Orașul din România care va avea un nou stadion! Se construiește o arenă de 23 de milioane de euro

Un oraș din România va avea un nou stadion. Viceprimarul a anunţat că documentaţia pentru noua arenă este gata şi a fost emisă şi Autorizaţia de Construcţie! Vezi mai jos unde se va situa!
Filip Stan
02 feb. 2024, 20:46
Orașul din România care va avea un nou stadion! Se construiește o arenă de 23 de milioane de euro

Lucrările la arena care va avea peste 10.000 de locuri costă 115 milioane de lei, bani din bugetul local.

Citește și Subiectul stadionului Arcul de Triumf ajunge la Guvern. Alin Petrache: „Un fost condamnat penal este într-o poziţie publică şi se poartă ca şi când are totul pe persoana fizică, Complexul Sportiv Naţional Arcul de Triumf pare SRL-ul lui”

Stadionul va ocupa o suprafaţă de peste 9.000 mp şi va avea 10.101 locuri pentru spectatori.

Lângă arenă va fi amenajat şi un parc cu loc de joacă, precum şi o parcare cu peste 450 locuri, care va putea fi folosită şi de locuitorii din zonă.

Timișoara, orașul în care se va construi noul stadion

Noua construcţie va avea fundaţia din beton şi structura metalică şi va fi de categoria 4, în conformitate cu cerinţele UEFA şi IFAB (Internaţional Football Association Board).

Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri uşoare din materiale compozite, pentru a obţine o iluminare naturală.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât şi antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori.

De altfel, stadionul va putea fi o locaţie optimă pentru evenimente şi concerte mari, atunci când nu sunt organizate competiţii sportive.

Viceprimarul municipiului Timişoara, Cosmin Tabără, a anunţat că documentaţia pentru noul stadion este gata şi a fost emisă şi Autorizaţia de Construcţie, potrivit Prosport.ro.

„O veste minunată: Stadionul Lego are autorizaţie! De astăzi, proiectul Stadionului Lego, încă îl numesc aşa deoarece e cunoscut obiectivul sub această denumire, dar în viitor denumirea va fi de Eroii Timişoarei, putem spune că este autorizat pentru a fi construit! Autorizaţia este semnată şi urmează să facem procedurile pentru a da ordinul de începere a lucrărilor.

Am pornit la drum în administraţie cu gândul că, atât timp cât voi fi în Primărie, voi face totul pentru a lăsă ceva în urmă, ceva ce, deocamdată, lipseşte unei Timişoare moderne.

Mulţi au promis, dar eu m-am zbătut să se şi întâmple. Din prima zi am spus că voi lua proiectul stadionului lego în mâini şi îl voi duce la final! Nu a fost uşor să conving pe toată lumea despre necesitatea lui, despre obligaţia noastră de a construi infrastructură sportivă şi nu numai. Acest stadion va fi dedicat Timişoarei, tineretului, sportului”, a anunţat, vineri, viceprimarul Cosmin Tabără pe Facebook.

„Surprins, am constatat că aproape nimeni nu credea în el, dar, încetul cu încetul, am reuşit să îi conving şi pe cei mai sceptici. Mi s-a spus de multe ori: ‘nu se poate face’, ‘renunţă la proiect’, ‘este irealizabil’.

Nu există ‘nu se poate’ atunci cănd iţi doreşti ceva! Şi, trebuie să recunosc, se cuvine să mulţumesc celor de la care am preluat Studiul de Fezabilitate al stadionului de la vechea administraţie PNL, adică fostul primar Nicolae Robu”, a mai scris viceprimarul Cosmin Tabără.

Citește și Fotbalist de 20 de ani, mort la o miuţă cu prietenii în urma unui infarct

Din momentul în care Primăria Timişoara va da ordinul de începere a lucrărilor, stadionul ar trebui să fie gata în 2 ani şi 3 luni.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Decizie pentru toți proprietarii de case și apartamente
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Un desert fabulos cu ciocolată. E gata în câteva minute
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Bugetarii vor avea o nouă minivacanță de patru zile în august
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!