daca stii ca o sa-ti faca scandal, deja sa anticipezi, sa incerci sa fii cat se poate de indiferent, sa-ti pui un baraj. E una dintre tehnicile de aparare. Sigur ca nu poti sa eviti complet stresul, fiindca traim intr-o lume in care vrem-nu vrem, avem si stres. Fiecaruia dintre noi i se imbolnaveste cineva, ii moare cineva. Ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastra.

Motivele căderii părului în exces iarna. Dr. Mihail Pautov a dezvăluit patru soluții eficiente
Evident, acestea sunt situatii in care nu poti ramane indiferent. Iti moare cineva, nu poti sa razi, este anormal, astea sunt lucruri care tin de naturaletea lucrurilor, nu despre asta discutam. Dar eu vorbesc de celelalte cazuri, in special de stresul pe care ni-l provoaca urmarirea stirilor negative, pe care cineva ni le toarna pe gat gratuit, numai ca unii sa castige audienta.

Cred ca societatea ar trebui sa gestioneze stresul si sunt multe mijloace. Cred cu toata taria: conditia este ca oamenii care ne conduc sa aiba si ceva notiuni de psihologie sociala, asa acum trebuie sa aiba notiuni de filosofie economica”, a mai spus Dumitru Constantin Dulcan, potrivit dulcan.ro

„Asupra sistemului imunitar, un stres, o furie, o manie de cinci minute poate sa blocheze celulele sistemului imunitar aproape pana la cinci-sase ore. Sistemul imunitar este acel sistem de celule si organe care produc limfocite. Acestea ne apara de virusuri, de bacterii si isi fac datoria circuland in permanenta in organism.

De pilda, celulele care mor trebuie indepartate. Iar in organism exista celule limfotice killer sau ucigase, care inglobeaza aceste celule care mor, pentru ca altfel ele se pot fixa pe un loc, creeaza inflamatie si de aici ne putem trezi cu tot soiul de boli, inclusiv cancer. Asadar, aceste celule numite medical „NK“ sunt extrem de utile, ele trebuie sa circule in permanenta in organism ca sa poata si sa ne apere impotriva tuturor acelor substante care sunt straine de corp. Stresul le tulbura eficienta”, a subliniat neurologul Dumitru Constantin Dulcan.
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

DailyBusiness
Cine va primi tichete sociale de sărbători. Distribuirea începe pe 9 decembrie
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Produsul Lidl pe care retailerul îl aduce la raft de sâmbătă, 23 noiembrie 2024. E la promoție și adorat de români. Costă doar 1.49 lei și mulți îl caută în perioada sărbătorilor
Capital.ro
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Medicament retras de urgență din farmacii. Poate provoca efecte secundare grave
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se transferă minim 2.300 de lei pe cardurile românilor. Decizie la Guvern. Plăți finale pe 2 decembrie
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Konfliktul dintre Rusia și Ucraina escaladează pe măsură ce Putin își intensifică retorica
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili